Мнение за RAV 4!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 26 май 2008 22:46

30 000 km

нови рейка амортесьор дискове няколко пъти
в момента с блокирала скоростна кутия...
много проблеми
иначе си е джипче с поведение на кола
аз лично бях много изненадан как минава през някой завой като лека кола...
аз бих казал превъзходно поведение на пътя...

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 27 май 2008 21:17

rosy написа:Браво колега, чудесен избор на чудесна цена:) Равчето си е перфектен дамски паркетник, бегачка с достатъчно пространство за тричленно семейство + пинчера. За повече деца и по-големи кучета не става:) Кашкая го гледах, карах, красив е, тесен е. Тигуана си е дипично VW, с малко повече пространство, с усещането за Голф 5 вътре, и поне според мен скъп за класа си. Порада тези причини в момента сериозно се заглеждам в Сорентото от 2006, 2007-а година за около 30- 35 000 лв. Нищо че е Киа, висока, тежка, с голям багажник + дизел автоматик.

Приготви си торбички за повръщаното.......или по-добре недей го взима.
Поразпитай тук там за Соренто и ще видиш......ексбоса имаше такъв, пълна трагедия.

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Вто 27 май 2008 22:05

Благодаря на всички за мнението относно равчето. Учудваме че голямата част от мненията са негативни. А би трябвало джип за 30 000лв и на малко години да не създава ядове още повече че е Toyota!!!
Май почвам да се отказвам :roll:

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Вто 27 май 2008 22:08

Честито за РАВ-а! :) Нова количка все пак. А иначе колегите дето говорят за пластмасата ги подкрепям напълно! Ужас е пластмасата вътре к'вото и да си говорим. Много евтина изглежда а все пак са си 50 бона!
Дано да нямаш проблеми, че от доста места чувам за вносителите на тойота че внасят умишлено коли с дълги списъци производствени дефекти , които продават на цената на нови (1во качество) за макс. печалба. Имам и личен опит, преди две години ми предоставиха чисто нова корола от тия Xcelence дето доста ги рекламираха, с доста екстри 1.6 бензин. Още като влязох (колата беше на 3км) още с парафина по боята отвън, на таблото около фабричното радио от едната страна фугата беше 1-2 мм а от другата почти сантиметър! Естествено питах веднага да не са разглобявали таблото а те ми се скараха и ми казаха "то си е така" Абе как си е така?! ... уж японски производител! :) Да не говорим, че имаше проблем с оборотите - като изключиш от скорост и си седяха на колкото са били, вместо да паднат до оборотите на празен ход. Колегата ходи няколко пъти в сервиза и му обясняваха че компютъра на колата сам решавал колко време да държи оборотите по-високи , за да запази високото налягане в системата за спирачките!!!!!!!!
Това чистак бърсак кола. Иначе има най-готиния и удобен волан от всички коли които съм карал, а! и висок разход , за 1.6 бензин 9 -10 междуградско ми се струва множко.
Дано РАВ-а да се представи по-добре!

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Вто 27 май 2008 23:03

RAV4, 2007, D4D, 5врати
(+)
6 скорсти
сравнително голям обем на салона
за магистрала е добре (само да няма неравности)
9/100 нафта градско

(-)
Кой те излъга, че е джип?????
на черен път за нищо не става- нисък, няма бавни,.... миналата зима закъсахме в една малка пряспа сняг(е*ем ти и електрониката)
Дървена возия

Това ми направи най-голямо впечатление за 6месеца и 20 000км возене.
Ако търсиш поне малко проходимост извън пътя - тази кола не е за теб!
Успех с избора на друг автомобил :wink: !

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 28 май 2008 7:50

Vanich написа:Благодаря на всички за мнението относно равчето. Учудваме че голямата част от мненията са негативни. А би трябвало джип за 30 000лв и на малко години да не създава ядове още повече че е Toyota!!!
Май почвам да се отказвам :roll:

защо не погледнеш витарите ???
има много добри оферти , а и доста е по "джип" от рав 4
всъщност ти така и не си споменал за какво ти требе "джип" ?
за градска кола или офф-роад ?

