Моят опит с чистачките - как открих най - добрите
Личен и горчив опит. Не си купувайте чистачки Бош----ма....ката ми разказаха.
Нови на 3 месеца .Омазваха ми стъклото и оставяха следи като на разорана нива.Вчера в дъжда спрях на Лукойл и взех от тези със синята опаковка ,май Алко се казваха по 6лв бр. и в сравнения с Боша читят перфектно,а са и къде по-евтини.
Нови на 3 месеца .Омазваха ми стъклото и оставяха следи като на разорана нива.Вчера в дъжда спрях на Лукойл и взех от тези със синята опаковка ,май Алко се казваха по 6лв бр. и в сравнения с Боша читят перфектно,а са и къде по-евтини.
- Madj0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
volf написа:Личен и горчив опит. Не си купувайте чистачки Бош----ма....ката ми разказаха.
eeee Аз преди 3 дена си купих Бош и за момента съм много доволен
http://s5.bg.bitefight.org/c.php?uid=17030

- sundy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз да разкажа какви ги свърших, четейки темата
- реших да сменя отдавна дразнещите ме и мажещи чистачки:078: Купих силиконови пера (нещо мейд ин Чайна беше) от бриколаж и ги натиках на мястото на старите (точно така - натиках, че съм малко нервозна когато се налага да извършвам фини и прецизни дейности
) и тъкмо бях прежалила чистачките (закъснявайки за работа и в най-големия дъжд, разбира се - нали съм блондинка
) когато се оказа, че съм се справила що-годе и те чистят по-добре отпреди 

- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
volf написа:Личен и горчив опит. Не си купувайте чистачки Бош----ма....ката ми разказаха.
За 3 лева от Метро пише, че били графитни

- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Купих си и аз Шампион преди около година. 30 и колко лева дадох за 2 броя. Отначало първите 3-4 месеца чистеха перфектно - "направо изсушават" както казва един колега. Но сега след близо година употреба почнаха да оставят следи, да поскръцват и т.н. Май много много няма смисъл да се дават много пари за уж хубави чистачки дето карат по не повече от година. Май за в бъдеще ще си вземам от тия дето са по 5-6 лв бройката и ще си ги сменям през 3 месеца.
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
simon написа:Koksan написа:Скоро купих на баща ми 2 чистачки немски, които се продават в LUCKOIL i LUKOIL-Petrol по една бройка .... ама в момента немога да се сетя за името, цената им е около 6-7 лв на брой, като можеш да си комбинираш размерите, а не да купуваш 2 с еднакъв размер и да се чудиш, защо не чистят! Та ... купих една 56см и една 53 ... ама установих че шофиьорската може да е и 60см .... ама нищо, другият път! Та по същество ... чистят наистина перфектно и безшумно и за сега са супер, дайе в суграшицата в нйачалото на седмицата не бяха замръзнали и залепнали за стъклото, а си се отделяха безпроблемно!
В едни сини кутии са и висят във всяка една бензиностация от гореспоменатите ... това за което ме е яд е че много бързо се изкупиха тези по 28см и сега немога да ис намеря никъде задна чистачка!
АLCO се казват след година започват да скърцат,ама пъкчистят.Пробвани са на 3 коли,според мен не си струва има шампиони на нормални цени изкарват доста повече по мои наблюдения.
точно така! след една година започват да скърцат

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Alco ли са с металното спойлерче на тях? Купих си една такава без да гледам кво взимам, просто беше голям дъжд а шофьорската ми се скъса и на първата бензиностанция дръпнах първата която ми попадна ( бяха по една броика в кутия), но се оказа доста читава и от лятото си търся още една такава ама пусто като не помня от каква бензиностанция я взех....Значи на лукойл да гледам?
- MasteR_G
- Автомобил: AUDI A3 1.8T
- Двигател: AGU 1999
На единия голф съм със Шампион за 30-на лева ако не ме лъже паметта и честно казано чистят но не толкова добре от колкото чистачките на другия голф на който съм сложил Бош от 60лв е те чистят перфектно без да се чуе грам "скръц" или пък след като минат по стъклото да има грозни следи.Мн съм си доволен от БОША.Но мисля да видя тея силиконовите да ги сожа на мястото на Шампиона 

- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бош
Аз си взех бош от ауто плюс на козлодуй и са перфектни само цената им не е :30 лева!!.Задната за 5 лева ама голяма тояга излезе

аз преди 2 седмици си купих някви силиконови за 2.50 нямаше по-скъпи- развалих си старите и като ги сложих тия като танкист гледах през пролука от около 5 сантима да не казвам какъв шум издаваха.
След това купих от Praktiker bosh по около 6 лев парчето- засега направо перфектни никаква забележка. Братовчеда си взе пак от там Валео два пъти по скъпи и оставят следи
След това купих от Praktiker bosh по около 6 лев парчето- засега направо перфектни никаква забележка. Братовчеда си взе пак от там Валео два пъти по скъпи и оставят следи

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”