акумулатор марки ?
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: акумулатор марки ?
Там където ходих, проверка състояние акумулатор и въобще зареждането, е 2 лв. Добра цена да се ориентира човек какво да предприеме. Възможно е причината за трудното палене да е и в стартера. Един exide съм назад от прибързано решение, че акумулатора е свършил /старичък си беше/ а после се оказа, че всъщност алтернатора е за ремонт, при замерване показа, че зарежда, но е било на периоди, на ръба е бил.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Обсъдихме и варианта с зарядно , каза ми че ще има ефект за ден два...не знам дали ме е излъгал или не , но бях решил да го сменям така или иначе.
И да добавя, че бендикса ми сутрин на първо палене реве (задържа), предполагам че и това оказва известно влияние на паленето.
И да добавя, че бендикса ми сутрин на първо палене реве (задържа), предполагам че и това оказва известно влияние на паленето.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Liminat написа: Върти ми се дясната клема, колкото и да стягам, при голямо усилие се върти, но се върти. Може и това да е причината за недозареждане при мен, мисля го с какво да уплътня разликата в диаметрите, че медна ламаринка не се намира лесно.
Става и с месингова. Ако не нямаш пиши - имам
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Взех наскоро AC Delco. За стартов ток пише 600 (EN). Звучи ми малко слабо - нормално ли е или съм оцелил ниска категория? То и цената беше забележимо по-ниска от Варта със същите ампер-часове.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Ennexy 2 години и 3 месеца започнаха проблемите, вече на 2 години и 6 месеца просто не си става. Чудя се следващия Gigawatt или Monbat да е ? Къде дават 3 години гаранция ? Кауфланд ?
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Берга - гаранция 40 м. в акумулатори.бг
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Milenkatara написа: Къде дават 3 години гаранция ? Кауфланд ?
В Кауфланд от Понеделник ще има Монбат намален с около 25%. Поинтересувай се. Но гаранцията и там със сигурност е 2 години.
MONBAT Formula 75ah --> 152лв (от представител на МОНБАТ) 2 год. гаранция , изкара ме 2 год и 8 месеца
Без никакъв нишан,станах сутринта въртя и няма никой.Показв си 12.3V ,тръгвам да паля и слиза до 4-5V ,не върти изобщо.
Купих нов , пак МОНБАТ серия P ,зелен 75ah
142лв от МЕТРО
Явно вече така ги правят че да изкарат гаранцията и айде
Успех на всички в избора
Без никакъв нишан,станах сутринта въртя и няма никой.Показв си 12.3V ,тръгвам да паля и слиза до 4-5V ,не върти изобщо.
Купих нов , пак МОНБАТ серия P ,зелен 75ah

Явно вече така ги правят че да изкарат гаранцията и айде

Успех на всички в избора

- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Преди 3 години на TDS-a бях взел някакъв Pilot 80ah и стартов ток 740 en. Въртеше страхотно и нямаше отказ , въпреки че по едно време ми бяха изгорели 2 подгревни свещи
. Смених ги , ревизийка на стартера и заспа. Една седмица след като му изтече 2-годишната гаранция се предаде
.
П.с. помня преди години имахме един форд орион '86 , 1.6 бензин. Бащата беше купил някаква ИСКРА (бял на цвят). Е този акумулатор изкара 8 години
. След това му сложи МОНБАТ и умря на 2-та година.....

П.с. помня преди години имахме един форд орион '86 , 1.6 бензин. Бащата беше купил някаква ИСКРА (бял на цвят). Е този акумулатор изкара 8 години

- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Вече е с Gigawatt от няколко месеца, ще видим колко ще изкара.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Milenkatara написа:Вече е с Gigawatt от няколко месеца, ще видим колко ще изкара.
мога да споделя опит от няколко такива...

икономия на олово, зимата ги уморява. Ако е гигават взимайте такъв с много Ah.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Трябваше според мен на голф 3 1.8 моно да му взема 72Ач. Мисля ,че тези по 60 амперчаса малеят особено, когато колата има почти всички екстри и музика. Иначе за парите си след връщането на стария (75лв) , дали ще е Гигават или Бош с еднаква гаранция всичките измират еднакво. Тея легенди за акумулаторите на 5-6 години "по-скъпите" вече приключиха и те са изчислени да умират на края я на втората или третата година 

- bobovo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с VARTA BLUE DYNAMIC 60AH 540A на голф 4 1.6 SR от 4 год, и си работи идеално.
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Berga power block 63 вече направи година без забележка.Една сутрин през януари го въртях половин час защото колата не искаше да запали заради неправилна центровка на делкото.Е тва куче няма умора а беше -10
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Milenkatara написа:Трябваше според мен на голф 3 1.8 моно да му взема 72Ач. Мисля ,че тези по 60 амперчаса малеят особено, когато колата има почти всички екстри и музика.
Или пък да му смениш алтернатора с по-мощен?Което и без това трябва да направиш,ако вземеш по-голям акумулатор...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”