дано да не е АКТ :(

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 25 фев 2008 19:18

Li4o написа:....който идея си няма за какво става въпрос, дава съвети на друг в същото положение.... :)

Личо.. можеш ли да ми споделиш, редови полицай, га ша знае кой член съм нарушил, при минаване на червено например.. та да го пише в акта?
или да речем, че съм влязъл в забранена улица?
ба ги полицаите.. требе всички закони да са изчели.. или да одят с НПК под ръка нещо...

въпроса е къде мога да намеря наредбата на министъра, кои полицай имат право да участват в контрол на движение по пътищата?

Е таман таз цитирана заповед/наредба от joker търся..
те по медиите съобщават и за антирадарите.. ;)

Да не говорим, че в БГ по закон.. органите на МВР.. нямат право хей така да ти искат например личната карта.. има установени правила според които да ти я поискат...

в реда ми на мисли, според мен НП в/у подобен акт би следвало да можеш да бутнеш доста по-лесно, поради факта, че въпросният полицай се предполага, че не е запознат с детайли по ЗДвП...

Но някой да напише акта.. и после да дойде КАТаджия.. и да се разпише като очевидец... е здраве...

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Пон 25 фев 2008 22:07

На мен ми се случи нещо подобно мин година. Карах си аз (тогава шкодата) бях без колан и говорех по телефона.. в един хубав момент виждам аз едни добре скрити ПОЛИЦАЙ (не бяха катаджий) и разбира се ме спряха (как ще испуснат такова угощение) и сега на въпроса какво ще правим аз им казах да пишат акт , след което полицая почна ми се обеснява че щяло ми се зимат точки и пари и нз си кво , аз пак му казах добре и да пише :) мина зад колата почна да говори по радиото да пише (или да се прави че пише) в неква папка и като се върна ми върна документите и ми каза , че кат ще си ме извикат да ми съставят акта. И така до ден днешен аз акт нямам! Според мен можеш да си спокоен и няма да имаш проблеми :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 25 фев 2008 22:15

след кратка справка, с човек на който имам вяра,
изтеглям твърдението си, че не мое да пишат..,..

могат и го правят.. и си носят даже и пищови под ръка.. за да цитират членовете които си нарушил...

и ако знаят кво да пишат... /щом четат литература и имат пищови под ръка/ бутането на акта става почти мисия невъзможна...
да не говорим, че си имат дежурни седянки, където всички правят едно и също нарушение, и маат на конвейр...

с две думи.. умната..
ако не ... русата...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 25 фев 2008 23:03

wili98 написа:след кратка справка, с човек на който имам вяра,

могат и го правят.. и си носят даже и пищови под ръка.. за да цитират членовете които си нарушил...

и ако знаят кво да пишат... /щом четат литература и имат пищови под ръка/ бутането на акта става почти мисия невъзможна...
да не говорим, че си имат дежурни седянки, където всички правят едно и също нарушение, и маат на конвейр...

с две думи.. умната..
ако не ... русата...
:kef: :kef: :kef:

както казваше една баба->"не питай старило,а питай патило :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 26 фев 2008 9:52

wili98 написа:след кратка справка, с човек на който имам вяра,

с две думи.. умната..
ако не ... русата...

не пищови,а съкратените варианти на Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото приложение...четат и пишат
Лошото е обаче(и това е само в наша вреда),че някои от тях четат членовете като дявола евангелието...потърпевшия обаче няма шанс да спори...имал съм такава ситуация и едва като казах,че ще им подаря армаган по няколко лечебни клизми за освестяване ,полицаите така се разсмяха,че после станахме и приятели....е станаха ми и пациенти после,ама до клизми не се е стигало! :wink:
Но не препоръчвам да спорите .....защото при мен клизмите се водят лечебна процедура,а ако се предлагат и правят от лице без медицинско образование то си е блудство..... опит за блудство с длъжностно лице!!!!....става още по -лошо !!!!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 26 фев 2008 13:32

за да си писател, първо трябва да си читател

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”