Месечният доход - отражение на автомобила, който караме...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Месечният доход - отражение на автомобила, който караме.

Мнениеот samo_pechka » Сря 02 юли 2014 12:32

radi_nrj написа:Там е въпроса, че вече от няколко места чувам, че подмяна на валове и кобилици на душегуб стига 3000лв.
и ги минава ,като се прибавят каиши, ролки и др."дреболии"

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 юли 2014 12:40

Е да ама за няколко човека знам дето са го правили :biggrin Даже единия е с A4 с тоя мотор и да ги питаш защо са набили тия пари при положение, че колата не струва толкова. При всички макар и да са правени колите при различни майстори тотала отиваше около 3000лв. Ама има и такива хора дето сиобичат душегубите и си ги правят.

И за да не съм много офф аз също съм от хората които могат да изкарат ново Голфче или Октавийка от магазина, но никога няма да го направя. Нито пътищата ни заслужават нови коли, нито данъците и таксите за нова кола са адекватни, нито оторизираните ни сервизи са адекватни. Казвал съм го и преди, но ще повторя като бивш собственик на нова кола да я закараш за обслужване и да ти я върнат с липсваши крушки по интериора е меко казано смешно.

Избрал съм си стара, но комфортна кола, която да ми отговаря на размерите и съм си написал домашното като съм гледал най-скъпата част която може да се повреди да не ми е повече от месечния доход. На А6 Ц4 най-скъпия чарк му е маховика. В момента по стечение на обстоятелствата колите ми станаха 2 еднакви и честно казано ми идва изнанагорно. Все още не мога да се отърва от 2-рата по независещи от мен причини.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 02 юли 2014 12:53

Аз твърдо съм решил, следващата ми кола да е някоя малка бензинова малолитражка с 1,2 - 1,4 мотор на газзззз
Джаз, Поло, Фиеста нещо от този сорт :biggrin
С малки данъци, малки гуми, малък разход, всичко да и е малко... :mhihi

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 02 юли 2014 13:28

Малка кола/малък двигател можеш да си купиш ако си сам или най-много двама в семейството и не пътуваш извънградско. В противен случай си е мъка, кой каквото ще да ми разправя. Аз се измъчих до преди година с малко дете /много багаж/ и предимно извънградско с 1,3 мотор, без климатик. Багажника не стига, вътре натрупано, на баирите не върви, а пък гори колкото големите коли. А ако имаш две деца, пък си е безумие за мен. В някои случаи колата си е необходимост, не лукс и не е нещо от което можеш да спестяваш.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Сря 02 юли 2014 13:34

radi_nrj написа:И за да не съм много офф аз също съм от хората които могат да изкарат ново Голфче или Октавийка от магазина, но никога няма да го направя. Нито пътищата ни заслужават нови коли

Абсолютно...аз съм от Видин.Тук положението с инфраструктурата е не плачевно,а бих казал зловещо.
Целият град е в кратери.Централните улици,периферните - всичко е осеяно с ровове,дупки,гьолове,насипи...
Непроходимо е.
Почти никъде в града не можеш да включиш трета.
Надлезът по който всеки ден минава почти 3/4 от целия автомобилен поток е с едно разбито и затворено за движение платно,а по другото колите вървят на слалом и първа,навлизайки в насрещното,само и само да избегнат коварните пропадания,от които стърчи арматура.
Така е вече пета година - парите за ремонт бяха откраднати ,известно от кого,но неизвестно защо не му се потърси сметка.
Причината не е в проекта воден цикъл.Този проект е пунта мара,и е само за да бъдат усвоени едни 80 милиона от наши хора.
След завършването му,ако въобще някога завърши,аз съм твърдо убеден ,че в града ще останат да се движат само SUV-овете.Всичко останало ще окапе и иде за скрап.
От постоянните вибрации,пропадания,удари и сътресения страда не само ходовата част.Мотора също страда.Купето се разкършва.Сутрин когато е студена колата и тръгна през ямите,имам чувството че ще се разпадне на парчета...
А иначе катаджийте глобяват и правят акции.
Значи ние чинно да си плащаме ДДС то за бензина,винетките,данъците за колите и гражданската отговорност,а държавата да не си изпълни нейното задължение ?
Еми кажете ми каква кола да си купя в това пепеливо и разорано гето ?
Всичко се съсипва за норматив.Не си инспириран да караш,не изпитваш удоволствие от шофирането...Само псувни,ядове и главоболия.
Карал съм евтина малка малолитажка на газ и съм се отвозил.Свръх доволен бях.Мижави разходи за гориво,малък данък,никога нищо по окачването заради лекия мотор,стоеше си отключена на паркинга,не се ядосвах когато някой я жулне....
Не я жалех и я товарех постоянно с какво ли не и не ми пукаше.Не пазех тапицерия,карах с най евтините консумативи,не ги сменявах дори понякога с години ,но тя оцеля.
Беше ми робиня.Издържа нечовешки много !!!
Колкото повече киприш една кола ,а и жена де,колкото повече я глезиш,толкова по ти се качва на главата.
Относно факта,че видите ли,когато тръгнете на път със семейството,тия 1300 кубика ще ви убият !
Ми аз съм карал колата си всеки ден,понякога до 100 километра дневно,но винаги в един малък периметър.
Със семейството я тръгнал веднаж годишно на почивка я не,щото децата си ходеха от училище най често.
Не знам кой е тоя българин редови,който през ден товари домочадието и тръгва да прави преходи от стотици километри ? Та да му се види тясно онова Клио,или Фиеста ,или Опелче ?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 02 юли 2014 13:44

