Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
62
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
2%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
7
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 332
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот stefan4o » Сря 15 апр 2020 7:59

Е, значи цените им са добри, действително. Те топли, топли направо :mhihi

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Сря 15 апр 2020 9:05

Последна промяна от Piqndurnik на Чет 30 апр 2020 8:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 16 апр 2020 20:39

stefan4o написа:Позволи ми да не се съглася. Моят опит показва друго - много малко време съм имал удоволствието да управлявам посредствени гуми и разлика има с читавите модели. И то доволна. Всъщност това винаги е накланяло везните при мен да НЕ карам с най-евтиния клас гуми на пазара. А че, пърформанс-моделите са друго тесто - това е ясно на всички, но те са предназначени наистина за друг сегмент автомобили. Което не прави невалидни моите лични наблюдения - сравнение на нисък клас с добри гуми 14-цолови.

Така е, тук също си има един екзистенц минимум. Разните Рикен/Таурус/корморан от една страна и Максик и сходните китайци от друга, няма смисъл да се купуват. Аз просто не съм намирал разлика, между най-скъпите в тези рамери и най-евтините от приличните. Примерно бих дал някой лев повече за Uniroyal Rain Sport 3, но като в този размер има само Rain Expert, пак за доста пари... ми купувам си Нексен от раз. Гудиърския effigrip COMPACT пък направо... няям думи :)

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Нед 19 апр 2020 8:36

Смених гумите и на двете коли тази година градската 14ки рено клио сложих Nexen HD Blue а на извънградската Форд Фокус 2015 Uniroyal Rainsport 5.
Малката я карах с Dyton 4г не бях очарован втърдиха се бързо спиране на мокро я нямаше изобщо. Nexen ме кефи доста до момента спира на мокро и тръгва много добре.
За унито веднъж успях да я покарам в силен дъжд на магистрала, очарован съм зад колата е водопад така изкарва водата.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 19 апр 2020 8:38

Покарай 2-3 сезона, тогава е меродавно :Mr Green Fun Като са нови всички гуми са яки :icon_lol

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Вто 28 апр 2020 10:28

Да изкажа и аз мнение за закупените Pirelli P7 в размер 235/45/18. Карам ги вече 500км и са доста зле като пътно поведение. Колата се усеща, че поднася в по-резки маневри, при висока скорост на магистрала отново се усеща супер нестабилна. Честно, почти няма разлика освен при тръгване/спиране със старите зимни Конти/Мишелин на 10 години, с които колата е внесена от Швейцария. Ама ще си ги карам, не малко пари дадох с надеждата, че премиум клас гума, би следвало да няма проблем, но явно ще се купуват по-евтини гуми за напред. Само ме е яд, че не взех Uniroyal-а, който всички хвалят и имат мнение. Но по мнението на продавача в "Маргел" - нямали база за сравнение, едните били среден клас, другите висок....

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 28 апр 2020 11:57

stefan4o написа:Покарай 2-3 сезона, тогава е меродавно :Mr Green Fun Като са нови всички гуми са яки :icon_lol
е то след това не следва ли да ги смениш пак, мисля отдавна мина времето дето се купуваха гума на 10 години и се караха по още 7 :rolleyes
Аз повече от 4 сезона гума вече си я смятам за много голям компромис, и това при положение , че карам малко километри. Ако въртиш 20-30 хил на година , за два сезона са приключили

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Вто 28 апр 2020 11:59

Snuupy написа:Да изкажа и аз мнение за закупените Pirelli P7 в размер 235/45/18. Карам ги вече 500км и са доста зле като пътно поведение. Колата се усеща, че поднася в по-резки маневри, при висока скорост на магистрала отново се усеща супер нестабилна. Честно, почти няма разлика освен при тръгване/спиране със старите зимни Конти/Мишелин на 10 години, с които колата е внесена от Швейцария. Ама ще си ги карам, не малко пари дадох с надеждата, че премиум клас гума, би следвало да няма проблем, но явно ще се купуват по-евтини гуми за напред. Само ме е яд, че не взех Uniroyal-а, който всички хвалят и имат мнение. Но по мнението на продавача в "Маргел" - нямали база за сравнение, едните били среден клас, другите висок....

