Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Да вземе една рулетка,тя ще си каже.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
hooligan_sk написа:Заради дизайна на протектора е, всички не симетрично нарязани гуми изглеждат по-тесни от такива с успоредни канали. Това съм го забелязал и с по-стари модели Рейн експерт, Игъл Ф1, Спорт трак 3.
И аз винаги съм си обяснявал тази "аномалия" точно с типа шарка...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Е така ако е,при мен е точно обратното-успоредните канали ми седят тесни.
Аз съм с Dunlop SP Bluresponse и смятам, че са едни от най-добрите, нямам абсолютно никакви забележки, но може би колегите са прави, че Мишлен са на върха. Колата я взех 2005 г. нов внос от Италия, от първи собственик, с едни Мишленки с ДОТ от 2000 година, и си караха перфектно на сухо и на дъжд, чак до 2010, когато ги продадох, и съм сигурен, че купувачът е бил също доволен...
Последна промяна от Harrry на Пон 07 май 2018 9:38, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Представяме си доволен купувач на 10-годишни премиум гуми 

stefan4o написа:Представяме си доволен купувач на 10-годишни премиум гуми
Може да изглежда смешно, обаче фактът си е факт - много даян има в тия Мишлен. Съдя по резервната, която беше със същия ДОТ, наложи ми се да я сложа, дори повече от 10 г. ,гила си, и те така. Продадох ги заради принципа. Ако човекът ги кара кротко и разумно, няма да има ядове.
- stefan4o
- Контакти:
Harrry написа:
Може да изглежда смешно, обаче фактът си е факт - много даян има в тия Мишлен. Съдя по резервната, която беше със същия ДОТ, наложи ми се да я сложа, дори повече от 10 г. ,гила си, и те така.
Колега, резервната гума се ползва един път на високосна година. Нея нито я пече слънцето, нито я вали дъжд... Нейните качества в доста голяма степен се запазват, въпреки, че е 10-годишна.
Harrry написа:Продадох ги заради принципа. Ако човекът ги кара кротко и разумно, няма да има ядове.
Относно карана 10 сезона гума - не бих могъл да кажа същото. Каучукът старее, напуква се (10-години търкаляна гума е напукана като на стар индианец петите). Структурата на гумата също малко или много се нарушава - дупки, резки спирания и т.н. Кроткото и разумното го знам, карал съм с крив Траял, дето като вдигнеш 80 и волана ти трепери яко. Да не караме с повече от 80, за да сме доволни от гумите ли?

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Излизаме извън темата,но когато се казва на колко години е една гума която е в добро състояние,е добре да се казва и колко километра е навъртяла защото е доста важно ! Иначе за статистиката на едната кола /която се кара малко/ имам две GoodYear Effigrip и две Kleber Dinaxer 3,първите са дот 2014 а Клебер-а 2011 /всички са купувани нови/ . Ако погледнеш протектора на марковите ще кажеш че та са от 2011 /че и по-стари/,напукан и липсващи парченца по периферията, а Клебера изглежда като двегодишна гума ,пък е каран 3 години за предни /тогава колата се караше повече/,после предни станаха Гудиърките а Клебера мина отзад тоест той има много повече минати колометри. Но не мисля че това се дължи на факта,че е "пластмасов" понеже за тези години не съм имал никакви проблеми с управлямост и спиране ! Така че според изминатите километри и вида на гумите може да се каже ,че десетгодишна гума си е напълно адекватна когато се кара спокойно и разумно !
P.S. естествено че не бих карал с такива гуми на другата кола ,която често се движи с 400-500кг товар с максимално разрешената скорост по магистралата
P.S. естествено че не бих карал с такива гуми на другата кола ,която често се движи с 400-500кг товар с максимално разрешената скорост по магистралата

ТЪРСЯ добри чисто нови 195 65 15ки 100лв за брой, индекс А на мокро за Г6!
Наскоро фирмата взе чисто нов ЪП и дойде от София с HANKOOK
(Голф гледам заводски са с КОНТИ), зачудих се в София да не са трампили я Конти, я Дънлоп и да са сложили тия Ханкуци!? Как мислите?
Сега като търся из онлайн магазините, за 100лв намирам точно HANKOOK K125 и мисля да взимам, индекс А на мокро!
Някой има ли мнения за въпросната гума К125 ?
Някакво друго предложение, среден клас, бюджет 100лв?
Наскоро фирмата взе чисто нов ЪП и дойде от София с HANKOOK

Сега като търся из онлайн магазините, за 100лв намирам точно HANKOOK K125 и мисля да взимам, индекс А на мокро!
Някакво друго предложение, среден клас, бюджет 100лв?
- stefan4o
- Контакти:
Ханкук не са лоша марка. Тези, които съм виждал тук НЕ са произведени в Корея. Ако гумаджията не ме е метнал преди години, като си вземах от него Ханкук, корейските са по-читави от унгарските. За тези пари ако ползваш отстъпка в някоя по-голяма верига може да си вземеш Континентал/Дънлоп/ГудИър в този размер. Сигурен ли си, че Голф Мк6 ТСИ може да се вмести в 15-цолови гуми
Не е ли с големи спирачни дискове тази кола?

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
С 288мм е, аз си го карах винаги на 15ки. Смених няколко комплекта гуми, докато търсех едно тресене на висока скорост, само с Conti premium contact 5 се оправи. С тях беше и най-тиха и комфортна колата. 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
stefan4o написа:Ханкук не са лоша марка. Тези, които съм виждал тук НЕ са произведени в Корея. Ако гумаджията не ме е метнал преди години, като си вземах от него Ханкук, корейските са по-читави от унгарските. За тези пари ако ползваш отстъпка в някоя по-голяма верига може да си вземеш Континентал/Дънлоп/ГудИър в този размер. Сигурен ли си, че Голф Мк6 ТСИ може да се вмести в 15-цолови гумиНе е ли с големи спирачни дискове тази кола?
Доста ФВ излизат от завода с унгарски Ханкук. Честно казано не знам корейските как са и по-добри ли са, но унгарските са супер. Тихи, меки, по 2-3 лета от 80 до 100 000 карат без проблем
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
ttip написа:Сега като търся из онлайн магазините, за 100лв намирам точно HANKOOK K125 и мисля да взимам, индекс А на мокро!
За пръв път откакто карам кола /20г/ купувам нови гуми с миналогодишен ДОТ защото исках точно този модел /но в размер 205 55 16/ а се оказа че в страната няма налични с тазгодишен ДОТ,това трябва да значи че са добри

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Е как ще съжаляваш, като реално гаранцията от производителя стига до 8г. от датата на производство. До 3г. ги дават да седят в 'магазина' и после 5г. гаранция. Единствения проблем на ДОТ до 3г. е при препродажба.
Седейки в склад с фабричната защита нищо им няма.
Седейки в склад с фабричната защита нищо им няма.
Монтирани ли ги сравнявате или в гол вид? Пък и като ти се струват по-тесни, вземаш следващия по-широк размер.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”