Избор на автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Кой автомобил да избера?

Анкетата завърши на Пон 12 ное 2007 22:06

Опел Астра седан Космо 1,8
8
8%
Митсубиши Лансер Спорт Седан 1,8
38
38%
Тойота Корола Луна Седан 2007 1,6
27
27%
Шкода Октавия Елеганс 1,6
21
21%
Форд Фокус Седан 2.0 Джия
7
7%

Общо гласове: 101
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 09 ное 2007 14:30

Veso101 написа:Королата е от новия модел , който е само седан, двигателя е 1,6 128 к.с., средно ниво на оборудване, няма ляти джанти, а тасове, изглежда прилично отвътре , въпреки че това което гледах беше най-ниското оборудване.

гласувах за королата, бих избрал нея.

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пет 09 ное 2007 17:00

колега де я видя тая астра космо седан в бургас няма такава още

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 09 ное 2007 17:22

Гласувах за Тойотата (не съм се возил но ме кефи) имам някакви впечетления от шкодата и опела (колите са хубави ама не чак толкова може би щото оборудването небеше от най-високия клас) за другите два автомобила немога нищо да кажа

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 09 ное 2007 17:26

hilqdarka написа: впечетления от шкодата и опела (колите са хубави ама не чак толкова може би щото оборудването небеше от най-високия клас)
Космо на Опела е най високото обзавеждане.
трябва да е със всичко вкл. цветен дисплей на навигацията,кожа и т.н.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 09 ное 2007 17:28

santo_trafficante написа:
hilqdarka написа: впечетления от шкодата и опела (колите са хубави ама не чак толкова може би щото оборудването небеше от най-високия клас)

Значи съм се возил на нещо друго

Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpassat » Пет 09 ное 2007 22:47

Твърдо гласувах за Королата. И сервиза им е ок и колата слуша- служебна карам вече е на 170 000 и само масло и филтрии т.н. консумативи. Моята е бензин 1.4 97 коня и е с верига, здраво та здраво. Авенсиса не е за подценяване, независимо че в края на 2008 ще има премиера в европа на нова визия, достъпна през 2009г.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Съб 10 ное 2007 1:49

dpassat написа:Твърдо гласувах за Королата. И сервиза им е ок и колата слуша- служебна карам вече е на 170 000 и само масло и филтрии т.н. консумативи. Моята е бензин 1.4 97 коня и е с верига, здраво та здраво. Авенсиса не е за подценяване, независимо че в края на 2008 ще има премиера в европа на нова визия, достъпна през 2009г.

точно така е, само консумативи сменяш 200 000 км. Няма майтап. Даже ако е автомат 250-300 000км със скоростна кутия не се занимваш. А за разхода да не говорим, няма такава пестеливка. При различните модели е относително, но цифрите са общо взето същите. Единственото което на мен не ми харесва е че не е толкова мощна, обаче пък ако е за София то повече от трета скорост почти няма къде да пуснеш вече. Едва ли има някой който е отглеждал или карал Корола и изобщо тойота и да не гласува за нея, общо взето ще направиш услуга на шефа.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 10 ное 2007 2:34

momo 1 написа:колега де я видя тая астра космо седан в бургас няма такава още

В салона и веднага в дясно има сребриста, но не Cosmo,а с по-ниско ниво на оборудване, Cosmo ако го поръчам идва до седмица.

santo_trafficante написа:

Полукожа, но няма цветен дисплей, черно бял е по спомен.

И аз клоня към Королата , но Опел ми правят невроятна отстъпка и от 38 хиляди става 32, много ме изкушават.
Ще правя сметки и ще скоча на шефа с офертичка за Туран 1,4 TSI с DSG или Ford S-max, нали има данъчен кредит и това онова.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 10 ное 2007 2:41

Наистина, Опел излиза най-изгодно, защото са няколко представителя в Бг и правят по-големи отстъпки (особено, ако им кажеш, че идваш направо от другия представител mhihi mhihi mhihi )

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 10 ное 2007 2:48

ACCELERATOR написа:Наистина, Опел излиза най-изгодно, защото са няколко представителя в Бг и правят по-големи отстъпки (особено, ако им кажеш, че идваш направо от другия представител mhihi mhihi mhihi )

Абе не, ама пазарихме Авео-та на кило и като му казах на човека, и той вика, ооооо защо не започна с това и хоп........32

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Съб 10 ное 2007 5:03

возих се наскоро в новата корола, е много е хубава, возията важи, вътре изглежда просторна и добре подредена, беше с 1.4 дизелов двигател, който беше малко слабичък и все пак вършеше добра работа, без да съм гледал другите - взимай я, много ми е на сърце :)

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Съб 10 ное 2007 8:09

а някой да се замисли,че докато колата е в гаранция,сервизното обслужване за труд и консумативи(масла,филтри и т.н.) се заплаща от клиента.за сравнение еуратек-26лв/ч каргоекспрес-32 лв/ч без ддс.консумативите при шкода също са по ефтини.за останалите марки незнам.a какво ще кажеш за киа рио или черато?

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Съб 10 ное 2007 9:30

Veso101 написа:
ACCELERATOR написа:Наистина, Опел излиза най-изгодно, защото са няколко представителя в Бг и правят по-големи отстъпки (особено, ако им кажеш, че идваш направо от другия представител mhihi mhihi mhihi )

Абе не, ама пазарихме Авео-та на кило и като му казах на човека, и той вика, ооооо защо не започна с това и хоп........32

колко процента отстъпка прави това :?:
и авеото от къде сте го взимали, коя фирма сте ,регистрация по ДДС имате ли

Потребителски аватар
fR1sKy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fR1sKy » Съб 10 ное 2007 12:45

и в крайна сметка на кой се спираш :?

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Съб 10 ное 2007 21:38

ACCELERATOR написа:Mисля, че за всяко нормално комби може да се направи врътката за данъчен кредит, дори и да няма серийно 3-и ред седалки. Просто се поставя допълнителен чифт седалки в багажното отделение, минава се Технотест, и си готов.
Колкото до анкетата - горещо те съветвам за Лансер с помпа-дюза. Покарай го, и ще се убедиш, че от дизела по-добро няма :wink: (още в момента, в който засечеш разхода). Освен това хубавото на дизела е, че с един чип лесно става 175к.с. - ще остави бензиновия 1.8 далеч назад.

Освен това Митсубиши държат челни позиции за най-малко дадени дефекти, а за дизела им не знам с на кого са помпа дюзата, но харчи супер малко (5,6-5.8 на ръчка)и върви повече от достатъчно - 1,9DI-D-116коне 2003г., един маняк на марката ми каза, че мотора 1,9DI-D бил на Рено... :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”