За ксенона

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: За ксенона

Мнениеот stefan4o » Чет 13 яну 2011 23:22

Опа, извинете ме. Ставало дума за С-класа, аз как видях тая М-класа не знам :screwy Щото оНа си е бая по-висока от лека кола. Иначе с нерегулиран фар може да те заслепи всеки. :beer
И да речем са по нависоко това как ще помогне да светят във водоравна посока даже и на 100м както казва човека.Или,това казваш няма значение нали е М класа

Не ми казвай, че няма значение. Зад всеки от нас е карал "джип" и знае за какво иде реч mhihi
Инак за 100-те метра е абсолютно така - дали са на джип или на лек автомобил не трябва да те заслепяват. Неприятното е като ти се пльосне някой отзад с по-височка кола, а шоферското му фарче направо ти бърка в оченцето :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 14 яну 2011 11:08

Колеги абе айде стига....някои от вас ма е пропуснал или проспал в училище урока по пречупване на светлината.
Рефлектора е изчислен-дали ксено или свещ на мястото на крушката-пречупването на светлината е едно и също!!!
Така че рефлектор,лупа...не ти ли е регулиран фара ще заслепяваш....

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 14 яну 2011 11:29

И аз карам с менте ксенон на кристални фарове, никой не ми присветква, че заслепявам, както и обратното, напрекъсното ме заслепяват нови коли с любимия на всички ви фабричен ксенон с лупа, но не съм тръгнал да пиша глупости по форумите, то на българина не може да с угоди, или много слабо светят фаровете или много силно или не знам си какво... бетер жени станахме всички!!!!!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 14 яну 2011 12:12

kristianatanasov написа:Колеги абе айде стига....някои от вас ма е пропуснал или проспал в училище урока по пречупване на светлината.
Рефлектора е изчислен-дали ксено или свещ на мястото на крушката-пречупването на светлината е едно и също!!!

Имаше един колега, с Пасат като твоя, дето си беше сложил ксенони на заводските фарове. Картинката не беше много яка mhihi Стъкло-рефлекторът на по-старите коли, за които коментираме, не е сметнат за ксенонова светлина, която е доста по-силна и ярка от халогенната. Оттам иде разминаването и целият спор в темата. Или аз разсъждавам погрешно в тая посока?
Относно заслепяването от лупа - разбира се, че го има, когато фарът не е настроен като хората. Даже заслепява по-неприятно тъй като светлинният сноп е по-концентиран и насочен и боде очите яко. Но този ефект може да се коригира сравнително лесно, докато при халогена трябва да се позабият фаровете надолу, за да не са неприятни за отсрещните и така силният светлинен поток всъщност не може да се ползва пълноценно.

Последна промяна от stefan4o на Пет 14 яну 2011 12:29, променено общо 2 пъти.

Emo877
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo877 » Пет 14 яну 2011 12:17

Привет колеги ! Имам Пасат 6-ца сс би-ксенон много хора ми пресветват...а като запаля колата автоматично се настройват просто крушките са силни !! Затова е цялата работа за което аз не съм виновен извинявам се на всички !!!! :bowdown

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 яну 2011 15:23

Emo877 написа:Привет колеги ! Имам Пасат 6-ца сс би-ксенон много хора ми пресветват...а като запаля колата автоматично се настройват просто крушките са силни !! Затова е цялата работа за което аз не съм виновен извинявам се на всички !!!! :bowdown

Не са ти силни крушките,а са ти вдигнати фаровете :wink: Автоматичното регулиране на нивото се извършва от зададена позиция,а твоята вероятно не е добра.Хората ползващи ВАГ-ком да могат да кажат дали през него се регулират фарове?В тоя бизнес нямам опит,само съм виждал как ги местят нагоре-надолу с мишката mhihi
BTW,малко китайски ментета могат да ти изгорят ретината както последните модели Мерц,Ауди,БМВ и т.н. със зверски вдигнат заводски ксенон...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 14 яну 2011 15:41

"Досега никои не ми е присветнал", ми то ако вземем да присветкаме на всеки със ксенон, ще си начупя пръстите, затова отдавна не го и правя! Пък и ефекта какъв ще е - ще ти опъне ксенон и на дългите, и после ще пише по форумите, че щом не му святкат значи фаровете са му добре регулирани!

