Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Колега, размерите са за това, да се спазват. На Пасат Б4 и Джета примерно са различни размерите гуми по предписание. Пасат карат с по-големи търкалета, което е съвсем нормално.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Опита ми с Вредещайна е личен и не ми хареса изобщо как стареят. Вярно че беше отдавна, но това ми напомня, че модела е дооооста стар. От миналото лято търкалям и bridgestone T005 на едната кола, мега фейл. Супер шумна гума и се вижда и в измерването на шум по тестовете също. Много ме грее, че била с 2,46% по-стабилна при еди какви си условия, от останалата ширпотреба в този размер... като ми надува главата постоянно. В интерес на истината, при тези размери 15-16", до сега най ми допадат Нексенчетата. Даже да се абстрахирам от това, че са без пари, пак нямам забележки. 

-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Ако колегата, дето държи на буквите за мокро, избере аналогичния размер 175 70 14, ще може да си вземе Нексен с А на мокро и Б на икономия за по 65 лв бройката. Разликата в диаметърът е 5мм, което е идеално.
- stefan4o
- Контакти:
Аз преди да поръчам ЕкоКонтакта се бях замислил за Бриджстоун (в моя размер е 100-на лева). Много мразя шумни гуми, добре, че съвсем случайно видях този изостанал Континентал, който никой го не иска. Явно пак съм извадил късмет без да искам 
Инак зимния Бриджстоун го препоръчвам с две ръце - тих и страхотен на сухо (много обичам да го тествам на кръговите в Стара Загора) и мокро (на сняг не можах да го тествам тая зима). Септември живот и здраве вземам още 2 за отзад, ако не излезе нещо по-интересно на пазара до тогава
.

Инак зимния Бриджстоун го препоръчвам с две ръце - тих и страхотен на сухо (много обичам да го тествам на кръговите в Стара Загора) и мокро (на сняг не можах да го тествам тая зима). Септември живот и здраве вземам още 2 за отзад, ако не излезе нещо по-интересно на пазара до тогава

Последна промяна от stefan4o на Нед 12 апр 2020 19:49, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
Междудругото, тези категоризации по стикерите, въобще не съвпадат с изводите от сравнителните тестове. Аз лично не ги гледам изобщо.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
hooligan_sk написа:Опита ми с Вредещайна е личен и не ми хареса изобщо как стареят. Вярно че беше отдавна, но това ми напомня, че модела е дооооста стар. От миналото лято търкалям и bridgestone T005 на едната кола, мега фейл. Супер шумна гума и се вижда и в измерването на шум по тестовете също. Много ме грее, че била с 2,46% по-стабилна при еди какви си условия, от останалата ширпотреба в този размер... като ми надува главата постоянно. В интерес на истината, при тези размери 15-16", до сега най ми допадат Нексенчетата. Даже да се абстрахирам от това, че са без пари, пак нямам забележки.
Имам вредещайн спортрак 5 185/60/14 и Нексен HD plus същия размер. Вредещайна старее наистина доста бързо, на втората година беше нацепен между грайферите. А е произведен в Холандия. Нексена му е трети сезон, не забелязвам такива проблеми. Карам Нексена предни и Вредещайна задни по разбираеми причини.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
От кой модел сте доволни от Нексен-а?Гледам ,че предложението на колегата с Ханкук-а "А" клас на мокро изглежда примамлив,как съм го пропуснал незнам. Предполагам ,че стикерите за поведение на мокро или шум би трябвало да отговарят иначе се губи целият смисъл от информираност.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Лично аз не им вярвам особено. Не съм чул да има организация, която проверява данните от тях.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм доволен от летния нексен 185/60/15 за мен е посредствена гума от масовката.....
-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
Re: RE: Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Би следвало при сигнал/оплакваме ЕК да провери протоколите от изпитанията, да направи собствени тестове и да каже.Svetlix написа:Лично аз не им вярвам особено. Не съм чул да има организация, която проверява данните от тях.
БИ трябвало! :)
- hooligan_sk
- Модератор
silent написа:Аз не съм доволен от летния нексен 185/60/15 за мен е посредствена гума от масовката.....
Кола на 15ки, честно казано няма нужда от повече. В тези малките размери няма перформънс модели, за които да си струва да дадеш двойно повече пари. Няма Eagle F1, Premium contact 6 и тн. От моя гледна точка, всички са посредствена масовка, само че едните са по 70лв, другите по 130лв. Вземи само Effigrip. Обикновен туринг модел, нищо особено, но в повечето размери за 14" и 15", модела дори е Efficientgrip compact... Което е още по-бюджетна измислица. Айде няма нужда.
ПС: моят опит с Нексен е с 205/55/16.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Хубави промоции на Barum & Continental в Шкода Еуратек (около 10% под цените в Диана) =>>>
https://service.skoda-auto.bg/js/backen ... _promo.pdf
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Колеги, някой карал ли е с летни гуми на Matador 185/60/r14 с нов ДОТ. Питам, защото има вероятност другия месец да слагам такива на Голфчето че не ми са хабят зимните защото са нови...
- stefan4o
- Контакти:
Smeagol написа:Хубави промоции на Barum & Continental в Шкода Еуратек (около 10% под цените в Диана) =>>>
Цените са добри, но каква е вероятността да са "пресни" гумите?
hooligan_sk написа:От моя гледна точка, всички са посредствена масовка, само че едните са по 70лв, другите по 130лв. .
Позволи ми да не се съглася. Моят опит показва друго - много малко време съм имал удоволствието да управлявам посредствени гуми и разлика има с читавите модели. И то доволна. Всъщност това винаги е накланяло везните при мен да НЕ карам с най-евтиния клас гуми на пазара. А че, пърформанс-моделите са друго тесто - това е ясно на всички, но те са предназначени наистина за друг сегмент автомобили. Което не прави невалидни моите лични наблюдения - сравнение на нисък клас с добри гуми 14-цолови.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Пресни са ;)
Купени от приятел Continental PremiumContact 6 205/55/16 DOT0220.
По-пресни от това, здраве му кажи
Купени от приятел Continental PremiumContact 6 205/55/16 DOT0220.
По-пресни от това, здраве му кажи

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”