Колеги ... в началото на темата написах, че коментари от сорта на вземи 150те коня не ми дават нищо полезно ... причината е, че удоволствието от двете коли е различно ... признавам не съм се возил в Голф 4 1.8Т но съм карал пасат 5 и в БМВ-то се чувсвам по-комфортно при голяма скорост ... някакси се залепя за пътя и няма трепване ... нямам идея какво е окачването на 4-ката и докато не го пробвам май няма да имам много ясно мнение ... БМВ-то ме кефи повече и на външен вид ... но салонът му ми се струва ретро в сравнение с 4ката ... удобни седалки, но без джобове ... нестандартното по размер заводско радио на колата също дразни ... но всичко това сякаш прави впечатление само когато не шофираш, а се возиш ... когато настъпя педала и колата залепне за пътя се кефя максимално ... а чувал съм също, че и двигателите са по здрави .... а и допълнително дизайна на 4ката е кажи речи като на 3ката ... "ми то все едно сме си взели същата кола" каза моята приятелка (а нейното мнение важи ... защото ще я кара ... не я хваща веднага мисълта за многото подобрения по комфорта и сигурноста) .... обемът в купето на Г4 изглежда по малък отколкото в БМВ-то но пък е по-голям от Г3, така че пак е кяр ... и все пак голф-а е по-малък и удобен за града ... може би и повече отива на младо момиче (не бъркайте че купувам кола за приятелката ми... просто трябва да и отива

)..... таблото на голфа ме кефи повече и като дизайн и като осветление ...корите на вратите дават значително по добър обем на музиката отколото тези на БМВ-то ... а и нещо ме притеснява това задно окачване (аз не си взимам кола за да правя дрифт или слънца) при мисълта за предстоящата зима .... та това ми е дилемата ... едната е по практична и мощна а другата е една идея по-висок клас и с по-добра возия.....
ПС... очаквам да няма особенна разлика в цените за потдръжка на колата .... току що се връщам от сервиза където смениха консумативите на БМВ-то - 620лв. за:
*аларма (160лв.)
*секретни болтове (30лв.)
*въздушен вилтър
*маслен филтър
*бензинов филтър
*филтър на климатроника (57лв.)
*2 маншона на задните външни карета
*ремък на алтернатора
*ремък за компресора на климата
*масло за двигателя (85лв.)
*антифриз (33лв)
*качване на компютър, проверка на маслото на скоростите, спирачките и хидравликата, труд за смяната на нещата по-горе и монтиране на алармата (100лв).