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 14 яну 2011 17:14

значи да разбирам че кристалните фарове т.е. без релефи или както там се казват по стъклото или пластмасата на фара стават за ксенон а другите разпръскват силната светлина на къде ли не?
Всъщност какво е кристален фар?

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 14 яну 2011 17:42

hitman0013 написа:значи да разбирам че кристалните фарове т.е. без релефи или както там се казват по стъклото или пластмасата на фара стават за ксенон а другите разпръскват силната светлина на къде ли не?
Всъщност какво е кристален фар?

Рефлектора е кристален и той насочва светлинният сноп, а не стъклото, всички става за ксенон, с правилната регулировка :wink:
Е лупите са най-добри, но не за всеки модел се намират читави такива фарове :beat_butt2

Специално за В4 има някакви тайвански май бяха, даже ги продават в платените обяви, с лупи са, но не знам дали стават :!:

Последна промяна от JC на Пет 14 яну 2011 17:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пет 14 яну 2011 17:44

kristianatanasov написа:Колеги абе айде стига....някои от вас ма е пропуснал или проспал в училище урока по пречупване на светлината.

Пасата на аватара ти погледнат от мястото на фотографа също свети в небето.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 14 яну 2011 18:08

Колкото и да са нагласени фаровете винаги ще има заслепяване, поради простата причина, че не се движим по-перфектно нивелирани пътища /няма никъде такива/ съответно винаги едната кола ще е по на високо от другата и ще заслепи насрещаната, на хората страдащи от заслепяване ще им дам прост съвет: хора гледайте си пътя, а не фаровете на колите с коите разминавате!!!!!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Съб 15 яну 2011 0:43

незнам за урока по пречупване ,но тва въобще не е верно на практика,има огромна разлика при кола с лупа и такава без,говора от личен опит.Имах лексус is300 които е 2003 и е с ксенон но без лупи ,еми има огромна разлика как свети в сравнение с аудито или е класата които са с лупи.По принцип всички коли с фабричен ксенон имат авто регулиране но при лупата светлината е много по насочена и ''отсечена '' някак си ,докато при крушка само си свети по силно тва е :roll:

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Съб 15 яну 2011 12:49

искаш ли да си разменим колите(само за опита)и да се разминем да се увериш на какво подлагаш колегите срещу теб ?

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 15 яну 2011 19:48

kokobul написа:

искаш ли да си разменим колите(само за опита)и да се разминем да се увериш на какво подлагаш колегите срещу теб ?

Еми ние го слагаме заради вас с прожекторите колега, защото с наще фарове и крушчици не виждам нищо .... ако има читави лупи за пасата ми, утре ги купувам .... :screwy
...и защо да ги разменяте колите като има от всеки вид по много на улиците, кеф ти лупи, кеф ти рефлектори, кеф ти коне, каруци ... :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 15 яну 2011 21:03

JC написа:
kokobul написа:

Еми ние го слагаме заради вас с прожекторите колега, защото с наще фарове и крушчици не виждам нищо .... ако има читави лупи за пасата ми, утре ги купувам .... :screwy
...и защо да ги разменяте колите като има от всеки вид по много на улиците, кеф ти лупи, кеф ти рефлектори, кеф ти коне, каруци ... :screwy

Т.е. ти, колега, се чувстваш ощетен, че нямаш заводски лупи на пасата си, така ли? Та така го връщаш на тези с лупите, като си сложил ксенон? Щото с желание всичко се постига. И за Голф няма, за Джета също, но с нужното желание и малко финанси всичко е наред. Вече доста колеги от форума на всевъзможни коли (от Поло до Пассат) са с хоум мейд лупи. Мисля, че всеки би ти помогнал най-малкото със съвет :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”