най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
_WV_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _WV_ » Сря 30 яну 2008 23:14

блу вижън H3 за халогените на W124
:arrow: Изображение

блу вижън H4 за къси и дълги на W124
:arrow: Изображение
Изображение

освеяват пътя доста по-добре и в страни от др автомобили с китайски,тайвански и др"маркови" ксенони :wink:

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пон 25 фев 2008 10:51

Старите ми крушки FK SUPERWHITE H7 12V 55W:
Изображение
и как светят:
Изображение

Новите ми крушки Osram Night Breaker
H7 - 64210 NBR
12 V 55 W
Test voltage: 13.2 V
Base: PX26d
ECE approval: E1 ):

Изображение

И как светят:
Изображение

Е независимо, че снимките са с лошо качество, вижда се разликата! Брутална е!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 18 апр 2008 20:37

Още един глас за philips blue vision!
Днес ходих до http://www.autolamps-bg.com/ да ги взема, 50 лева и 50 стотинки беше комплекта за H4 иде реч (за голфа), като в него влизат и 2 крушки за габаритите (той каза да ги продам, след малко ще пускам тема :) ), които не стават на моите фарове, трябвали някакви други, ама щото съм зле и не ги взех.
Разликата определено е огромна, сега се вижда доста по-ясно, въпреки че не успях много на тъмно да отида (мноу народ по това време в Младост ей!). Като свалих старите забелязах, че са hella, та си ги пазя за резерв :)
Като взех крушките питах дали ще ми ги сложат, щото честно казано си мислих, че трябва да се сваля целия фар, а човека каза само да докарам колата, сложи едната лампа, като обясняваше постоянно кое какво е и как да го махна, другата аз си я сложих. Пари не ми взе.
За отстъпката не съм питал, защото нямам клубна карта, ама и да имах едва ли щях да питам при такова отношение :)
Силно препоръчвам магазина, намира се ей тук -> http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=9b1ad ... mplid=2796
(ако изгърми линка потърсете в bgmaps "Милко Бичев 5", до сточна гара се пада някъде).

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 06 май 2008 22:30

Прочетох каквото беше написамо във дълагата война за , осрам или филипс както видях има компетенти случки и даже снимков материял и разбрах ,че светят абсолутно и двата модела бяло ! Нищо общо няма със това ,че им пише блу едно друго синкавото явно е забравено само FK SUPERWHITE H7 12V 55W те всякаш ми се сториха синкави аз сега съм на ето такива ! Бих казал не съм очарован но не съм и не долен обаче искам нещо по хубаво !!!!!!
Или ксенон ще купя или филипса въпреки това , че не са блу както пише а са си напълно бяла светлина !
Е точно затова и се подведох от тези които съм с тях !
Уж синкаво но не е така направо са си бели ! Че и жълтиникави !
Ето ги и мойте ! :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Сря 14 май 2008 9:55

Никой не каза две думи за Найт Гайд на Филипс...Тези трицветните? А колеги са си сложили такива още миналата година. Мина зимата, имаше мъгли, нека кажат как се държат тези крушки в мъглата, в града, на къси с осветление, на дълги извън града? Има ли вярно в това което пише производителя? Не на последно място от къде са ги купили? За цената разбрах 51 лева са били...Моля ви колеги. Изгоря ми едната крушка и сега се оглеждам за комплект нови...Не мога да кажа, че не съм доволен от старите, но още не съм свалил старата крушка да видя каква марка е. Ако е вярно това което е написал производителя, то те ще са перфектни за града, особенно за зимния период, когато почти всичко е тъмно на цвят както и дрехите и понякога, когато те заслепят, трудно се вижда пресичащ където му падне пешеходец...А и това за щаденето на насрещно идващия е супер замислено...Освен, че ще ти е комфортно на теб, ще му е комфортно и на колегата с когото се разминаваш.... :idea:

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Вто 05 авг 2008 18:56

Сажалявам за глупостите,които ще прочетете по-надолу,ама от четене 'ептен'се обърках!!!

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
:roll: :roll: :roll: :oops: Та кажете,МОЛЯ,ксенон ли да слагам или да слагам релета и по-хубави халогенни крушки!!!Мерси предварително!!!
Моят е двусекционен Н1 :oops:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 12 авг 2008 21:05

Да похваля Osram Night Breaker .Събота вечерта,планински път нощем,дъжд и град едновременно и за капак изпарения от земята.Всичко си виждах идеално.Направо съм във възторг от Осрамките.Принципно много съм зле на нощно каране щот не виждам като хората.С тези крушки се родих.

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Сря 13 авг 2008 12:36

Още един глас за Nightbreaker. Много добри, за супер цена. Втора кола карам с на Осранм крушки и съм много щастлив.
Апропо на Пасат Б5 дългите какви крушки са че искам и тях да сменя?

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 13 авг 2008 20:56

Аз се замислям на двете коли да вкарвам ксенон системи !
Сигорно и някаква остъпка ще имам !
Не знам виждам ,че от крушки няма файда ! :evil:
Все се вижда слабо !

Тотален офтопик
mod edit: L&R

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пон 18 авг 2008 16:03

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 10:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 18 авг 2008 16:06

jims написа:Колеги да ви питам, че от няколко дена се чудя по един въпрос.
Има ли смисъл да се слага Blus Vision, Cool Blue или Night Breaker на фар за мъгла? Някой слагал ли е и дали ще сподели ефекта?
От зимата ползвам Cool Blue и съм доволен от крушките на сухо. При мокра настилка и особено ако вали дъжд са под всякаква критика - почти нулева видимост. Другото заради което се чудех е какъв ще е ефекта в мъгла? Ясно е, че максимален ефект се постига чрез жълта светлина, а тези крушки се славят със сравнително бялата светлина която излъчват. Това дали е плюс или минус спрямо нормална крушка?
Питам защото ми е странно дали една инвестиция от 30-40 лв. за две крушки H3 би била оправдана.
Интересува ме по скоро ефективност , а не визия. Фаровете за мъгла ползвам много рядко и най-вече при намалена видимост.

бял или синкав фар за мъгла = ефект 0.
Търси нещо дето бие в жълто, хем са и по-евтини.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 26 авг 2008 14:35

изкам да попитам, фароверте за мъгла с какво стъкло е по-добре да са? - с едни такиа наребрени или с гладко прозрачно стъкло нещо подобно като прожекторен тип.

enzo35
Автомобил:
Двигател:

Здравей колега,

Мнениеот enzo35 » Съб 06 сеп 2008 20:07

kamo написа:Още един глас за Nightbreaker. Много добри, за супер цена. Втора кола карам с на Осранм крушки и съм много щастлив.
искам да попитам от къде си купи тези крушки,питах на наколко места не бяха чували за тях.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Здравей колега,

Мнениеот IvanMan » Съб 06 сеп 2008 20:08

enzo35 написа:
kamo написа:Още един глас за Nightbreaker. Много добри, за супер цена. Втора кола карам с на Осранм крушки и съм много щастлив.
искам да попитам от къде си купи тези крушки,питах на наколко места не бяха чували за тях.

пробвай в ауто+, ако там няма пиши лично ще ти намеря.

jims
Автомобил:
Двигател:

Re: Здравей колега,

Мнениеот jims » Съб 06 сеп 2008 21:45

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 10:03, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”