Лагерите (на колелата) тропат ли?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 21 апр 2008 16:42

Жоро написа:Няма значение дали съм на скорост или поинерция,тропането не се променя.

Колега може да е от амортесиорите.

Като хванеш колата за калника, но внимателно да не го о тскубнеш. Започни да я клатиш нагоре и надолу силно, чуй дали ще има тропане и т нт. :roll: :idea:

Там има една шайба дето дрънка при разхлабване и то баш на метал, ако е в лагерите се чува твърдо тропане.... :roll: :idea:

Потребителски аватар
mazniq_killer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mazniq_killer » Нед 11 май 2008 12:52

maznia написа:тропането нее от гуми лагери и предница има едно тропане и от двигатела или котиата ----лагер на парвичната ос колянов вал или скоростна котия може и лагер вътрешно каре на диференциала на двигатела -- като идея ти давам 6том след извесно време спира

Майстор интернет колко двигателя си отворил, че говориш и даваш акъли. Държал ли си колянов вал в ръцете си изобщо???

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Re: Лагерите (на колелата) тропат ли?

Мнениеот Zlatina » Чет 01 дек 2011 23:53

Ам аз преди време получих едно постоянно тропане,нисък железен звук който се появяваше когато минааваше колелото през неравности.Оказаха се спирачните апарати,разбити легла и нам си ко си.Напълних дупките и маншончетата с грес,правя го всяко лято нямах проблем.До скоро.Сега имам пак тропане,беше като натисна спирачките в първия момент единичен плътен звук от лявата страна.Казаха,че е от рейката.Смених я,проблема остана.Даже вече се получава и при спиране , тръгване при маневри,а днес ми се стори,че се появява и в движение и минаване през неравности и го чувам и от двете колелета/при неравностите/.Майстора провери всичко-няма проблем.Предложи да сменим за всеки случай въпросните железа на спирачните апарати но не знам....

Вече се появи и скърцане та работата ще отиде на шарнир/май/,ако не са два отделни проблема.Тропането ме дразни....

а сега вече са и засили с допълнителен плътен удар който усещам с десния си крак някъде от средата на колата.До сега поне със сигурност беше в лявото колело.Ако в началото беше при натискане на спирачките сега вече е и при маневри и тръгване,както и при натискане на сединитела за смяна на скорости.Днес отивам на преглед/отново/,ще предложа на майстора изброените до тук възможни проблеми-лагер на макферсона,вътрешно каре,супорт,луфт в полуоските пък да видим.

Върнах се от майстора scare ,лоша работа.Първия проблем както имаше такава идея се отказа носача.Преди месец същия майстор ми сменя втулките задните на носачите.Сега като погледнах видях че единия болт въобще липсва.До тук добре.Силното тропане от дясно изчезна.Обаче се оказа,че има и такова в кутията-като лашкаш на скорост гаден звук.Ще се сваля кутия-предположение за разбиити пружинки на феродовия диск.Отделно едното леко тропане в колелото горе-каза че или ми е мека пружината или амортесьор,опирал прахоулавитела в пластмасата.Забравих да спомена и разбит тампон-десния на двигатела.Лятото смених останалите 2.
Равносметка за тропащ звук-тампон,болт на носач,евентуално пружини,амортесьори,феродов диск и може би и помпа на съединитела/че имаше некво масло по маховика/,майсторски....

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Re: Лагерите (на колелата) тропат ли?

Мнениеот Zlatina » Пет 16 дек 2011 21:17

Я да съживя темата.Тропането се усили и се появи и скърцане.До тук смених:рейка,тампон двигател,феродов диск,тампони на биалетата,пружини, шокови тампони на аморт..Тропането остана.Вече нищо не ми остана освен въпросните железа към супортите.И като се замисля,че това ми беше първоначалната идея,а се подведох да сменям половината кола....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”