Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Е, значи цените им са добри, действително. Те топли, топли направо 

- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Последна промяна от Piqndurnik на Чет 30 апр 2020 8:56, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
stefan4o написа:Позволи ми да не се съглася. Моят опит показва друго - много малко време съм имал удоволствието да управлявам посредствени гуми и разлика има с читавите модели. И то доволна. Всъщност това винаги е накланяло везните при мен да НЕ карам с най-евтиния клас гуми на пазара. А че, пърформанс-моделите са друго тесто - това е ясно на всички, но те са предназначени наистина за друг сегмент автомобили. Което не прави невалидни моите лични наблюдения - сравнение на нисък клас с добри гуми 14-цолови.
Така е, тук също си има един екзистенц минимум. Разните Рикен/Таурус/корморан от една страна и Максик и сходните китайци от друга, няма смисъл да се купуват. Аз просто не съм намирал разлика, между най-скъпите в тези рамери и най-евтините от приличните. Примерно бих дал някой лев повече за Uniroyal Rain Sport 3, но като в този размер има само Rain Expert, пак за доста пари... ми купувам си Нексен от раз. Гудиърския effigrip COMPACT пък направо... няям думи :)
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Смених гумите и на двете коли тази година градската 14ки рено клио сложих Nexen HD Blue а на извънградската Форд Фокус 2015 Uniroyal Rainsport 5.
Малката я карах с Dyton 4г не бях очарован втърдиха се бързо спиране на мокро я нямаше изобщо. Nexen ме кефи доста до момента спира на мокро и тръгва много добре.
За унито веднъж успях да я покарам в силен дъжд на магистрала, очарован съм зад колата е водопад така изкарва водата.
Малката я карах с Dyton 4г не бях очарован втърдиха се бързо спиране на мокро я нямаше изобщо. Nexen ме кефи доста до момента спира на мокро и тръгва много добре.
За унито веднъж успях да я покарам в силен дъжд на магистрала, очарован съм зад колата е водопад така изкарва водата.
- stefan4o
- Контакти:
Покарай 2-3 сезона, тогава е меродавно
Като са нови всички гуми са яки 

Да изкажа и аз мнение за закупените Pirelli P7 в размер 235/45/18. Карам ги вече 500км и са доста зле като пътно поведение. Колата се усеща, че поднася в по-резки маневри, при висока скорост на магистрала отново се усеща супер нестабилна. Честно, почти няма разлика освен при тръгване/спиране със старите зимни Конти/Мишелин на 10 години, с които колата е внесена от Швейцария. Ама ще си ги карам, не малко пари дадох с надеждата, че премиум клас гума, би следвало да няма проблем, но явно ще се купуват по-евтини гуми за напред. Само ме е яд, че не взех Uniroyal-а, който всички хвалят и имат мнение. Но по мнението на продавача в "Маргел" - нямали база за сравнение, едните били среден клас, другите висок....
е то след това не следва ли да ги смениш пак, мисля отдавна мина времето дето се купуваха гума на 10 години и се караха по още 7stefan4o написа:Покарай 2-3 сезона, тогава е меродавноКато са нови всички гуми са яки

Аз повече от 4 сезона гума вече си я смятам за много голям компромис, и това при положение , че карам малко километри. Ако въртиш 20-30 хил на година , за два сезона са приключили
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Snuupy написа:Да изкажа и аз мнение за закупените Pirelli P7 в размер 235/45/18. Карам ги вече 500км и са доста зле като пътно поведение. Колата се усеща, че поднася в по-резки маневри, при висока скорост на магистрала отново се усеща супер нестабилна. Честно, почти няма разлика освен при тръгване/спиране със старите зимни Конти/Мишелин на 10 години, с които колата е внесена от Швейцария. Ама ще си ги карам, не малко пари дадох с надеждата, че премиум клас гума, би следвало да няма проблем, но явно ще се купуват по-евтини гуми за напред. Само ме е яд, че не взех Uniroyal-а, който всички хвалят и имат мнение. Но по мнението на продавача в "Маргел" - нямали база за сравнение, едните били среден клас, другите висок....
Като някой продавач, независимо на какво е, почне да ми обяснява кое как, директно го питам в случая - коя е твоята лична кола, за да ида да видя с какви гуми караш ти? И тогава ако марката съвпада с това, което ми обяснява, може да му взема мнението под внимание. Иначе тук болшинството от колегите имат реална преценка (макар и субективна), така че или се водиш по общото мнение на ползвателите, или по джоба :)
- stefan4o
- Контакти:
То дори и продавачът да кара с тези гуми, какво от това? Неговото мнение тежи толкоз, колкото на всеки, който работи нещо различно от тестови изпитател на авто гуми.
Ъ, извинявай. Може ли да посочиш къде съм написал, че трябва да се карат гумите по 10 години? Или ми четеш мненията като дяволът евангелието?
След 2-3 сезона с една и съща гума на една и съща кола може да се направи ЩО-ГОДЕ обективно заключение дали гумата ОТГОВАРЯ на нуждите на СОБСТВЕНИКА. Само ти ли не можеш да разбираш мненията ми, аз ли се изказвам сложно и неразбираемо
?
DoH_KuXoT написа: е то след това не следва ли да ги смениш пак, мисля отдавна мина времето дето се купуваха гума на 10 години и се караха по още 7![]()
Ъ, извинявай. Може ли да посочиш къде съм написал, че трябва да се карат гумите по 10 години? Или ми четеш мненията като дяволът евангелието?
След 2-3 сезона с една и съща гума на една и съща кола може да се направи ЩО-ГОДЕ обективно заключение дали гумата ОТГОВАРЯ на нуждите на СОБСТВЕНИКА. Само ти ли не можеш да разбираш мненията ми, аз ли се изказвам сложно и неразбираемо