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 28 май 2008 8:36

Питай в Тойота форума същия въпрос и виж какви ще са отзивите :D
Ако търсиш офроуд - Нисан х-трейл, Витарите, че даже и Киа и хюндай имат предложения с "истинско" 4х4
А за 30К би трябвало да се намират и Субару Forester 2/Outback - според са много по коли от Рав4, който си е градски "женски" "джип" - да катериш бордюри, ако искаш офроуд от Тойота - Лендкрузър :)

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 28 май 2008 8:41

jungleboy написа:Още като влязох (колата беше на 3км) още с парафина по боята отвън, на таблото около фабричното радио от едната страна фугата беше 1-2 мм а от другата почти сантиметър! Естествено питах веднага да не са разглобявали таблото а те ми се скараха и ми казаха "то си е така" Абе как си е така?! ... уж японски производител! :)
ако не греша у нас королите са made in turkey ...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 28 май 2008 9:08

ВАН написа: возене

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

И кой те вози?

Да беше на коледа на село аз да те повозя щеше да си промениш мнението:)

Аз не мога да ви разбера вие какво очаквате от тея коли по принцип.
На квото и да те повозят, повярвай ми няма да останеш кой знае колко очарован.
Просто не знам какво очакваш:)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 28 май 2008 11:56

Това, което намирам за предимство при РАВ 4 е, че все пак ги правят в Япония.

Потребителски аватар
ВАН

Мнениеот ВАН » Сря 28 май 2008 12:37

...
На квото и да те повозят, повярвай ми няма да останеш кой знае колко очарован.
Просто не знам какво очакваш:)

Кой ме е возил, не е важно!
Важното е, че това, което споделих, като впечатления за автомобила, не е на базата на "аре да разходим колата то кафето". Автомобила е служебен, а рботата ми е свързана с много пътуване, по всякакви терени. Когато се купуваше RAV-а, замисълът беше, да се ползва и по черни пътища. Очакваше се да е по-проходим от PASSAT б3 - да, ама не! Искам да наблегна на това, че не става дума за някакви брутални изпълнения извън пътя, а за черни пътища! В последствие автомобила се ползва само за дълги пътувания и транспорт на оборудване.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 28 май 2008 12:40

Сподели ми от кое друго джипче си по доволен, с кое го сравняваш?

Потребителски аватар
ВАН

Мнениеот ВАН » Сря 28 май 2008 13:04

zaro написа:Сподели ми от кое друго джипче си по доволен, с кое го сравняваш?

Е как очакваш да сравня RAV4 с джип???? С пасата го сравних, като проходимост (където се очакваше тойотата да е по-добре). Темата не е кой какво е карал и от какво е доволен, а е за конкретния модел. Не съм карал аналогичен автомобил, (ако това ме питаш). По-доволен съм от далеч по-евтини стари бънгии, като Discovery 1992. Очаквам да кажеш, че не е в тоя клас....... и се започват едни приказки на вятъра и возене по коледа. Ако имаш да ме питаш още нещо, давай на ЛС, че хлъзнахме темата в друга посока :roll:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 28 май 2008 13:09

Нищо нямам да те питам, това е кола с определени функции, и може да я сравняваш с подобна.
А и аз зимата вадих едно XC 90 с един пасат 4х4 от една преспа по пътя към черни връх, амам не твърдя че това не е никакъв джип, въпреки че си го мисля:)

Като ви слуша човек ще остане с впечатлението че РАВката е ебати боклука, а това въобще не е вярно.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 28 май 2008 13:30

zaro написа:Нищо нямам да те питам, това е кола с определени функции, и може да я сравняваш с подобна.
А и аз зимата вадих едно XC 90 с един пасат 4х4 от една преспа по пътя към черни връх, амам не твърдя че това не е никакъв джип, въпреки че си го мисля:)

Aми щом си го мислиш - кажи го де - от кво те е страх - че волво имат репутацията на страхотни коли ли? :climb Release your fears. mhihi - не бой се. Волво си е просто един Форд с по-скъпа тапицерия. Не им е лош джипа, но е по-скоро паркетен СУВ, отколкото оф роуд животно.
Свърши времето на надеждните и луксозни коли - сега всичко е евтина пластмаса, китайска електроника и толкова. Справка - S500, 2007 godina - на бившия ми шеф. По принцип се предполага, че радиаторната решетка отпред трябва да е от хром. Да ама не - най-обикновена пластмаса, покрита с фолио - закараха я веднъж на автомивка, явно с пароструйката са попрекалили, и фолиото се разду - смях в залата. :не:
Въобще скъпите джипове не са за оф-роуд - ако искаш магаре за извън пътя - Ленд Роувър като полицейските и толкова.
Рав 4 изглежда добре, ама като влезеш вътре и видиш тия евтини пластмаси за 50 000 лева...не върви някак си...ама тва е - модерна работа. :evil: Возията като за такова джипче не е зле, ама си е дървенка - подскача доста. 150-коньовия дизел не е лош. Бензина гори много, особено с автоматични скорости. Дано съм бил полезен. :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”