Миризма :(

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Съб 19 юли 2008 14:55

Kaizer Soze написа:
chefito написа:Другата съм я чистил лично и е със сменени филтри....

МИРИЗМАТА Е ЕДНАКВА...леко мирише на чорапи..../не е от мойте 100% :oops: /

Господа...отговора е прост - гъбички. Каквото и да смените - ще ви мирише. Трябва да се напълни цялата система със специална обезгъбичваща (деба и думата измислих) пяна.

И нищо няма да ви мирише повече... :D

Къде може да се купи такава пяна?

В моя голф, на какво само не смърди, но най-злата гад беше водата на чистачките :? :evil:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 19 юли 2008 14:57

от де тия гъби на чисто нова кола бе...да не са ебали двете коли и да са ги пренесли... :?:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Нед 20 юли 2008 16:45

rainheart написа:Къде може да се купи такава пяна?

Ба ли го...на мен един пич, дето ми оправя климатика ми обезпаразити цялата система, та колата миришеше на теменужки цял год...сигурно има по магазините нейди...

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Нед 20 юли 2008 21:23

Абе незнам дали са пяни или нещо друго..факт е че се появи преди 1-2 седмици не може преди това да е нямало ако са въпросните гъби....сега вече става положението още по напечено..защото и без да пускам климатика или духалките..идва някаква миризма от тях..която е умопомрачаваща...незнам какво да правя вече :oops:

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Нед 20 юли 2008 22:55

:lol: преди Голфа карах едно BMW , веднъж спрях пред един блок и позакъсниях малко ,и явно бях спрял на някой на мястото за паркиране ,на другия ден останових ,че в решетките от кадето парното засмуква въздух някой беше треснал няколко яйца,голям смърдел беше макар и след толкова много чистене и миене с препарати :evil:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 21 юли 2008 21:44

Открих причинителя...ароматизатор.шишенце от 2 лв...тежката миризма се е просмукала в филтъра на купето...и тръбите са се напоили с тази миризма....поне знам вече,че не е нещо умряло :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Миризма :(

Мнениеот golfer » Вто 22 юли 2008 0:29

bobi_robi написа:Преди да постна темата изчетох всичко написано до сега относно миризмата в купето.

не си прочел явно за спрея за миризливи крака от аптеката.
тъмната и влажна среда във въздуховодите е идеална за развъждането на бактерии и микроорганизми.
реално умрелите /разлагащите се/ миришат.
пръскай смело и почисти доколкото ти е възможно въздуховодите.

Потребителски аватар
bobi_robi
Автомобил: Passat Б8
Двигател: DFHA 2021
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Вто 22 юли 2008 12:12

Слагах там от спрея който купих за гъбички. Маркучето дето върви със спрея влезна цялото. Аз го вкарах през духалките както и през кутията на климатика където има нещо подобно на вентилатор/турбинка.
Ако може и от друго место казвай и от къде.
Мерси

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 22 юли 2008 16:23

bobi_robi написа:Ако може и от друго место казвай и от къде.
Мерси

Забравил си като натиснеш бутона да върти въздуха вътре в купето да пръснеш отдолу където духа на краката.

П.С. Има си тема която си казва, къде, как да се пърска спрея. Търси в търсачката темата.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 22 юли 2008 20:28

bobi_robi написа:Слагах там от спрея който купих за гъбички. Маркучето дето върви със спрея влезна цялото. Аз го вкарах през духалките както и през кутията на климатика където има нещо подобно на вентилатор/турбинка.
Мерси

В контекста на това, което си написал, колега, а и това което се дискутира в темата, че противната миризма се "появява" най-често след изключване на климатика/климатроника (преминаване е режим ECON). Тъй като подобен проблем съществува и при мен (дори двойна доза CARPLAN не помогна) се разрових (в Internet) и също както в тази тема попаднах на мнения, че "плесен" се събира в системата за отвеждане на конденза (това е онова от което капе и става локвичка под колата 'га спрете на място в жарък летен ден и чЕкате мацката на включен климатик). Та препоръките са маркучето със спрей против гъбички да се заврЕ там. До тук добре. Само дето никой никъде не казва де му е отвора (т.е. дупката) на туй нещо. Та: уважаеми колеги, ако някой знае къде точно се намира дупката за извеждане на конденза (ясно, че е някъде отдолу), моля, нека обясни подробно, да приложи схеми, снимков мат'рял или каквото ще да е там художествено описание, стига да стане достатъчно ясно къде още можем да заврЕм маркуча (та да спрем тая воня). Въпроса е отправен визирайки автомобил Passat B5.

