пак ли така трудно се нанасят и изчистват като кутийките
Ефекта на Turtle Wax (снимки)
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ефекта на Turtle Wax (снимки)
колега тези цветните цапат ли черната част на броните и купето
-
kiril_bulgaria
- Автомобил:
- Двигател:
Аз питам добре английско говорящите: Каква е разликата между тези две наименования и за какво се използват?:
SIMONIZ Black Colour Polish
• Colour enriched wax polish.
• Covers light swirls and scratches.
• Easily cleans and shines paintwork.
• Suitable for all finishes.
SIMONIZ Diamond Hard Wax
• Simoniz FSP technology uses durable polymer sealants to form a protective shield.
• Polishing agents eliminate fine scratches remove light oxidation and swirls.
• Silicones enable the polish to glide on producing a brilliant, high gloss shine.
• Suitable for metallics, pearlescent and modern clear coat paintwork.
SIMONIZ Black Colour Polish
• Colour enriched wax polish.
• Covers light swirls and scratches.
• Easily cleans and shines paintwork.
• Suitable for all finishes.
SIMONIZ Diamond Hard Wax
• Simoniz FSP technology uses durable polymer sealants to form a protective shield.
• Polishing agents eliminate fine scratches remove light oxidation and swirls.
• Silicones enable the polish to glide on producing a brilliant, high gloss shine.
• Suitable for metallics, pearlescent and modern clear coat paintwork.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
parno цапат ги , но преди да изсъхне лесно се махна (по лесно от останалите). Утре няма да лепя тиксо по пластмасите и гумите , ще пиша как и дали изобщо се маха като изсъхне на тях
Лесно се нанася , не чак толкова трудно се маха (но аз съм на принципа колкото повече търкане има толкова по-добър е ефекта) 
Bai Sando ше светне , ако има кой да търка
(тоест жената трябва да помага)
Bai Sando ше светне , ако има кой да търка
(тоест жената трябва да помага)- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Добре де,някой може ли да обясни като за лаик как се действа.Защото преди си бях взел една паста (не си спомням каква,но беше 10 кинта колкото паста за зъби в такава опаковка) и нямаше никакъв ефект.Търках търках,докато ми се запали ръката и парцала и се отказах.Даже специални кърпи си бях купил.Та обяснете ми с тая вакса (и от къде да си я купя,мисля,че в ОМВ гледах,че я има) как се процедира.
Вземам стара хавлия,и почвам да търкам елемент по елемент.После я измивам и с гидюрия я полирам цялата ? Така ли ?
Вземам стара хавлия,и почвам да търкам елемент по елемент.После я измивам и с гидюрия я полирам цялата ? Така ли ?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Това което на мен ми обясниха и съм правил - взимаш пастата Turtle Wax(Метро, бензиностанция и други магазини), хубаво е да е чиста колата, нанасяш малко на един детайл, оставяш малко време да побелее и после с вълнен парцал(по-висока температура развивал) тъъъъркаш докато не ти падне ръката и после следващия. Но е хубаво да си вземеш такава за твоя цвят - аз бях взел синя а колата е черна, не беше проблем, но после синееха пластмасовите елементи, които съм допирал, и после на автомивка се изчистиха де, но схващаш идеята... 

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Та днес потъркахме повече от миналата година , но крайният резултат ми харесва (като за боя на около 10 години)
И да си поправя малко мнението от вчера , пастата не маха всички по-упорити петна от боята , но блясъка и е добър .

parno пастата цапа с бяло пластмасите и уплътненията , но дори и да изсъхне се маха лесно

parno пастата цапа с бяло пластмасите и уплътненията , но дори и да изсъхне се маха лесно

А аз да попитам. Махат ли си с нея паяжените(swirl marks), защото по предписание я дават , че става за тях, ама си остават. Може би има техника при нанасянето или преди да се нанесе, трябва преди това да се мине с абразивна.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз си купих полир-флекс 1200Вт и пасти 1ви и 2ри номер на 3М
макар да са леко абразивни 2ри номер оставя повече блясък от търтъл! а и премахва въпросните паяжини за които колегата над мен говори
сега като се оправи времето ще взема 4ти номер и ще я отпоря цялата
макар да са леко абразивни 2ри номер оставя повече блясък от търтъл! а и премахва въпросните паяжини за които колегата над мен говори
сега като се оправи времето ще взема 4ти номер и ще я отпоря цялата
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
С тия машини внимавайте , че преди доста време уж "майстори" така ми осраха предния капак - пак с 3М пасти - ама то така е - много "майстори" 

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
И така , понеже днес имах малко повече свободно време пастирах колата (не цялата де) . Та да споделя само , че в Б*иколаж има един комплект , на който пише "гъбки за пастиране". 3 броя са и с дръжка , която се хваща за всяка отделна гъба. С тях ми беше доста по-удобно , използваната паста е същатата малко по-нагоре
При интерес мога да ги снимам (цената е около 6 лв.)

При интерес мога да ги снимам (цената е около 6 лв.)
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз да питам на Turtle видях в един магазин вакса ( като гел в кутия ) и течно в шише.Кое е по-добре да взема.Забелязах, че на ваксата пише за всякакви бой, а на шишето за бои металик.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Velko нямам представа . С гел не съм търкал , с това , което е в шише течно преди няколко години минах колата .
Иначе днес потърках колата на една приятелка , със сив търтъл (този , който съм снимал по-нагоре). Мисля , че се получи добре .
Преди:

и след:

Иначе днес потърках колата на една приятелка , със сив търтъл (този , който съм снимал по-нагоре). Мисля , че се получи добре .
Преди:

и след:

- didko_91
- Автомобил:
- Двигател:
Turtle wax color magic plus. Ето за това говоря http://www.bomarbg.eu/index.php?option= ... Itemid=271 . Снимки за съжаление нямам, взех я от Омв за 11 лева, ефекта много ми допадна страшен блясък вади боята. 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
didko_91 написа:Turtle wax color magic plus. Ето за това говоря http://www.bomarbg.eu/index.php?option= ... Itemid=271 . Снимки за съжаление нямам, взех я от Омв за 11 лева, ефекта много ми допадна страшен блясък вади боята.
Може да вади блясък - но за мен е много слаба тая колор уакс - издънката на иначе добра фирма!
- didko_91
- Автомобил:
- Двигател:
Ми незнам аз съм доволен от ефекта, аз я минавам веднъж месечно с нея. Кажете някоя друга също така за блясък да пробвам някой друг продукт. 
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”