Летни гуми - кои според вас са най-добрите
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Ми проблемът си е техен. Да си сменят доставчика. Опитът доказва, че който им се е вързал на това изречение е получил залежала стока. Аз нямам намерение да съм поредния.
-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
Именно де. При наличието на толкова коректни онлайн възможности не мисля, че трябва човек да се ограничава. Още повече онлайн като ги поръчаш при пристигането можеш да ги откажеш, ако не ти хареса нещо по пратката.
-
Ситуация от току що. Колата е Шкода Октавия Комби, летните са Конти премиум 5 с размер 195/65/15. При движение с 55 км/ч по бул. Драган Цанков в София един БееМВист реши, че пътя е негов и докато си стои в колата изскочи пред мен. Едвам спрях. АБС през цялото време работеше.
Гумата е комфортна от тиха, но поне в този размер за мен е далеч от премиум! Пак ще дам тъпия пример на аналогичен автомобил с Кумхо. Специално при спиране беше страшно добра. Просто АБС почти никога не се включваше.
Гумите са със скоростен индекс H и нямат нужда от сгряване според мен. Навън е хладно, но не 2 градуса. Имате ли подобни наблюдения или аз искам повече, от колкото могат да дадат тези гуми.
Гумата е комфортна от тиха, но поне в този размер за мен е далеч от премиум! Пак ще дам тъпия пример на аналогичен автомобил с Кумхо. Специално при спиране беше страшно добра. Просто АБС почти никога не се включваше.
Гумите са със скоростен индекс H и нямат нужда от сгряване според мен. Навън е хладно, но не 2 градуса. Имате ли подобни наблюдения или аз искам повече, от колкото могат да дадат тези гуми.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Пробвай ги лятото на магистрала с нагрят асфалт. Те не искат загряване, ама... все пак на студено не се държат чак толкоз адекватно. Въпреки това аз не съм усещал проблем при аварийно спиране с тях, но нямам и АБС.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Конти премиум 5 с размер 195/65/15 карах на предишния си Г6, първия сезон бяха добре, втория ми се видяха доста лигавки и неприятни. Като цяло размера е шит, никакво динамично поведение не можеш да очакваш. 

-
Съгласен съм. И не очаквам динамика, ама спирането пак си ми е важно :d
Ще ги видя лятото, че друг колега я караше тази кола.
Ще ги видя лятото, че друг колега я караше тази кола.
i.stojanov написа:Ситуация от току що. Колата е Шкода Октавия Комби, летните са Конти премиум 5 с размер 195/65/15. При движение с 55 км/ч по бул. Драган Цанков в София един БееМВист реши, че пътя е негов и докато си стои в колата изскочи пред мен. Едвам спрях. АБС през цялото време работеше.
Tова което си написал означава, че KUMHO е много далеч от качествата на Continental. Стига да знаеш как работи ABS системата.
-
Знам как работи усещането за спиране, а то в моето сравнение е в полза на въпросното Кумхо. Да не се обиждат привържениците на премиум марките. Аз също ги предпочитам. Но в следващия размер - 205/55/16 забелявам по-добра работата на последните.
Логиката ти е, че като се включва АБС и гумата спира много, така ли? Би ли разяснил/просветлил?
Логиката ти е, че като се включва АБС и гумата спира много, така ли? Би ли разяснил/просветлил?
Аз днес си заформих 2-рия комплект капли с тези гуменетки:
https://www.primex-bg.com/225-45r17-91y ... -5-fp.html
DOT 0819
https://www.primex-bg.com/225-45r17-91y ... -5-fp.html
DOT 0819
- stefan4o
- Контакти:
Честито. Не си сбъркал.
Дано, но мисля че няма да ме разочароват.
Миналата година изхвърлих след 5 сезона Асиметрик 2, мноого доволен, особено на мокро.
Миналата година изхвърлих след 5 сезона Асиметрик 2, мноого доволен, особено на мокро.
Препоръка за летни гуми!
Здравейте, колеги!
Препоръчайте ми нови летни гуми за 16-ки джанти. Марка и да не са шумни. Бюджет до 140лв.на бр. Ще се карат на Сеат Алхамбра 2005г. 131кс.
Ако имате и предложения за 15-ки ще ми бъде интересно да ги прочета.
205/60/16 или 195/65/15
Благодаря, колеги!
Препоръчайте ми нови летни гуми за 16-ки джанти. Марка и да не са шумни. Бюджет до 140лв.на бр. Ще се карат на Сеат Алхамбра 2005г. 131кс.
Ако имате и предложения за 15-ки ще ми бъде интересно да ги прочета.
205/60/16 или 195/65/15
Благодаря, колеги!
Последна промяна от tuizzl на Съб 30 мар 2019 7:55, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Opel
- Двигател: Z 17 DT
Колега посочи конкретен размер за гумата.Може да се погледне в Аутодата за размера на автомобила.
Но много по-коректно би било да дадеш определен размер който търсиш
Но много по-коректно би било да дадеш определен размер който търсиш
- stefan4o
- Контакти:
За този тип ванчета гумите трябваше да са леко усилени, ако не бъркам?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”