LED крушки за фарове,някой пробвал ли ги е?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Re: LED крушки за фарове,някой пробвал ли ги е?

Мнениеот dontaskdontsay » Вто 26 ное 2019 17:14

Няма да заслепяват :th_up

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 27 ное 2019 1:19

По-добре от Китай или от тук няма значение с метален корпус, тея уж осрам ама за тея пари към 10 хубави метални от Китай ще си вземеш и ще забравиш.
Незнам дали е тук правилното място, но чудил съм се карането с ледчета на габаритите ще мине ли да дневни светлини пред милицията?

Потребителски аватар
golfmk6
Автомобил: Golf 6
Двигател:

Мнениеот golfmk6 » Сря 27 ное 2019 10:55

От, Китай зависи на какви ще попаднеш, повечето лед крушки които съм поръчвал за т10 габарити или даваха грешка или заминаваха за някоко седмици, така че, ако се търси качествени крушки по-добре към по-скъпите да се ориентира, човек дори от Китай.

Ако са достатъчно силно и ярки, според мен ще минат за дневни светлини, но ако полицая се заяде, и дневни светлини да имаш, няма полза

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 27 ное 2019 14:08

На предишната страница снимката която съм качил, от дясно е лед габарит който по нищо не се различава от къси светлини през деня. Няма как да не мине за дневни.
Та както каза golfmk6 ако са достатъчно силни ще минат. Виждал съм Т10 с 68-80 леда на който ако им сложиш един резистор за да има намалиш тока, то те няма да греят толкова много и ще светят прилично. Друг е въпроса че си е малко играчка а и на външен вид са доста груби :mhihi

Вчера чух нещо малко притеснително по адрес на лед крушките за къси и дълги. Казаха че с тях фаровете се били изпотявали :eek Моите се изпотяват но аз ги разглобявах на скоро и мислех че не съм ги намазал добре със силикон. Някой друг да е забелязал влага от вътрешната страна на стъклото ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 27 ное 2019 14:29

Ти хубаво ще им ограничиш тока с резистор, ама него кой ще го охлажда?

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 27 ное 2019 15:09

Не е казано че резистора трябва да бъде в самата крушка, въпреки че моя е там и не съм усетил да грее. Ако се презастраховаш от към мощност няма и да има греене. Да кажем нещо от сорта на 5-8 ohm и да е над 5w не би трябвало да има греене. Не си спомням колко ома сложих на моите но знам че консумираха 500мА (единия), и резистора е не повече от 0,5-1w в самата крушка.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 27 ное 2019 18:58

stefan4o написа:Ти хубаво ще им ограничиш тока с резистор, ама него кой ще го охлажда?

И за какъв резистор ? Има ЛЕД драйвери за стотинки на 0.3 и 0,6А Едни и същи са само има 1 допълнителен резисторна 0,6А - сваля се и става 0,3 А
Относно запотяването - не съм забелязал след последните 2-3 валежни дни и силен набиваш вятър и големи локви от _идеална " нивелация.
Тези малоумници как асфалтират не знам . Огромна локва , а на 2-3-4м шахта да ама водата не се оттича в шахтата .

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 27 ное 2019 21:37

Тия Осрам са пълен боклук,скъп.
Година и половина с ЛЕД на основните фарове,никакво запотяване.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 27 ное 2019 22:12

То от крушката няма как да имате ако ви е наред уплътнението на фара.

Потребителски аватар
BATETO 75
Автомобил: vw passat variant B5 -B8
Двигател: APU-2000-CRL-2015

Мнениеот BATETO 75 » Сря 27 ное 2019 22:27

dontaskdontsay написа:На предишната страница снимката която съм качил, от дясно е лед габарит който по нищо не се различава от къси светлини през деня. Няма как да не мине за дневни.

Хм,тя свети доста по-силно от късата ти светлина .Би ли качил снимка или линка на крушката за да знаем какво да вземаме!

Поздрави!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 27 ное 2019 22:31

Има информация от потребители на нови автомобили,със заводски ЛЕД,че фаровете се опотяват.

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 27 ное 2019 23:20

BATETO 75 написа:Хм,тя свети доста по-силно от късата ти светлина .Би ли качил снимка или линка на крушката за да знаем какво да вземаме!

Поздрави!

Bate не чети през ред де :deal Един коментар по на долу съм я показал :c020 . А и назад в темата сме я коментирали не веднъж.
Иначе така ти се струва че свети по-силно понеже е в рефлектор. Общо взето свети като много лоши къси светлини на голф 3 без релета :Mr Green Fun По принцип на този фар това трябва да е мигач ама аз си го ползвам за дневна светлина.

И каква ще да е причината за влагата :gruebel Аз лесно ще потопя фара в един съд с вода за да проверя уплътнението на стъклото ама ако крушките са виновни какво правим ? Може да сложим по едно чорапче с ориз или от онези пакетчета с топчета, дето ги слагат в обувките против влага :mhihi

Потребителски аватар
golfmk6
Автомобил: Golf 6
Двигател:

Мнениеот golfmk6 » Чет 28 ное 2019 10:27

Работната температура на леда е много по-ниска от стандартните халогенни крушки, при леда максимума е 150 градуса, докато халогенните 350. Тука говорим за температурата на светлинния източник, т.е лед чипа и нажежаемата жица. Така че ако фар се запотява с лед със стандарта крушка ще има вода вътре, заради конденза, който ще се образува от разликата в температурата във фара и външната температура. Най-верояно фаровете не са херметично затворени добре

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 28 ное 2019 10:48

Никой фар не е затворен херметически, даже напротив, всички фарове има отдушници. При обикновена крушка температурата във фар спомага да излезе влагата от отдушниците най-вероятно по-добре отколкото при лед-а . Въпреки, че аз не съм забелязъл запотяване нито с обикновените H7 нито с Canbus led с вентилаторите. Има ли влага във фар ще се поти без значение от типа крушка. Потящи се фарове се лекуват с отваряне на капачките при каране в сухо време , на запалени фарове, така от температурата в моторния отсег и крушките влагата лека по-лека се изпарява, след това ако е възможно се изважда уплътнението на капачката, почиства се добре, и се поставя обърнато, защото с времето се понамачка по профила на корпуса на фара и спира да уплътнява добре. Новите ЛЕД фарове, в някои случай имат отдушници с маркуч и вентилатор , който отвежда въздуха навън, така хем охлажда хем гони влагата, температурите вътре са доста сериозни , затова имат и огромни радиатори зад чиповете на лед-а

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Пет 29 ное 2019 19:55

Днес се загледах в лед фаровете на Mercedes-Benz GLE 350 и имаше влага в тях. След това се загледах в Mercedes-Benz GLC 300 който е излязъл от магазина едва преди няколко дни. Там двата фара и двата стопа бяха потни :biggrin Е вече съм на 100% решен че ще слагам ксенон.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”