акумулатор марки ?
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: акумулатор марки ?
имам предид че му се такова мамата, във всеки смисъл. ако отбираш от електротехника ще ти стане ясно защо. колко ще изкар в такъв режим е...
не случайно гаранцията не покрива батерия с такава експолатация

-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Mihailov78 написа:... гаранцията не покрива батерия с такава експолатация
To май правилния словоред е "гаранцията не покрива такава батерия".
Щото акумулатор бош на моряшка кола, купен с колата преди 4 години, услужливо пали кога през 10 дни, кога през 20 зимата и сега при -10 си палеше по същия начин, след седмична почивка и каран градски условия. Просто кучите марки са руска рулетка, не знаеш къде ще те зареже, и то на една трета под цената на доказали се марки. Не, че колегата с банера не е опровержение и на това твърдение :)
В тази тема:
viewtopic.php?f=24&t=408109 акумулатора на колегата оригинален за 1,9 TDI е 61 амперчаса. Като чета обаче масово от колеги се препоръчва 74-80 амперчаса акумулатори за тоя двигател, но съм чел и друго, че ако акумулатора е по-голям от нужното, алтернатора няма да успява да го зарежда в пълния му капацитет, някой наясно ли е с тези неща?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Liminat написа:но съм чел и друго, че ако акумулатора е по-голям от нужното, алтернатора няма да успява да го зарежда в пълния му капацитет, някой наясно ли е с тези неща?
Това е пословична глупост и ще дам конкретен пример: Имах 2 коли - 1,4 бензин и 1,9 дизел. Колите бяха съответно с 44Ah и 75Ah (такива бяха препоръчителните). Познай каква беше разликата в алтернаторите им? Никаква! И двете коли бяха с абсолютно един и същ алтернатор Bosch 70А.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
И за колата на майка ми новата година започна с нов акумулатор. Избрах за втори път Banner от http://fanshop.vwclub.bg/akumulatori.php
Края на лятото взех същата марка и за колата на сестра ми и сме много доволни (не, че е минало много време, но все пак).
Края на лятото взех същата марка и за колата на сестра ми и сме много доволни (не, че е минало много време, но все пак).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Купих си този акумулатор: EXIDE PREMIUM 53AH 540A . За него пише - Индикатор за заряда на акумулатора осигуряващ бързо определяне на заряда; но аз не виждам "око" на моя. Нещо друго ли има или описанието е неточно.
Последна промяна от IvanMan на Пет 15 яну 2016 10:14, променено общо 3 пъти.
Причина: Без реклама! Новите акумулатори на Exide вече нямат индикатор. Не са променили описанието.
Причина: Без реклама! Новите акумулатори на Exide вече нямат индикатор. Не са променили описанието.
След 28 лични коли,служебни каминони,автобуси и друга техника за мен акумулатора е този,на който може да се долива дестилирана вода.НеОблужваемите са консуматив,защото така са направени,че малко след гаранцията им се оголват плочите и се нуждаят от доливане,но няма как да го направиш освен,ако не отрежеш пластмасовия капак отгоре например с ножовка,но после не можеш да го затвориш.Някои модели на Монбат все още са с капачки за наливане,но самата марка не става.Аз лично за сега съм заложил на една полска марка акумулатори,като единствена такава,която намерих в Бургас обслужваеми.Цената му с връщане на стар акумулатор,дойде близо 3 (три) пъти под цената Ексайд,Банер и други марки.Колко ще ме кара-еми колкото ме кара 

- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Аз карам с Бош Силвър S5 за мен е това акумулатора. Голям, мощен, винаги знам, че като обикалям планините ще имам ток.
Sent from my D6503 using Tapatalk
Sent from my D6503 using Tapatalk
-
- Автомобил: MB w202 VW Passat b5
- Двигател: C180 122hp Vw Passat B5 101 tdi
Колеги към кои акумулатори да се насоча,че моя ,не става за нищо..Двоумя се между Banner и Duracell за сега съм доволен от Банера тъй като 2-та ми кола се движи вече 5-та година с такъв и съм доволен :)
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Аз заложих на Bosch 60Ah 540A начален ток с 3 години гаранция. На стария му бяха останали едва 160А начален ток от 480 , та се наложи да си заминава. Ще видим колко ще изкара. 

- vili_gti
- Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
- Двигател: 1.8T
Aleksiev777 написа:Аз заложих на Bosch 60Ah 540A начален ток с 3 години гаранция. На стария му бяха останали едва 160А начален ток от 480 , та се наложи да си заминава. Ще видим колко ще изкара.
Как го мерите колко стартов ток му е останал?
-
Отидох на майстор и го замери с някакъв уред , не знам как се казва и ми показа в какво състояние е. Просто вече бил морално остарял както се казва и го смених.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
само не казвай, че майстора ти е продал акумулатора. Един акумулатор ако държи на студ и пали, какво значение иа морално остарял ли е или не? Моя на колата е от 2007 - с него я купих преди 3 години. Има още животец в него, макар, че плочите му са яко накривени. Ще го кара докато умре нацяло. Чак след това нов.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Моя сутринта при -4 в първия момент трудно завъртя и после в един миг запали. Изгледах го накриво и тръгнах да се запозная с възможностите за смяна като цена и от къде. Има откъде да взема близо до нас, на 300 м, но си викам я да я замери момчето, което ги продава. Закарах я, акумулатора показваше добри стойности, алтернатора зарежда нормално, при проба с товарна вилка също държеше добри стойности и каза, че акумулатора е в много добро състояние, няма нужда от смяна. Не пиша точните показания, че не съм сигурен в началото дали показа 12,6 или 13,4волта, алтернатора зарежда с около 13.5 а с товарната вилка мисля, че от 10,7 до около 10.4 волта.
-
siso_k написа:само не казвай, че майстора ти е продал акумулатора. Един акумулатор ако държи на студ и пали, какво значение иа морално остарял ли е или не? Моя на колата е от 2007 - с него я купих преди 3 години. Има още животец в него, макар, че плочите му са яко накривени. Ще го кара докато умре нацяло. Чак след това нов.
Не , точно това че не пали вече. 3 пъти ми даваха ток и просто трябваше да си замине вече , защото не бях сигурен сутринта дали ще успея да запаля а и прекалено много мислене му хвърляше

-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Обикновено когато почне да се замисля при първо палене, вместо да се бърза да се сменя, се пуска на зарядно. Едва след това се бяга при майстора. Хубаво е и да имаме един мултицет под ръка, за да се знае за какво става на въпрос, преди посещението при майстор.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”