P.S.: И моля Ви, темата си е сериозна, не е нужно да описвате всички автомобилни кухини в които могат да се намерят измряло стадо бизони, изчезнали редки видове от Софийския зоопарк (също в летално състояние), забравени непрани чорапи от юношеските ви години, маратонки, насрани гащи и фикуси с лайна.

Последна промяна от Rumen на Вто 22 юли 2008 20:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 22 юли 2008 20:33

Rumen написа:
bobi_robi написа:Слагах там от спрея който купих за гъбички. Маркучето дето върви със спрея влезна цялото. Аз го вкарах през духалките както и през кутията на климатика където има нещо подобно на вентилатор/турбинка.
Мерси

В контекста на това, което си написал, колега, а и това което се дискутира в темата, че противната миризма се "появява" най-често след изключване на климатика/климатроника (преминаване е режим ECON). Тъй като подобен проблем съществува и при мен (дори двойна доза CARPLAN не помогна) се разрових (в Internet) и също както в тази тема попаднах на мнения, че "плесен" се събира в системата за отвеждане на конденза (това е онова от което капе и става локвичка под колата 'га спрете на място в жарък летен ден и чЕкате мацката на включен климатик). Та препоръките са маркучето със спрей против гъбички да се заврЕ там. До тук добре. Само дето никой никъде не казва де му е отвора (т.е. дупката) на туй нещо. Та: уважаеми колеги, ако някой знае къде точно се намира дупката за извеждане на конденза (ясно, че е някъде отдолу), моля, нека обясни подробно, да приложи схеми, снимков мат'рял или каквото ще да е там художествено описание, стига да стане достатъчно ясно къде още можем да заврЕм маркуча (та да спрем тая воня). Въпроса е отправен визирайки автомобил Passat B5. И моля Ви, темата си е сериозна, не е нужно да описвате всички автомобилни кухини в които могат да се намерят забравени непрани чорапи, маратонки, насрани гащи и фикуси с лайна.

:bowdown :bowdown :bowdown
На това казвам правилно описан БЪГ :)
Аз обаче никога не съм виждал да ми капе под колата и винаги съм се чудил как може да не капе :roll:
И наистина при мен става точно така - при изключване на климатика замирисва :roll:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 22 юли 2008 20:46

Rumen написа: моля, нека обясни подробно, да приложи схеми, снимков мат'рял или каквото ще да е там художествено описание, стига да стане достатъчно ясно къде още можем да заврЕм маркуча

обяснявам:
палиш колата, пускаш климатика и си представяш, че чакаш засукана мацка.
слизаш от прохладното вътре и започваш да се гъзиш около двигателя.
ако не скиваш откъде капе полегваш отдолу пак мислейки за засуканата мацка и продължаваш иследователската дейност.
за всеки случай може да вземеш и фотото да щракнеш някоя и друга снимка.
защото ако се изнервиш не намирайки проблемната капеща дупка
после на спокойствие да ги разгледаш фотосите на компа.
сериозен мъж си знам, че ще се справиш а после за награда всичкото ползвател на пасат ще те благославя.
и на засуканата няма да и намирисва в колата....

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 22 юли 2008 21:46

Пробвано, уви безрезултатно
golfer написа:... започваш да се гъзиш около двигателя.
не е от там. Гъзурчил съм се ... тц - влажна дупка нЕма в сектора. Другаде нейде е скрита ... дупката ... мамка и

golfer написа:...
ако не скиваш откъде капе полегваш отдолу ...
мно'о ми нисък клиренса /както сам отбеляза - сериозен мъж съм ;-) / канал нещо или повдигач треве ...
... та зарад туй молА за детайлен разказ, схеми, снимков мат'рял или каквото ще да е там художествено описание.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Миризма :(

Мнениеот donotdisturb » Съб 02 юли 2011 12:40

Колеги намерих те ли къде е тая прослувута дупка че май при мен е запушена 30 мин гледах от долу от никаде нищо не тече мамицата и май е запушена .... :screwy

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 03 юли 2011 11:19

chefito написа:от де тия гъби на чисто нова кола бе...да не са ебали двете коли и да са ги пренесли... :?:

конденз :arrow: влага :arrow: мухъл :arrow: гъбички, винаги спирам климатика и вътрешната циркулация 4-5 минути преди да спра колата, пускам външен въздух да проветри и да изсуши. Първо в жегите е кофти като не си се климатизирал и от 12 градуса излезеш на 40 , другото е че не ти смърди колата на крака... веднъж хванат ли се гъбички само дълго лято с много жега и силен въздушен поток ги избива, и малко ако остане , малко влага и пак смърди. На служебния голф 5 на 30 хил км е същата смрад...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”