Каквото си написал, това съм коментирал. Човека споделя, че е очарован от гумите. Ти му казваш да ги покара два - три сезона, защото като са нови всички гуми са яки. Което се подразбира, като купиш нови гуми , ги караш няколко сезона и т.н. Аз съм написал, че след това е логично пак да се сменят с нови и пак да караш с "яки" гуми.
Дявола, евангелието, нещо си се вкарал във филм. Защо мненията ти, нещо и друг път не съм те разбирал и си обиден ли ,че не хванах нещо ?
Дявола, евангелието, нещо си се вкарал във филм. Защо мненията ти, нещо и друг път не съм те разбирал и си обиден ли ,че не хванах нещо ?
- stefan4o
- Контакти:
Не, просто за един месец и десет завойчета човек няма как да даде меродавно мнение за дадени гуми. Като същите тези гуми догодина може и да не стават за каране (говоря принципно, не за конкретните). Не съм обиден, просто ме правиш на канарче и ми вписваш думи, които клавиатурата ми не е написала.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
stefan4o написа:Покарай 2-3 сезона, тогава е меродавноКато са нови всички гуми са яки

Съвет за гуми за Passat B7
Здравейте!
Имам Passat 2012 от няколко години и по принцип винаги съм имал възможност да си позволя да купувам нови гуми, когато доиде време за смяна и то от най-добро качество ( continental, Michelin или Goodyear ).
Сега, обаче дойде време за смяна на летните гуми с други 4 нови и ще трябва да си избера нещо от средният клас на гумите.
Спрял съм се на няколко модела: DEBICA PRESTO UHP 2, UNIROYAL RAINSPORT 5, FULDA SPORTCONTROL 2 или VREDESTEIN ULTRAC SATIN.
Като най-вече клоня към първите от изброените DEBICA, поради по-ниската цена, но пък не съм чувал никакви мнения за тях.
Ще бъда благодарен за някакви отзиви и мнения от ваша страна.
Имам Passat 2012 от няколко години и по принцип винаги съм имал възможност да си позволя да купувам нови гуми, когато доиде време за смяна и то от най-добро качество ( continental, Michelin или Goodyear ).
Сега, обаче дойде време за смяна на летните гуми с други 4 нови и ще трябва да си избера нещо от средният клас на гумите.
Спрял съм се на няколко модела: DEBICA PRESTO UHP 2, UNIROYAL RAINSPORT 5, FULDA SPORTCONTROL 2 или VREDESTEIN ULTRAC SATIN.
Като най-вече клоня към първите от изброените DEBICA, поради по-ниската цена, но пък не съм чувал никакви мнения за тях.
Ще бъда благодарен за някакви отзиви и мнения от ваша страна.
- stefan4o
- Контакти:
Здравей, колега. Колко е по-ниска цената на Дебиката спрямо читавите гуми, които сте изброил след нея? Дебика е посредствена марка гуми с качества сравними с най-евтините гуми на пазара като Тигър, Ориум и разни китайци.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
В бюджетния клас разгледай гуми PLATIN - това е немска марка, която от скоро е в България и се произвежда по поръчка от Continental групата. Доста мои колеги си купиха такива и са изключително доволни. Вносител е avtogumi.bg. Следващите гуми, които ще си купя ще са от тази марка.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”