kickd0wn написа:Основно правило е според мен да не се връщаш назад в годините при колите, само по-нови и по-нови. Това БМВ като го вземеш имай предвид, че ще остане вечно твое. Поне Е36 да беше. Продай си голфа и си вземи нещо по-ново с добавените пари, въобще не се занимавай с глупости. Старата кола си е стара кола и годините си казват думата при материалите, нищо че е БМВ.
Не съм съвсем съгласен. Ако говорим за един и същ клас коли, приблизително еднакви двигатели - да. Но всичко останало е изключение. Някои коли са класики, и доставят удоволствие именно, защото са стари. Примерно ако трябва да пътувам някъде надалеч, по работа - пътувам с Вектрата, пътувам си с по-новата кола, пускам си климатика, музика, и си се возя комфортно. Ако тръгвам на разходка обаче, взимам кабриото, отварям гюрука, и се наслаждавам.
Стига БМВ-то да е в добро състояние, 1000% съм убеден, че ще му достави повече удоволствие от някой чисто-нов голф с базов двигател, да не говорим за неговата 3-ка с 1.4 двигател...
Аз лично съм голям фен на Е30, и някой ден ще си купя такова (като на снимката на tyan). Проблема е, че колкото повече чакаш, толкова по-скъпи стават. Особено „М“, за каквото си мечтая... За разлика от Е36
http://uk.youtube.com/watch?v=83qyAWnXPSQ - Един култов епизод от wheeler dealers, където главен герой е една червена М3-ка