Всяка 12-а кола на газ била бомба

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 14 май 2008 11:31

L&R написа:Трябва да се изисква от сервизите не от потребителите на АГУ.
Сега всеки може да купува скобички и маркучи от кварталната железария и да поставя уредби.

кое да се изисква ? :) хаха ми много ясно, че ако се прецака ще си я направя аз а няма да дам на някой льольо дето ще я направи по същия начин (възможно и по некадърно) и ще се взривя заради него примерно :) особено като за тази интервенция ми иска 50лв примерно .. мани ..

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 14 май 2008 11:32

Как кое да покриват някакви стандарти, ТНТМЕ-то не го коментираме

Ето и тема:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=58541&

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 14 май 2008 11:38

vasstop написа:
jetttlii написа:Напълно вярно, от личен опит мога да кажа, че повечето мъркучи които слагат се нацепват за година, макс две...
МаааАААААААААААААААааркуч бе колега и не маркучите за газта, а за охладителната течност към изпарителя се напукват...
същите , не обърнах внимание че съм го написал с Ъ :oops: :oops: :oops:

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Сря 14 май 2008 11:39

restless написа:Да забраним газовите печки и газовите котлони!
Да се чуди човек като запала котлона как не се взривява :D

Утре очаквайте нова тема в 24часа - "Електрическият ток е опасен, ако пипнете жица под напражение може да умрете - ДА ЗАБРАНИМ тока!"

:lol: :lol: :lol: изкефи ме с жицата

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Сря 14 май 2008 11:42

assd написа:

Утре очаквайте нова тема в 24часа - "Електрическият ток е опасен, ако пипнете жица под напражение може да умрете - ДА ЗАБРАНИМ тока!"

не е смешно колко братя роми умират докато се опитват да отрежат проводниците spam , да се забрани тока ще караме на свещи :lol:

hsr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsr » Сря 14 май 2008 11:44

jetttlii написа:
assd написа:

не е смешно колко братя роми умират докато се опитват да отрежат проводниците spam , да се забрани тока ще караме на свещи :lol:

И броя на населението ще нарасне : sex :lol:

Lycifer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lycifer » Сря 14 май 2008 11:58

това според мен са глупости че е бомба кола която е на газ ако беше така нямаше и в чужбина да ги слагат.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 14 май 2008 11:59

Lycifer написа:това според мен са глупости че е бомба кола която е на газ ако беше така нямаше и в чужбина да ги слагат.

преди да спамиш чети какво са имали в предвид щото гледам вече няколко тъпи мнения даваш

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 14 май 2008 12:00

...

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 18:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 14 май 2008 12:37

vw_golf_2_dsl написа:НЕкой го зачиства ми се струва :lol:

Тц, Vaskoto май не е засякъл още. Пак се слънчаса.

:wink: Темата е за евентуалната опасност и риск от автомобилите с АГУ и глоби за нередовни документи.

За мен, нормално поддържан автомобил макар и с АГУ е точно толкова опасен, колокото без такава уредба. А също и по отношение риска от взривяване на бензинов резервоар и газова бутилка. Да не пропускаме и обстоятелството, че вече почти всички бенз. резервоари са от пластмаса.
Ако няма веднага след зареждане да се тръгва на път, като това е абсолютно задължително правило през горещата част от годинаната - НЕ трябва да се зарежда газбутилката до откат.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 14 май 2008 12:45

Колеги...ние се драпане, а ти истината ще ни избоде очите...ами с това поскъпване на петрола, добре нагушени,петролните магнати са дали да папкат и на някои държавни чиновници на различни нива...за да прокарат на пазара зорлан по-скъпия им продукт най-вече заради природния газ ....а в глобален аспект това си е тиха война срещу руския газ...какво има толкова да се чудим....политика и пари -пари и политика....

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 14 май 2008 12:55

Вие май не четете кво са написали във вестника всъщност ...

Пише "Всяка 12-та кола"... Аз лично не вервям. По-скоро е всяка 3-та, съдейки по миризмата от колата пред мен по светофарите ....

Пише още - "Голяма част от автомобилите са с НЕИЗРЯДНО монтирани уредби". Ми тва май е 100% верно.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 14 май 2008 13:44

И какво да направим,да прокълнем всички каращи на газ ли.
Сигурен съм че скоро темата ще се трансформира в изказвания от рода на ''Газта за бедните'', ''Който не може да кара на бензин и нафта-да си купи колело'',''Еди-кой си си купил бегачка а после я газифицира--ааа ууу'' и прочее.
Кой е по-опасен-гъзарчето дето кара с гуми осма употреба и влиза с вратите в завоя,келеша взел тайно от баща си ключовете на бегачката,пияницата който кара смело в града,оня дето не си е сменил накладките въпреки че вече стържат на метал и лампата на таблото ще му извади очите от светене.....................примери много.
Както каза единия колега по-горе--политиците ръка за ръка с производните им бизнесмени само се чудят какво да измислят.Глоба мръсна кола,глоба кола на газ,глоба ''Защо не караш ферари?''
Хляб и зрелища ни подхвърлят и ние се хващаме за тях като гладни циганчета,а основните проблеми ни убягват за пореден път.
Стига сте се човъркали едни други,проблема е много по-нагоре.
Ако не беше мизерийката нямаше да мислим как да си поевтиним живота а всеки щеше да си кара това което му е кеф.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 14 май 2008 13:45

Cherepaha написа:...
Пише "Всяка 12-та кола"... Аз лично не вервям. По-скоро е всяка 3-та, съдейки по миризмата от колата пред мен по светофарите ....

Пише още - "Голяма част от автомобилите са с НЕИЗРЯДНО монтирани уредби". Ми тва май е 100% верно.

ОФФ.

Всъщност когато караш след някой по сфетофарите, който е на бензин или нафта на рози ли ти мирише :?:
И какво означава някакъв си процент(и възоснова на какъв метод-статистически е определен, каква извадка и критерии) "неизрядно" монтирани. Дали не означава, не е монтиранана в сервизите от кръга на "нашите фирми". Риторично приемете писаното от мен.

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Сря 14 май 2008 13:57

Да изкажа и аз едно пристрастно мнение(карам почти само на ПБ). Ако една уредба е правилно сложена и правилно поддържана, не мисля, че е по-опасна от една кола на бензин. Да ме поправят ако трябва по-знаещите, но доколкото аз знам, хубавите, истински бутилки не може да се напълнят на 100%-пълначката спира на 80%(аз съм с 80-литрова бутилка, но повече от 65литра не съм могъл да сипя). Някои(а бях чувал, че ще става задължително за всички) бутилки имат предпазен клапан, който при покачване на налягането вътре в бутилката вследствие на нагряване, отваря и изпуска част от газа и по този начин се избягва експлозия. Друго нещо-би трябвало да има друг клапан(инерционен?), който когато се спука/скъса на някой маркуч и газът почне да изтича със значително по-висока скорост, спира въобще излизането на газ от бутилката. Следващо-газът се намира под налягане в бутилката и при изтичане и контакт с пламък няма как да върне назад и да подпали тоя газ, който е в бутилката...
Така че проблемът не е в това, дали една кола има монтирана газова уредба, а в това дали въпросната уредба е правилно монтирана и дали е правилно поддържана..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”