Течност за чистачки?
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Re: Течност за чистачки?
Някой може ли да ми даде смислен отговор, каква е съществената разлика, между зимна и лятна течност за чистачки? Питам, понеже есента взех 7 литра концентрат, и съм изразходвал към 2 литра от него, дали мога да си карам с тази течност? Дори, да я разреждам малко повече, сега няма опасност от замръзване?
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
летните са добри да чистят насекоми
зимните са добри да не замръзват
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
StrEagle написа:летните са добри да чистят насекоми
Тоест, разлика няма, така ли?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Чукча писател, чукча не читател. Лятната може да измива мушичките, а зимната не може, кое не разбра?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Не знам аз си поръчах концентрат на Sonax за насекоми, 250мл 8лв с отстъпката. Чакам вторника за да го пробвам. Тогава най сетне ще ме устройва и сухо и дъждовно време. Oт 10 дена се моля да ми излезе пътуване на дъжд за да пробвам гумите как са на мокро, а сега ми трябва и сухо за да полепнат малко буби по стъклото 

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
agumba написа:Някой може ли да ми даде смислен отговор, каква е съществената разлика, между зимна и лятна течност за чистачки?
Разликата е, че лятната замръзва зимата. Аз карам цяла година с каквато има, обикновено със зимна. Стъклото се чисти, като имаш хубави чистачки. Да не говорим, че зимната има повече алкохоли, което я кара да се изпарява малко по-чевръсто и според мен да чисти по-добре. Прозорците хубаво се мият с оцет, защото хем е подкиселен, хем е алкохолен(поне беше).
muns61 написа:Никой ли не си задава въпроса - Какво има в течността за чистачки?
Вода, оцветител, алкохол, често метилов, че е по-евтин. Онзи, от който с 5 грама се ослепяваше, с повече се умираше.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
купувам 3 шишета препарат за стъкло от Билла (клевър от 80стотинки) и ги наливам в казана - останалото от него което е около 2 литра го допълвам с вода - размазаните буболечки по стъклото направо се разтварят
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Това ще го пробвам при първа възможност
Онзи ден на едно БМВ видях много добра идея.Собственика беше сложил на маркучлето преди пръскалките едно бензиново филтърче от тия прозрачните.Явно е било много скъпо да сложат по една фина цедка на казанчето и при БМВ

Онзи ден на едно БМВ видях много добра идея.Собственика беше сложил на маркучлето преди пръскалките едно бензиново филтърче от тия прозрачните.Явно е било много скъпо да сложат по една фина цедка на казанчето и при БМВ

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Аз днес поръчах, някаква Българска утре ще е при мен и ще я пробвам. Концентрат от 1 литър за 2 лв. Миналата седмица купих от Кауфланд две такива шишета, никаква работа не върши пълен шит.....

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Xaxy написа:
За тия пари,толкова...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си купувам от бензиностанцията и общо взето с 3-4 литра карам цяла година. Може да сипеш и ракия. 

- Xaxy
Днес ми пристигна, течноста за чистачките "зимна" , хубав аромат има ще видим дали чистят добре , след некой друг ден като падне снега
Офф; Купих едно въже, че ако се наложи некой да дърпам да имам

Офф; Купих едно въже, че ако се наложи некой да дърпам да имам

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Как разбирате, че зимната течност за чистачки не върши никаква работа, като още е топло?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Тази кауфландската наистина е гола вода, пробвал съм я и замръзва по стъклото при доста по-високи температури от -20, както пише. Всяка година я има на промоция. Ще търся някоя, на която пише -30 да знам, че при -15 няма да замръзне, което пак не е гаранция де.
- Xaxy
Тази от снимките по-горе, я купих от колегите от "деауто" , ще я направя на -30 гр или -20 гр. Ще се мисли,като времето се влоши 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”