Нека поговорим за подходите и маниерите им на държание:
Мен ми се е случвала следната случка с една кола, за която бях готов да броя парите веднага, но продавача ме отказа (бяха двама)
Случката се разиграва не на Горубляне.
Преди да се кача в колата най-нагло ме пита дали имам интерес към нея или само му губя времето като искам да я покарам.
При положение, че я видях на една автомивка след като я бяха измили ипредварително се бяхме чули по телефона, но без идеята за конретна среща просто видях колата случайно.
Карам я колата всичко супер през цялото време търговеца ми разправя колко е яка кола и как след мен има още трима човека да я гледат. Колата била много добра и щял да я губи някой селянин, които нямало да може да я оцени изобщо, а единственото, което искал е коне.
Така викам му айде да я закараме утре сутринта в сервиз за половин час и той се разсърди и почна да прави фасони, изнерви се иказа не ми губи времето, и че отивал при други хора да я гледат колата и отпраши.
Та въпросната кола е видях около един месец след това да се продава на ГОрубляне, обявена на по-висока цена от тази която на мен ми бяха обявили, имаше друг човек (явно познат на предишния) и почнах да му обяснявам, че съм я карал колата съвсем за малко и че ми харесва, но искам да я закарам в сервиз и той ми вика ОК караме я обаче я плащаш на обявената цена на табелата.
Е аз му казах благодаря прав ти път, та мисълта ми е че въпросната кола можех да я купя и веднага да му броя парата (защото ми хареса и беше читава)

ако тоя дето не я продаваше беше поне малко търговец и знаеше как се правят нещата

и после колата нямаше да му стой към 2месеца, дори не съм ходил скоро на Горубляне, но няма да се очудя ако все още се продава.
Голяма част от тия тупани на Горубляне не са ама грам търговци, а са пълни цървули. Това е била и причината да се откажа от няколко коли, просто човека които продава ме отблъсква още като си отвори устата.
За пазарена също няма да говорим.
Имал съм случай са ми казвали мойте коли не се карат, а аз най нагло съм отговарял "пич аз тая кола я купувам да я карам не да ми стой на паркинга".
Имах подобен случай и с едно БМВ 318ис бях готов да го купя и да броя парата, просто от продавача се искаше малко повече усет и находчисвост, кола му стоя към три месеца докато е продаде

след това.
Имам дори чувството, че на Горубляне колите са само за гледане, а не за продаване.