Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
peicho_petrov
Автомобил: golf3 cabrio
Двигател: 1.8

Мнениеот peicho_petrov » Пон 18 фев 2008 19:37

пич намене ми спряха колата от движение заради затамнени джамеци казахами 4е трабва да имам сертификат от завода производител и това е отбелязано в талона на колата

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пон 18 фев 2008 21:35

DoH_KuXoT написа:
vwg3 написа:Еми колега веднага ще ти кажа откъде съм го изкопал..
http://www.maverick2000.net/ZDP/zdp.htm
http://www.maverick2000.net/ZDP/Glawa2-20.htm

този сайт не е официален! Там всеки може да си пише каквото иска.

Изображение
Изображение
Изображение

А бе колега Пейчо,ти не четеш ли какво пише в закона!Аз ако съм бил на твое място да съм ги наврял на кучето в *ъза,ако ми спрат колата от движение за стъкла,освен ако не са били затъмнени и предните!

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Вто 19 фев 2008 0:49

Аз нерабрах сега последно .. тая фирма от линка която е сертификати ли издава или ... Дон Кихоте я разясни малко по въпроса !

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Вто 19 фев 2008 0:54

А и тва със стъклата е пълна глупост .... само в мизерната България е такава измислица ... в цал свят е разрешено затъмняването на автостъкла ... дори и на челното, разбирасе да е както трябва и с качествено фолио или с машина, и се признава ... само тук разбирасе, смотаната България .... всичко е един абсурд и една пълна глупост ... и ей такива дребни работи са адски дразнещи ... тва е ... мразя собствената си страна !!!! Вече почти във всяко отношение .... тва е една глупава държава с още по-големи глупаци които я управляват !!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 19 фев 2008 0:58

jafara написа:А и тва със стъклата е пълна глупост .... само в мизерната България е такава измислица ... в цал свят е разрешено затъмняването на автостъкла ... дори и на челното, разбирасе да е както трябва и с качествено фолио или с машина, и се признава ... само тук разбирасе, смотаната България .... всичко е един абсурд и една пълна глупост ... и ей такива дребни работи са адски дразнещи ... тва е ... мразя собствената си страна !!!! Вече почти във всяко отношение .... тва е една глупава държава с още по-големи глупаци които я управляват !!

колега знаеш ли защо забраниха затъмняването, по поста ти виждам че нямаш и ни най-малка идея :wink:

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Вто 19 фев 2008 1:05

Е че кога е било разрешено :idea:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 19 фев 2008 1:24

средата на 90-те ги забраниха

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 19 фев 2008 8:35

задното е разрешено лично съм минавал кат каналите със задно затъмнено стъкло
нещо измрънкаха извадих закона и айде айде минавай mhihi

просто в закона не пише нищо за задното стъкло
което не е забранено е разрешено :wink:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 19 фев 2008 8:51

Всеки ще Ви ебава като не си знаете правата :wink: :lock:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Вто 19 фев 2008 9:38

За страничните от колона Б назад и за задното, ако имаш странични огледала, нищо не могат да ти кажат, няма нужда от никакви сертификати.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 19 фев 2008 9:45

Дон_Кихоте,я качи някоя снимка да видиме Пасатора, как е станал след затъмняването на стъклата с това фолио или там с каквото си го затъмнил,че и моя Пасат е седанов и в момента обмислям какво да правя задното стъкло (да слагам щора или фолио),а страничните стъкла са затъмнени с някакво супер отвратително фолио,през което нищо не се вижа от вътре на вън даже и през деня(представи си през ноща какво е),все едно са сложени "ламарини" :??? А ако можеш да кажеш и каква е цената за затъмняването или ти си го затъмнява сам,къде,от къде го взе,колко е цената на фолиото (какво е-скъпо,евтино),и сваляха ли ти задния прозорец за затъмняването?
П.П.Аз до сега винаги съм си слагал сам фолиото на колите ми,а и не само на мойта,но и на доста колеги и приятели,с фолио от 5 лв ролката 75% затъмненост и съм доста доволен,само да се уцели хубаво фолио. :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 19 фев 2008 9:49

абе що търсите под вола теле..
май в грешен закон търсите по повод задното стъкло..

в ЗДВП.. той е за движение.. не за стъкла..

има наредби по БДС ... адаптирани според някое европейско правило.. ся номера не си спомням но ги гледах..
в тях пише всички тез работи колко стъкла имаш.. може ли с найлон, с пликче за кисело мляко.. колко да е тонирано.. прочее....

ма убиите ме не знам къде да ви пратя...да четете

иначе отправна точка...
наредба но 60 2003...
http://www.econ.bg/law86419/enactments/ ... 21423.html

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 19 фев 2008 10:52

щото глобяват по ЗДВП а не по БДС mhihi

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 19 фев 2008 11:36

hooligans написа:
jafara написа:А и тва със стъклата е пълна глупост .... само в мизерната България е такава измислица ... в цал свят е разрешено затъмняването на автостъкла ... дори и на челното, разбирасе да е както трябва и с качествено фолио или с машина, и се признава ... само тук разбирасе, смотаната България .... всичко е един абсурд и една пълна глупост ... и ей такива дребни работи са адски дразнещи ... тва е ... мразя собствената си страна !!!! Вече почти във всяко отношение .... тва е една глупава държава с още по-големи глупаци които я управляват !!

колега знаеш ли защо забраниха затъмняването, по поста ти виждам че нямаш и ни най-малка идея :wink:

Защо :?:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 19 фев 2008 11:41

bomber написа:
hooligans написа:

Защо :?:
Щот на времето имаше случай на застрелян полицай ... отишъл до колата, джамовете тъмни и не видял, че ще го стрелят ... Та тогава казаха, че полицаите трябва да виждат вътре в колата ...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”