Горублянски магьосници или български съсипници???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 07 сеп 2007 14:07

Аз пък ходя чат пат в един сервиз в който ги стягат преди да ги пуснат на Горубляне - винаги има по два двигателя разчепатени за ремонт - та ако някой търси нещо - мога да ги питам дали има нещо читаво :roll: :gruebel :dontknow:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 07 сеп 2007 14:32

Нека поговорим за подходите и маниерите им на държание:

Мен ми се е случвала следната случка с една кола, за която бях готов да броя парите веднага, но продавача ме отказа (бяха двама)
Случката се разиграва не на Горубляне.

Преди да се кача в колата най-нагло ме пита дали имам интерес към нея или само му губя времето като искам да я покарам.
При положение, че я видях на една автомивка след като я бяха измили ипредварително се бяхме чули по телефона, но без идеята за конретна среща просто видях колата случайно.

Карам я колата всичко супер през цялото време търговеца ми разправя колко е яка кола и как след мен има още трима човека да я гледат. Колата била много добра и щял да я губи някой селянин, които нямало да може да я оцени изобщо, а единственото, което искал е коне.
Така викам му айде да я закараме утре сутринта в сервиз за половин час и той се разсърди и почна да прави фасони, изнерви се иказа не ми губи времето, и че отивал при други хора да я гледат колата и отпраши.

Та въпросната кола е видях около един месец след това да се продава на ГОрубляне, обявена на по-висока цена от тази която на мен ми бяха обявили, имаше друг човек (явно познат на предишния) и почнах да му обяснявам, че съм я карал колата съвсем за малко и че ми харесва, но искам да я закарам в сервиз и той ми вика ОК караме я обаче я плащаш на обявената цена на табелата.

Е аз му казах благодаря прав ти път, та мисълта ми е че въпросната кола можех да я купя и веднага да му броя парата (защото ми хареса и беше читава) :idea: ако тоя дето не я продаваше беше поне малко търговец и знаеше как се правят нещата :idea: и после колата нямаше да му стой към 2месеца, дори не съм ходил скоро на Горубляне, но няма да се очудя ако все още се продава.

Голяма част от тия тупани на Горубляне не са ама грам търговци, а са пълни цървули. Това е била и причината да се откажа от няколко коли, просто човека които продава ме отблъсква още като си отвори устата.

За пазарена също няма да говорим.

Имал съм случай са ми казвали мойте коли не се карат, а аз най нагло съм отговарял "пич аз тая кола я купувам да я карам не да ми стой на паркинга".
Имах подобен случай и с едно БМВ 318ис бях готов да го купя и да броя парата, просто от продавача се искаше малко повече усет и находчисвост, кола му стоя към три месеца докато е продаде :idea: след това.

Имам дори чувството, че на Горубляне колите са само за гледане, а не за продаване. :evil:

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Пет 07 сеп 2007 18:09

Аз имам такова обяснение на легендата "нов внос". Не че новият внос е гарантирано нещо добро, но просто повечето хора като си купят кола я карат години наред. Уж докато съберат пари за по-добра, но на практика става - докато старата натрупа прекалено много проблеми. Тъй че като купуваш кола, ако не е нов внос, в много голяма част от случаите се продава поради някакъв проблем - малък или голям. Новият внос е въпрос на късмет, но да кажем шанс 50/50 да е наред, докато не-нов внос е 30/70 (нормална/проблемна). А това дето някои търгаши не дават колата да се пробва или кара в сервиз е не толкова от липса на търговски усет ами просто си знае, че ще му лъснат проблемите.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пет 07 сеп 2007 20:55

малко да спамна Херца ама........... сичко е нов внос или уникат или карано само събота или неделя от дебели немци или стари италианци. сичко е с добавки или побългарявания / по автомобилите /.евала Херц за темата!

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 07 сеп 2007 21:31

какъв е извода не си купувайте лачени коли на малко километри :wink: лелеееее ако знаете мойта като я купих на какво приличаше гробница :cry: както я бяха свалили от камиона така я докараха да я видя :shock а сега си е кукла и си нямам никакви проблеми :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 07 сеп 2007 22:33

Aз си взех зеленото от аватара от един възпълничък и типичен автотърговец,от Плд.Не знам дали й е баял нещо преди да я купя,но основните дефекти бяха,че нямаше съединител.Търговеца каза" шофьорът на автовоза сигурно я е напънал като я е качвал и съединителя е изгорял :shock ".Да бе,аз ям маришки пясък...Просто километрите й бяха баячка,та му беше дошло времето...И двата ел.джамци отпреде не работеха и бяха подпряни с летви - класика за колите от италия.
Иначе за малко над 20К км не мога да се оплача.Сменил съм някои неща,направил съм някои ремонти,но нищо сериозно и фрапиращо,а все неща,на които им идва времето.Най-странното ми е,че още нямам оплакване по окачването - само тампони на макферсоните отпред смених,иначе си е добре за тези километри в БГ и 15'' гуми.

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Пет 07 сеп 2007 23:42

Аз мойта кола я взех от един познат ,който я докара от Дупница и за сега съм доволен,сменил съм само предните тампони по окачването и остава да и взема едни гуми,че тези са станали на изтъркани джапанки,а и щях да забравя ,че тука по нашите шибани пътища след срещтата с една дупка ли ,яма ли беше ми изпусна единия амортесьор.Абе така е в тази смотана държава,какво да искаме повече :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”