Това го дъвкахме миналата година по това време в тази тема :)
Като е добра цената и те устройва купуваш. Проба - грешка.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Зимни гуми - кой с какви - оценка
-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Ти има ли как да докажеш противното? Предната ми 4ка Конти ги взех със стар дот. Поогледах и поопипах същите, ама с пресен дот. Разлика не усетих...
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Съхранявана ли е правилно гумата, по-стария ДОТ не и пречи. Това е мое мнение без да съм пристрастен на база опита, който имам.
Няма как да помниш и сравняваш гуми карани 5 години и купени нови с други карани 5 години и купени на 4 години (т.е. остарели до 9г).
- stefan4o
- Контакти:
Обяснявам. Гумите ги взех мисля 2013г. Тогава бяха със стар дот, над 5 годишни, т.е. били са с дот 2008 някъде. Месец или малко повече след като ги монтирах на колата си спрях случайно до едно Поло с точно такива, ама бяха с нов дот. Опипах и моите и неговите, не намерих разлика. Ако това е било през 2013, то неговите са били дот 2013, а моите 2008. Освен това не знам за какви 9 годишни гуми ми говориш, аз ги вземам нови, карам ги 3 години и после ги подменям. Не ги чакам да им свърши грайферът.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Аз имам проблем с това АКО гумата е съхранявана правилно. Ненапомпана гума, престояла с години кой знае как натисната... До сега не съм видял промоция, която да си струва този риск. Всички са с 5-10% отстъпка. 

- stefan4o
- Контакти:
При мен с континентала беше около 35 процента, а мишелина го взех за около 1/3 от пазарната му цена. Ако работата опираше до 10те процента, вероятно нямаше да взема стар дот.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Да, но това са индивидуални оферти... виж автогуми и диана колко свалят от бройките със стар дот - нищо и половина. 

- stefan4o
- Контакти:
Аз засега вадя късмет в Медина Мед - двата ми зимни комплекта са от тях. Тая зима последно с единия чифт, понеже му е 3та зима. Догодина, живот и здраве - нови.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Според застрахователите, гумата не трябва да е по-стара от 5-8 години. Значи, ако ще се изтърка за 2-3 години, не е проблем да се купи 2-3 годишна гума.
Понеже, обаче, колата контактува с пътя на четири места с площ колкото пощенска картичка, аз лично предпочитам да се презастраховам и не купувам гуми с ДОТ на повече от година.
Понеже, обаче, колата контактува с пътя на четири места с площ колкото пощенска картичка, аз лично предпочитам да се презастраховам и не купувам гуми с ДОТ на повече от година.
- stefan4o
- Контакти:
А някой от вас заглеждал ли се е ангренажният ремък кога е произведен? Ако изхождаме от това, че каучукът старее (това не го оспорвам), то ако ремъкът е произведен година преди да го купим, трябва ли да го сменим по-рано, отколкото се препоръчва.
Година едва ли го бърка, но ако е постоял 5-6 г по складовете може да си е скъсил живота. Ако не друго, може да свири.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
И за ремъците казват 5 години или едиколко си километра. Едва ли е случайно.
- stefan4o
- Контакти:
MMX написа:Година едва ли го бърка, но ако е постоял 5-6 г по складовете може да си е скъсил живота. Ако не друго, може да свири.
Значи гумите ги бърка, а ремъкът не го бърка? Гуми, които са стояли на склад 5 години със сигурност са си влошили качествата, а ремъкът ”може” да си е скъсил живота. Ама може и да не е...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”