Моят опит с чистачките - как открих най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 15 ное 2007 14:50

Шампион продават ли само пера????

volf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volf » Пон 19 ное 2007 14:55

Личен и горчив опит. Не си купувайте чистачки Бош----ма....ката ми разказаха.
Нови на 3 месеца .Омазваха ми стъклото и оставяха следи като на разорана нива.Вчера в дъжда спрях на Лукойл и взех от тези със синята опаковка ,май Алко се казваха по 6лв бр. и в сравнения с Боша читят перфектно,а са и къде по-евтини.

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Пон 19 ное 2007 15:09

volf написа:Личен и горчив опит. Не си купувайте чистачки Бош----ма....ката ми разказаха.
Нови на 3 месеца .Омазваха ми стъклото и оставяха следи като на разорана нива.Вчера в дъжда спрях на Лукойл и взех от тези със синята опаковка ,май Алко се казваха по 6лв бр. и в сравнения с Боша читят перфектно,а са и къде по-евтини.

eeee Аз преди 3 дена си купих Бош и за момента съм много доволен

http://s5.bg.bitefight.org/c.php?uid=17030
:twisted:

Потребителски аватар
sundy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sundy » Пон 19 ное 2007 15:25

И аз да разкажа какви ги свърших, четейки темата :019: - реших да сменя отдавна дразнещите ме и мажещи чистачки:078: Купих силиконови пера (нещо мейд ин Чайна беше) от бриколаж и ги натиках на мястото на старите (точно така - натиках, че съм малко нервозна когато се налага да извършвам фини и прецизни дейности :mad: ) и тъкмо бях прежалила чистачките (закъснявайки за работа и в най-големия дъжд, разбира се - нали съм блондинка :banghead: ) когато се оказа, че съм се справила що-годе и те чистят по-добре отпреди :lady_dance:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 19 ное 2007 15:27

volf написа:Личен и горчив опит. Не си купувайте чистачки Бош----ма....ката ми разказаха.

За 3 лева от Метро пише, че били графитни :roll: С такива карах 2 години и миналата седмица ги смених защото скъсах едната, когато беше замръзнало. А иначе си чистеха перфектно

Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Пон 19 ное 2007 16:18

Купих си и аз Шампион преди около година. 30 и колко лева дадох за 2 броя. Отначало първите 3-4 месеца чистеха перфектно - "направо изсушават" както казва един колега. Но сега след близо година употреба почнаха да оставят следи, да поскръцват и т.н. Май много много няма смисъл да се дават много пари за уж хубави чистачки дето карат по не повече от година. Май за в бъдеще ще си вземам от тия дето са по 5-6 лв бройката и ще си ги сменям през 3 месеца.

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Пон 19 ное 2007 17:29

simon написа:
Koksan написа:Скоро купих на баща ми 2 чистачки немски, които се продават в LUCKOIL i LUKOIL-Petrol по една бройка .... ама в момента немога да се сетя за името, цената им е около 6-7 лв на брой, като можеш да си комбинираш размерите, а не да купуваш 2 с еднакъв размер и да се чудиш, защо не чистят! Та ... купих една 56см и една 53 ... ама установих че шофиьорската може да е и 60см .... ама нищо, другият път! Та по същество ... чистят наистина перфектно и безшумно и за сега са супер, дайе в суграшицата в нйачалото на седмицата не бяха замръзнали и залепнали за стъклото, а си се отделяха безпроблемно! :)

В едни сини кутии са и висят във всяка една бензиностация от гореспоменатите ... това за което ме е яд е че много бързо се изкупиха тези по 28см и сега немога да ис намеря никъде задна чистачка! :(

АLCO се казват след година започват да скърцат,ама пъкчистят.Пробвани са на 3 коли,според мен не си струва има шампиони на нормални цени изкарват доста повече по мои наблюдения.

точно така! след една година започват да скърцат :!:

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пет 23 ное 2007 20:58

Alco ли са с металното спойлерче на тях? Купих си една такава без да гледам кво взимам, просто беше голям дъжд а шофьорската ми се скъса и на първата бензиностанция дръпнах първата която ми попадна ( бяха по една броика в кутия), но се оказа доста читава и от лятото си търся още една такава ама пусто като не помня от каква бензиностанция я взех....Значи на лукойл да гледам?

Потребителски аватар
MasteR_G
Автомобил: AUDI A3 1.8T
Двигател: AGU 1999

Мнениеот MasteR_G » Съб 24 ное 2007 11:57

На единия голф съм със Шампион за 30-на лева ако не ме лъже паметта и честно казано чистят но не толкова добре от колкото чистачките на другия голф на който съм сложил Бош от 60лв е те чистят перфектно без да се чуе грам "скръц" или пък след като минат по стъклото да има грозни следи.Мн съм си доволен от БОША.Но мисля да видя тея силиконовите да ги сожа на мястото на Шампиона :roll:

Потребителски аватар
dogggg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dogggg » Съб 24 ное 2007 12:52

Аз съм с Valeo-30лв близо една година и вече почнаха да сдават багажа.Не съм доволен.

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Съб 24 ное 2007 13:15

аз си взех Бош aero twin и съм супер доволен,чистят невероятно добре при всякъкви условия и не замръзват за стъклото

Потребителски аватар
Пламен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Пламен » Нед 25 ное 2007 14:56

и аз си купих една такава чистачка от Лукойл, но не можах да я сложа. Нямаше в комплекта такъв адоптор, който да съвпадне перото с рамото. Старите чистачки ми са BOSCH и адаптора им също не съвпадна

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

бош

Мнениеот amikus » Нед 25 ное 2007 19:25

Аз си взех бош от ауто плюс на козлодуй и са перфектни само цената им не е :30 лева!!.Задната за 5 лева ама голяма тояга излезе :evil: :evil:

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Нед 25 ное 2007 20:11

Аз съм с Champion и съм доволен :)

Потребителски аватар
Iv0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0 » Нед 25 ное 2007 20:58

аз преди 2 седмици си купих някви силиконови за 2.50 нямаше по-скъпи- развалих си старите и като ги сложих тия като танкист гледах през пролука от около 5 сантима да не казвам какъв шум издаваха.
След това купих от Praktiker bosh по около 6 лев парчето- засега направо перфектни никаква забележка. Братовчеда си взе пак от там Валео два пъти по скъпи и оставят следи mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”