Като някой продавач, независимо на какво е, почне да ми обяснява кое как, директно го питам в случая - коя е твоята лична кола, за да ида да видя с какви гуми караш ти? И тогава ако марката съвпада с това, което ми обяснява, може да му взема мнението под внимание. Иначе тук болшинството от колегите имат реална преценка (макар и субективна), така че или се водиш по общото мнение на ползвателите, или по джоба :)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 апр 2020 15:15

То дори и продавачът да кара с тези гуми, какво от това? Неговото мнение тежи толкоз, колкото на всеки, който работи нещо различно от тестови изпитател на авто гуми.
DoH_KuXoT написа: е то след това не следва ли да ги смениш пак, мисля отдавна мина времето дето се купуваха гума на 10 години и се караха по още 7 :rolleyes

Ъ, извинявай. Може ли да посочиш къде съм написал, че трябва да се карат гумите по 10 години? Или ми четеш мненията като дяволът евангелието?
След 2-3 сезона с една и съща гума на една и съща кола може да се направи ЩО-ГОДЕ обективно заключение дали гумата ОТГОВАРЯ на нуждите на СОБСТВЕНИКА. Само ти ли не можеш да разбираш мненията ми, аз ли се изказвам сложно и неразбираемо :gruebel ?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 28 апр 2020 16:13

Каквото си написал, това съм коментирал. Човека споделя, че е очарован от гумите. Ти му казваш да ги покара два - три сезона, защото като са нови всички гуми са яки. Което се подразбира, като купиш нови гуми , ги караш няколко сезона и т.н. Аз съм написал, че след това е логично пак да се сменят с нови и пак да караш с "яки" гуми.
Дявола, евангелието, нещо си се вкарал във филм. Защо мненията ти, нещо и друг път не съм те разбирал и си обиден ли ,че не хванах нещо ?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 28 апр 2020 16:29

Не, просто за един месец и десет завойчета човек няма как да даде меродавно мнение за дадени гуми. Като същите тези гуми догодина може и да не стават за каране (говоря принципно, не за конкретните). Не съм обиден, просто ме правиш на канарче и ми вписваш думи, които клавиатурата ми не е написала.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 29 апр 2020 18:42

stefan4o написа:Покарай 2-3 сезона, тогава е меродавно :Mr Green Fun Като са нови всички гуми са яки :icon_lol

:th_up Нексена. Сложени 2017 -вече на сухо при рязко ускоряване се опитват да превъртат

Roni_V
Автомобил:
Двигател:

Съвет за гуми за Passat B7

Мнениеот Roni_V » Сря 29 апр 2020 23:06

Здравейте!

Имам Passat 2012 от няколко години и по принцип винаги съм имал възможност да си позволя да купувам нови гуми, когато доиде време за смяна и то от най-добро качество ( continental, Michelin или Goodyear ).
Сега, обаче дойде време за смяна на летните гуми с други 4 нови и ще трябва да си избера нещо от средният клас на гумите.
Спрял съм се на няколко модела: DEBICA PRESTO UHP 2, UNIROYAL RAINSPORT 5, FULDA SPORTCONTROL 2 или VREDESTEIN ULTRAC SATIN.
Като най-вече клоня към първите от изброените DEBICA, поради по-ниската цена, но пък не съм чувал никакви мнения за тях.
Ще бъда благодарен за някакви отзиви и мнения от ваша страна.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 30 апр 2020 6:50

Здравей, колега. Колко е по-ниска цената на Дебиката спрямо читавите гуми, които сте изброил след нея? Дебика е посредствена марка гуми с качества сравними с най-евтините гуми на пазара като Тигър, Ориум и разни китайци.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 30 апр 2020 8:56

В бюджетния клас разгледай гуми PLATIN - това е немска марка, която от скоро е в България и се произвежда по поръчка от Continental групата. Доста мои колеги си купиха такива и са изключително доволни. Вносител е avtogumi.bg. Следващите гуми, които ще си купя ще са от тази марка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”