покупка на BMW

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 03 юли 2008 15:30

wolf написа:дали се досещаш за разликата в разхода на двете коли?

Почти същата, както и разликата във вървежа mhihi
Безплатен обяд няма ;)

Потребителски аватар
TBL
Автомобил: B6
Двигател:

Мнениеот TBL » Пет 04 юли 2008 1:03

ACCELERATOR написа:
wolf написа:дали се досещаш за разликата в разхода на двете коли?

Почти същата, както и разликата във вървежа mhihi
Безплатен обяд няма ;)

То 1.4 няма душица вярно ама за 2.5 ти ще имаш ли е въпроса :wink:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 04 юли 2008 12:40

Основно правило е според мен да не се връщаш назад в годините при колите, само по-нови и по-нови. Това БМВ като го вземеш имай предвид, че ще остане вечно твое. Поне Е36 да беше. Продай си голфа и си вземи нещо по-ново с добавените пари, въобще не се занимавай с глупости. Старата кола си е стара кола и годините си казват думата при материалите, нищо че е БМВ.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пет 04 юли 2008 13:04

kickd0wn написа:Основно правило е според мен да не се връщаш назад в годините при колите, само по-нови и по-нови. Това БМВ като го вземеш имай предвид, че ще остане вечно твое. Поне Е36 да беше. Продай си голфа и си вземи нещо по-ново с добавените пари, въобще не се занимавай с глупости. Старата кола си е стара кола и годините си казват думата при материалите, нищо че е БМВ.

Не съм съвсем съгласен. Ако говорим за един и същ клас коли, приблизително еднакви двигатели - да. Но всичко останало е изключение. Някои коли са класики, и доставят удоволствие именно, защото са стари. Примерно ако трябва да пътувам някъде надалеч, по работа - пътувам с Вектрата, пътувам си с по-новата кола, пускам си климатика, музика, и си се возя комфортно. Ако тръгвам на разходка обаче, взимам кабриото, отварям гюрука, и се наслаждавам.
Стига БМВ-то да е в добро състояние, 1000% съм убеден, че ще му достави повече удоволствие от някой чисто-нов голф с базов двигател, да не говорим за неговата 3-ка с 1.4 двигател...
Аз лично съм голям фен на Е30, и някой ден ще си купя такова (като на снимката на tyan). Проблема е, че колкото повече чакаш, толкова по-скъпи стават. Особено „М“, за каквото си мечтая... За разлика от Е36 mhihi

http://uk.youtube.com/watch?v=83qyAWnXPSQ - Един култов епизод от wheeler dealers, където главен герой е една червена М3-ка :wink:

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Съб 05 юли 2008 12:47

ACCELERATOR ...

остави го този американски гробник, една б28мица ще му разкаже играта без да се замисли... ;) , относно бмв-тата винаги ги плюя, ама не е да не съм им фен, ама бързи сешоари (318ис) нямааа :D

От няколко дена имам нова муха в главата внасям си е30 316 или някаква подобна 'мощна' баварка, и после и набивам м50б25 поне, още не съм взел химикала и листа...

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 05 юли 2008 20:09

Моята идея беше точно тази .... вземам е30 хубава изпъната от Германия , после тук в БГ м50б25 , напълно достатъчни за целта - дрифт .... Ще имам такава кола някой ден и то както трябва направена , но ще видим кога . Това е една от колите ми в wish list-a :lol: Но последно време гледам нисанчетата че са по добрата основа за дрифтарки .....

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Нед 06 юли 2008 10:50

Тука забелязвам, сме форум на VW ама и много мераклии по BMW :D Няма лошо, хубавите коли са си хубави коли, крайностите никога не са били за препоръчване.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 06 юли 2008 11:06

Във форума на БМВ има няколко теми за присаждане на М50 в Е30. Да ти кажа, заради 20-те коня повече, не знам дали си заслужават мъките. Не е просто да извадиш единия, и да пъхнеш другия. Има доста преправяне и работа.

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Нед 06 юли 2008 11:30

та да се върнем на темата....Колега избора за кола си е изцяло твой!!! Ти даваш парата,ти караш колата ти влагаш нерви в нея,а не ние.Аз съм имал такава машина и смело мога да заявя,че това кола с дух,характер и биография. Автомобила носи наслада,ако си за един климатик или нагревател на седалката...то тогава си земай некоя икономи4на по-нова кошница и джиткай!!!

Е30-ката е кола за удоволствие,а не за работа (325и) е двигател със страшен потенциял, АБФ-а никога нема да ти гали така ухото!!!

Успех в начинанието и си реши какво да вземеш!!!

П.П-после да се похвалиш с новата продобивка!!!

Потребителски аватар
Skibadee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Skibadee » Нед 06 юли 2008 12:10

вече втори ден карам такова бмв (не е мое все още) но някак адски много ми грабна интереса. ел. стъка добре ел. огледала още по добре, АБС-а така е направен че когато скоча на спирачките направо ше ме метне прес джама. Без никакви затруднения върви с вратите напред тва, единствено ме дразни това че скоросния лост е с разбити втулки и е като икарус. :D

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 06 юли 2008 13:42

alpine написа:Но последно време гледам нисанчетата че са по добрата основа за дрифтарки .....
'

а привет mhihi

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Нед 06 юли 2008 22:43

първо ще усвоя предното :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”