Веднага ти отговарям кой - аз съм от един град, жена ми е от друг, а живеем в трети град - Варна. Поне един път в месеца пътуваме към родителите ни /понякога по-често/, веднъж в годината пътуваме към Видин, защото на жена ми баба и е от там, и още един два пъти по почивки из Бг. И това го правят сигурно 60-70% от живеещите в по-големите градове, в София може и повече да са.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Сря 02 юли 2014 13:47

Росен2 написа:
От 4 месеца,от както взех Голфа си пиша всяка една стотинка дадена за покупката,за гориво ремонти,данъци ,такси и наказания.
Няма да ви казвам цифрата,щото ще кажете че лъжа.

Колега и аз си записвам всичко по същия начин, дори и за горивото. Колата я имам от 20.11.2013г. и до сега са дадени 1285,87лв. за всичко това без горивото и без покупка на автомобила а горивото е около 700 лв . за газ предимно и малко бензин. А колата си струва както казваш 1500 лв. пазарна стойност.

Последна промяна от stoyan0304 на Сря 02 юли 2014 14:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 02 юли 2014 14:01

Росен2 написа:Абсолютно...аз съм от Видин.

OFF: Споко,Бареков обеща че като дойде на власт северозапада ще има най-хубавите пътища в България,така че събирай пари за нещо бързо и ниско :mhihi

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 02 юли 2014 14:21

Росен2 написа:Не я жалех и я товарех постоянно с какво ли не и не ми пукаше.Не пазех тапицерия,карах с най евтините консумативи,не ги сменявах дори понякога с години ,но тя оцеля.
Беше ми робиня.Издържа нечовешки много !!!
Колкото повече киприш една кола ,а и жена де,колкото повече я глезиш,толкова по ти се качва на главата.
Относно факта,че видите ли,когато тръгнете на път със семейството,тия 1300 кубика ще ви убият !

Такава кола обикновено върши работа докато караш малко и само от време на време по много. Почнеш ли да ходиш по-често на село или на почивка, колата може да издържи, но за шофьора е тегаво.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Сря 02 юли 2014 14:28

Stivi написа:
Росен2 написа:Абсолютно...аз съм от Видин.

OFF: Споко,Бареков обеща че като дойде на власт северозапада ще има най-хубавите пътища в България,така че събирай пари за нещо бързо и ниско :mhihi

Карал съм и бързо и ниско - файда не видях.Само актове :mhihi и камара пари за ремонти
Карал съм и тежко и солидно - пак не съм доволен,голям разход,скъпа поддръжка,чести дефекти.
Казано си е - с малка любеничка не можеш да се наядеш,но с малка женичка ще се оте**ш .. :mhihi ,както и с малка количка отвозиш бадева.
Хора,аз не се опитвам да си наложа мнението.Просто вземам в предвид факта ,че живеем в малка България,а не в Канада,Австралия или Щатите,където разстоянията,пътищата и цената на горивото са съвсем различни.
Повечето от нас,да не кажа 80% карат градско ежедневно,и то по не повече от 20-30 километра в двете посоки.
Всъщност май спора е безсмислен и всеки да си харчи за каквото си иска парите......

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 02 юли 2014 15:19

Росен2 написа:Всъщност май спора е безсмислен и всеки да си харчи за каквото си иска парите......

:th_up

Потребителски аватар
    forski
    Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот forski » Сря 02 юли 2014 15:21

Моите 80% шофиране са от вкъщи до работа и обратмо, общо 12км. на ден. Веднъж, дваж до морето или някоя по-далечна дестинация из България.Като се има в предвид че живея горе-долу в центъра на държавата, всичко ми е най много на 350км. в посока, като сложим и факта че минавам по 8-10 хил. на година, бензиновата малолитражка ми върши перфектна работа :smile
    Моя багаж е една раница, на жената също, детето се събира в голям спортен сак, за мен покупката на такъв малък градски автомобил е напълно оправдана :smile

Всекиму според потребностите :smile

Потребителски аватар
    Dagestan
    Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
    Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Сря 02 юли 2014 16:26

forski, за тебе е само една Дачия Логан от първото поколение, 1.4мпи. Най-лошото, което може да ти се случи е да се разскърца някоя пластмаса.

П.П. Съвсем сериозно, не се бъзикам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”