въпрос към всички ползвали масло LIQUI MOLY
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Jovany написа:Нали 10W40 е по тънко и някой са на мнение че щяла да ми харчи колата масло щели да се появят течове и такива работи.
Да и аз съм от тея някой, смених за един месец гарнитурата на капака на клапаните, тази на капака на картера и датчика за високо налягане на маслото /бликаше масло от самия него/ разхода ми беше около 1 литър на 2000 км.

Интересно, че от всички теми във форума за маслото така и нямаше единодушно и обосновано мнение за влиянието на гъстотата на маслото върху хидравличните повдигачи и тракането при студен двигател

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Хидравличните повдигачи е по-добре да ги маже полусинтетика-а най-често срещания вискозитет при тях е 10W40!Ако си нямал сълзене на масло въобще не говоря за течове по гарнитурите или където и да е преди сипването на по-тънко масло не би трябвало полусинтетиката да ги предизвика,другия проблем е горенето на масло- с OMV-минерално-ми изгоря близо 800 мл.за 8000 км.пробег;полусинтетиката на същата фирма за 8000 км изгоря на половина-400 мл.Лики Моли 10W40 полусинтетика с молибден за 8000 км.не гори нищо!Гарнитурите са ми о,к засега!Двигателя е на 250 000 км.-ама на дизел реалните километри само баба Ванга ги знае

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: въпрос към всички ползвали масло LIQUI MOLY
да поизтупам темата от прахта....
това масло става ли за VW, по-конкретно Голф 4, АКЛ, защото не виждам да пише на етикета, че покрива стандартите на VW - 504.00/505.00/507.00 (един от трите би трябвало да е за моя мотор, не знам кой точно).

това масло става ли за VW, по-конкретно Голф 4, АКЛ, защото не виждам да пише на етикета, че покрива стандартите на VW - 504.00/505.00/507.00 (един от трите би трябвало да е за моя мотор, не знам кой точно).

-
- Автомобил:
- Двигател:
На предшественика на AKL - AFT на Г3 му понася отлично. Три поредни смени съм карал с такова, всичко е било наред. Напоследък (преди няколко години; остарявам) рязко поскъпна това масло, затова не го купувам, в полза на по-евтини масла. Поради по-ниската цена предпочитам да използвам 5W40 масла, без MOS добавката, разбира се.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Здравейте,знам че за някои това масло ще е напълно безизвестно, но карам с него вече 3 смени и искам да ви кажа,че направо съм адски доволен.Колата направо мърка и никога не съм доливал. Холандско е и на дали някой ще се заеме да го рециклира и да пуска боклуци.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Oт доста време съм с LIQUI MOLY 10W40. и на Г3 то на п. ми съпруга и на Шарана. Сменям го на 12000км , не доливам.
Поскъпнало -колко да е скъпо? 4л - 47,60 лв
П.П . И на сина ми Б5 АДР пак е с това масло
Поскъпнало -колко да е скъпо? 4л - 47,60 лв
П.П . И на сина ми Б5 АДР пак е с това масло
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
barutchiev написа:Здравейте,знам че за някои това масло ще е напълно безизвестно, но карам с него вече 3 смени и искам да ви кажа,че направо съм адски доволен.Колата направо мърка и никога не съм доливал. Холандско е и на дали някой ще се заеме да го рециклира и да пуска боклуци.
A от къде го купуваш?
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Re: RE: Re: въпрос към всички ползвали масло LIQUI MOLY
От един доста голям магазин за авточасти в Пловдив.Не споменавам името,защото не искам да става като реклама.Собственика ми е добър приятел ,който има Кайен и още като си избирах масло за Бората ми каза,че няма да сгреша с това.На неговата също слагал такова,само че 5w40. Когато си купих Юни месец последното,дори видях,че е произведено Януари.В смисъл не залежава по складовете. Каза ми,че е опитвал какво ли не,масла с големи имена са били по-зле от това.Било от най-голямата рафинерия в Холандия и дори "Киров" карали само с това.Ако има желаещи,може да го пробват.Според мен е по-добре да се кара с истинско масло (макар и по-неизвестно),защото риска да попаднеш на рециклирано е по-малък.Сменям си го на около 8000 км.и нямам проблеми.Забелязах и че миещите му свойства са много добри.