:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Моят опит с чистачките - как открих най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Какви чистачки използвате ?

Мнениеот vwfena » Нед 29 юли 2012 14:03

Аз последно взех от представителството на Шкода, за едната служебна, иначе съм ги виждал и в Euro07.
Друг е въпроса че толкова пари за чистачки не бих дал. :horror:

Последна промяна от vwfena на Нед 29 юли 2012 17:21, променено общо 1 път.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 29 юли 2012 17:00

vwfena написа:Аз последно взех от представителството на Шкода, за едната служебна, иначе съм ги гледал и в Euro07.
Друг е въпроса че толкова пари за чистачки не бих дал. :horror:

аз бих. дали ще ги има и в порше тогава?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 29 юли 2012 17:32

Колата я взех с безшарнирни Бош.За сега чистят супер,като се скапят си купувам от 3 лв бройката без въобще да ги мисля. :да:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 29 юли 2012 17:46

Bai Sando написа:Колата я взех с безшарнирни Бош.За сега чистят супер,като се скапят си купувам от 3 лв бройката без въобще да ги мисля. :да:

и аз съм с такива но тази на шофьорското място вече се скапа. след год. и половина работа. уж доволен но очаквах повече. сега мисля да мина на шампион.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 29 юли 2012 20:06

На мен не ми се рискува със скъпи,понеже колата седи на открито и не се знае кога някой ще си ги хареса :|
Тия прословутите от 3 лв. карат без проблем по 1-2 години,а и да ги гепят много важно :Mr Green Fun

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 29 юли 2012 23:27

кви са тия от 3лв?

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пон 30 юли 2012 8:25

Два пъти ми крадоха хубави чистачки. Вече и аз като колегата вземам за по 3-4 лева. В момента има такива в Метро. Нямам финансова възможност всяка седмица да купувам нови чистачки, а да се свалят всеки ден пак не е решение. И все се чудя на тези крадци - за чий му са стари чистачки, като вече навсякъде се продават и то на достъпни цени.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 30 юли 2012 11:47

и аз минах днеска през 1 магазин и взех някакъв китайски боклук за 4лв. ще видим дали ще свърши някаква работа а защо не? :) каквото и да стане, какво му плащташ? интересното е че пише на кутията, след като се сложи да се напраска с течност около 10 пъти на стъклото. демек чистачката да работи толкова. това за да се накисне перото ли е? чудно ми е :да:

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 30 юли 2012 11:50

Аз съм с Бош Аеротуин купени през далечната 2008 за 34 лева двете-до момента съм доволен, започнаха да замазват леко обаче и обмислям да ги сменям, но този път не мисля да давам толкова пари за чистачки нахвалиха ми много шампион или валео за по 7 лева бройката.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 14 окт 2012 10:19

Оня ден си взех от Кауфланд Шампион-уж на промоция-9лв.парчето.Чистят добре,ама как скърцат,не е истина.Безшарнирните Бош-ове се предадоха вече.Гледах и Валео-безшарнирни,ама нещо не ми се даваха 34лв.

cecixxl
Автомобил: VW Golf 3 Skoda Octavia
Двигател: AGG BXE

Мнениеот cecixxl » Нед 14 окт 2012 13:50

Моят опит с чистачките ме е довел до следното заключение:Оригинални при Голф 3 стават перфектно от Октавия 1.Купувам си едни от Еуратек и си джиткам вече 2 години без грам яд.

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пон 15 окт 2012 0:08

Лятото си купих чистачки без рамо за 6 лева ,както и да е издържаха една сесия(фотосесия) на колата и си върнах старите бош(сдадоха багажа безраменните),онзи ден си купих нови без рамо по 5 лева бройката от карфур но Боша пак ми е в колата ... Каквито и да сложа ,ако се прецака нещо само вадя Бошовите и всичко свършва,доста са старички,но чистят ....та си мамата ... Иначе и те доста скърцат ,но за сметка на това стъклото е като ново .

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Пон 15 окт 2012 0:54

Alca чистят и не мажат.Абсолютно безшумни са.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 15 окт 2012 2:15

Взимате си някакви маркови, каквито и ще да са. Също така е много важно и правилната течност за чистачки и дали малко или много почиствате стъклото от залепнали боклуци и т.н. перата на чистачките са нараняват от тях. колко вече е до различните производители на чистачки. също е и важно от време на време да почиствате перото на чистачката с гъба примерно. аз съм със бош банани вече 3 год. карам с бардал течност разредена 1:1. Гледам засъхнали гомна и т.н. по остри боклуци да ги чиста от стъклото а не с чистачката. и вече 3 год. зиме и лете чистачките са си бомба. не скърцат не мажат, всичко е ок :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 15 окт 2012 8:00

wolff1 написа:Взимате си някакви маркови, каквито и ще да са. Също така е много важно и правилната течност за чистачки и дали малко или много почиствате стъклото от залепнали боклуци и т.н. перата на чистачките са нараняват от тях. колко вече е до различните производители на чистачки. също е и важно от време на време да почиствате перото на чистачката с гъба примерно. аз съм със бош банани вече 3 год. карам с бардал течност разредена 1:1. Гледам засъхнали гомна и т.н. по остри боклуци да ги чиста от стъклото а не с чистачката. и вече 3 год. зиме и лете чистачките са си бомба. не скърцат не мажат, всичко е ок :да:

Ето това е истината. Чистачките искат грижа, не става само да се ползват!!! :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”