LED крушки за фарове,някой пробвал ли ги е?
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: LED крушки за фарове,някой пробвал ли ги е?
Няма да заслепяват 

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
По-добре от Китай или от тук няма значение с метален корпус, тея уж осрам ама за тея пари към 10 хубави метални от Китай ще си вземеш и ще забравиш.
Незнам дали е тук правилното място, но чудил съм се карането с ледчета на габаритите ще мине ли да дневни светлини пред милицията?
Незнам дали е тук правилното място, но чудил съм се карането с ледчета на габаритите ще мине ли да дневни светлини пред милицията?
От, Китай зависи на какви ще попаднеш, повечето лед крушки които съм поръчвал за т10 габарити или даваха грешка или заминаваха за някоко седмици, така че, ако се търси качествени крушки по-добре към по-скъпите да се ориентира, човек дори от Китай.
Ако са достатъчно силно и ярки, според мен ще минат за дневни светлини, но ако полицая се заяде, и дневни светлини да имаш, няма полза
Ако са достатъчно силно и ярки, според мен ще минат за дневни светлини, но ако полицая се заяде, и дневни светлини да имаш, няма полза
- dontaskdontsay
На предишната страница снимката която съм качил, от дясно е лед габарит който по нищо не се различава от къси светлини през деня. Няма как да не мине за дневни.
Та както каза golfmk6 ако са достатъчно силни ще минат. Виждал съм Т10 с 68-80 леда на който ако им сложиш един резистор за да има намалиш тока, то те няма да греят толкова много и ще светят прилично. Друг е въпроса че си е малко играчка а и на външен вид са доста груби
Вчера чух нещо малко притеснително по адрес на лед крушките за къси и дълги. Казаха че с тях фаровете се били изпотявали
Моите се изпотяват но аз ги разглобявах на скоро и мислех че не съм ги намазал добре със силикон. Някой друг да е забелязал влага от вътрешната страна на стъклото ?
Та както каза golfmk6 ако са достатъчно силни ще минат. Виждал съм Т10 с 68-80 леда на който ако им сложиш един резистор за да има намалиш тока, то те няма да греят толкова много и ще светят прилично. Друг е въпроса че си е малко играчка а и на външен вид са доста груби

Вчера чух нещо малко притеснително по адрес на лед крушките за къси и дълги. Казаха че с тях фаровете се били изпотявали

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ти хубаво ще им ограничиш тока с резистор, ама него кой ще го охлажда?
- dontaskdontsay
Не е казано че резистора трябва да бъде в самата крушка, въпреки че моя е там и не съм усетил да грее. Ако се презастраховаш от към мощност няма и да има греене. Да кажем нещо от сорта на 5-8 ohm и да е над 5w не би трябвало да има греене. Не си спомням колко ома сложих на моите но знам че консумираха 500мА (единия), и резистора е не повече от 0,5-1w в самата крушка.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
stefan4o написа:Ти хубаво ще им ограничиш тока с резистор, ама него кой ще го охлажда?
И за какъв резистор ? Има ЛЕД драйвери за стотинки на 0.3 и 0,6А Едни и същи са само има 1 допълнителен резисторна 0,6А - сваля се и става 0,3 А
Относно запотяването - не съм забелязал след последните 2-3 валежни дни и силен набиваш вятър и големи локви от _идеална " нивелация.
Тези малоумници как асфалтират не знам . Огромна локва , а на 2-3-4м шахта да ама водата не се оттича в шахтата .
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Тия Осрам са пълен боклук,скъп.
Година и половина с ЛЕД на основните фарове,никакво запотяване.
Година и половина с ЛЕД на основните фарове,никакво запотяване.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
То от крушката няма как да имате ако ви е наред уплътнението на фара.
- BATETO 75
- Автомобил: vw passat variant B5 -B8
- Двигател: APU-2000-CRL-2015
dontaskdontsay написа:На предишната страница снимката която съм качил, от дясно е лед габарит който по нищо не се различава от къси светлини през деня. Няма как да не мине за дневни.
Хм,тя свети доста по-силно от късата ти светлина .Би ли качил снимка или линка на крушката за да знаем какво да вземаме!
Поздрави!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Има информация от потребители на нови автомобили,със заводски ЛЕД,че фаровете се опотяват.
- dontaskdontsay
BATETO 75 написа:Хм,тя свети доста по-силно от късата ти светлина .Би ли качил снимка или линка на крушката за да знаем какво да вземаме!
Поздрави!
Bate не чети през ред де

Иначе така ти се струва че свети по-силно понеже е в рефлектор. Общо взето свети като много лоши къси светлини на голф 3 без релета

И каква ще да е причината за влагата

Работната температура на леда е много по-ниска от стандартните халогенни крушки, при леда максимума е 150 градуса, докато халогенните 350. Тука говорим за температурата на светлинния източник, т.е лед чипа и нажежаемата жица. Така че ако фар се запотява с лед със стандарта крушка ще има вода вътре, заради конденза, който ще се образува от разликата в температурата във фара и външната температура. Най-верояно фаровете не са херметично затворени добре
Никой фар не е затворен херметически, даже напротив, всички фарове има отдушници. При обикновена крушка температурата във фар спомага да излезе влагата от отдушниците най-вероятно по-добре отколкото при лед-а . Въпреки, че аз не съм забелязъл запотяване нито с обикновените H7 нито с Canbus led с вентилаторите. Има ли влага във фар ще се поти без значение от типа крушка. Потящи се фарове се лекуват с отваряне на капачките при каране в сухо време , на запалени фарове, така от температурата в моторния отсег и крушките влагата лека по-лека се изпарява, след това ако е възможно се изважда уплътнението на капачката, почиства се добре, и се поставя обърнато, защото с времето се понамачка по профила на корпуса на фара и спира да уплътнява добре. Новите ЛЕД фарове, в някои случай имат отдушници с маркуч и вентилатор , който отвежда въздуха навън, така хем охлажда хем гони влагата, температурите вътре са доста сериозни , затова имат и огромни радиатори зад чиповете на лед-а
- dontaskdontsay
Днес се загледах в лед фаровете на Mercedes-Benz GLE 350 и имаше влага в тях. След това се загледах в Mercedes-Benz GLC 300 който е излязъл от магазина едва преди няколко дни. Там двата фара и двата стопа бяха потни
Е вече съм на 100% решен че ще слагам ксенон.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”