Питане до юристите и колегите шофьори за полицейска саморазп

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 23 ное 2007 12:48

ila написа:много се впуснахте да го защитавате тоя образ. Вижте му тона в репликата на моя пост. А той си знае що е дръпнатия.

А ето и обосновката: Всеки гражданин трябва да знае, че законът приема думите на униформения като чиста истина, без да се налага униформения да доказва това. Това не означава, че неуниформените нямат право да се оплакват от действия на униформени. По скоро те имат трудната задача да докажат , че униформрния е извършил нарушение.
Та да се върнем в нашия случай: Колегата, пуснал темата в началото ясно е написал, че го е засякъл, с което е създал опастност за ПТП. Не оправдавам действията на униформения, но смятам, че като тръгне разследване неминуемо ще се установи и нарушението на колегата, за което ще получи наказание от КАТ, а след това не е ясно дали и другите полицаи няма да решат , че е създал заплаха за обществения ред или е влезнал в разпра...

едно е да извика кат да му напишат акт.. друго си е саморазправа.. тоя плаче за дисциплинарно.. изобщо не си прав колега.. а дръпнатия е доста по осведомен от тебе повярвай ми... + това много жалко за едно нещо.. че не го познаваш ...!

Потребителски аватар
opiten
Автомобил:
Двигател:

до Vizor

Мнениеот opiten » Пет 23 ное 2007 12:53

Прав си, всеки ден мен ме засичат, но това не означава че трябва да ги засичам с цел сприране и след това да ги заплашвам и удрям. Това е положението в София, всеки бърза за работа, който не му изнася да не кара!

ila
Автомобил:
Двигател:

Re: до Vizor

Мнениеот ila » Пет 23 ное 2007 13:04

opiten написа:Прав си, всеки ден мен ме засичат, но това не означава че трябва да ги засичам с цел сприране и след това да ги заплашвам и удрям. Това е положението в София, всеки бърза за работа, който не му изнася да не кара!

Колега, ако четеш правилно аз не защитавам униформения. Сърце не ми дава да се обзаложа с тези, които те карат да се разправяш защото повече от 50% съм сигурен как ще свършат нещата. В най лекия за теб случай ще трябва да се отзоваваш на няколко призовки за разпити в продължителен период от време. Ти сам си реши.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 23 ное 2007 13:05

И още - натовареното движение не е основание да се правят нарушения

Потребителски аватар
opiten
Автомобил:
Двигател:

до ila

Мнениеот opiten » Пет 23 ное 2007 13:07

прав си сам ще си реша. честно казано в България няма читав орган, който да се заеме с такива неща за съжаление, от което страдат само обикновенните хора

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пет 23 ное 2007 13:08

Пиши жалба смело колега.
Те тия полицайчета се помислиха за бандата на Зоро напоследък,само че с изкривена представа за добрите и лошите.
Най-малкото това ще му бъде вписано в служебната характеристика,дори и да не се стигне до съд.Може и някое дисциплинарно наказанийце да отнесе,а може и да не вземе тринайста заплатка тази година/или добавка/.
Че другия път може и да си помисли преди да се прави на мъж.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 23 ное 2007 13:08

и колегата ще оди да дава показания неминуемо...
сам си решава дали да се разправя или да забрави с бургас 63

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пет 23 ное 2007 15:02

тук нещата май са за съд... лошото е, че жена ти не е свидетел, а СТРАНА.... затова възползвай се от другите свидетели :)
Аз бих го съдил до дупка...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 23 ное 2007 15:06

жена му си е свидетел, евентуално се преценява заинтересоваността й
иначе си е 100 % свидител
айде моля ви, пишете нещо, ако сте 100% сигурни :wink:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 23 ное 2007 15:28

веселин написа:Със личен автомобил - ако ще и шефа на СДВР да е - няма право на такова поведение - още повече и комплексарщина - виж кой съм аз!
Вади медицинско и в районното на чиято територия е станал инцидента - пишеш , и жена ти и още някой ....... Мама им дееееее...... :banghead: :censored:

Бягай за медецинско пък ако искаш го съди! Ще ти трябва и ако той почне да те съди :wink:

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: до ila

Мнениеот stanislav_s » Пет 23 ное 2007 16:57

opiten написа:прав си сам ще си реша. честно казано в България няма читав орган, който да се заеме с такива неща за съжаление, от което страдат само обикновенните хора

Колега, да не земеш да се откажеш сега. Действай смело, няма какво да направят щот са мишоци всичките... :evil:
Мисля че е време да спрем анархията в тая държава :evil:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 23 ное 2007 17:05

opiten написа:прав си сам ще си реша. честно казано в България няма читав орган, който да се заеме с такива неща за съжаление, от което страдат само обикновенните хора

гледам почна да се разубеждаваш... но я си представи че беше женати зад вулана и беше сама .... само това ще кажа !!!
на кой булевард е станало това , огледа ли дали има камери ,че аз не обърнах внимание, ако има си победител! иначе аз както си карах видях всичко но ме хвана страх за личната ми сигурност и затова продължих... извинявай НЕ ТЕ ПОЗНАВАМ.... :roll:

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Пет 23 ное 2007 22:41

stanislav_s написа:.... щот са мишоци всичките... :evil:
ОФ....
Явно си претърпял сексуално насилие от униформен. mhihi

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Пет 23 ное 2007 23:38

приди една седмица и аз имах същия случаи.на ул.Позитано срещу училището търсех място да паркирам със много усилия намерих.връщам се да тръгвам и зад мен беше спрял тъмно син г3.помислих си че е от форума но уви започна се едно псуване ритане по колатами.че съм му спрял на местото и е направил задръстване зад него.във разправията видях полицейски стикер на предното стакло.и му казах човек утивам във 3-то да пускам жалба ати ако искаш мести колата аз няма да я мръдна.тъгнах да си хващам такси и той ме до гони и започна да ми се извинява иче е збърал и там е било забранено паркирането.аааа номера на голфа е С О121 МХ

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 24 ное 2007 9:42

Аз също съм против саморазправата,но по улиците има много хора ,които я заслужават(надявам се нашия колега да не е от тях).
1 шамар е малко наказание за това ,че си се опитал да убиеш някого.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”