Бензиностанции ЕКО - мнение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Бензиностанции ЕКО - мнение

Мнениеот K » Нед 04 мар 2012 10:58

D1D00 написа:
K написа:От известно време насам забелязвам, че не връщат стотинки. Имате ли подобни наблюдения и вие?
Примерно днес ми зареждат за 39,97лв., и вътре на касата ме вътрят с още 6 ст., защото закръглят сумата директно. Не съм за дребните стотинки, но ме съмнява да не им е станало фирмена политика като ОМВ. Всички цени завършват на *.99 и никога не връщат ресто.

Аз лично съм нямал такъв проблем с връщането на стотинки, понякога ако забравя да си сложа повече, на касата ми ги връщат. Имаш ли синя карта на ЕКО, и ако ДА казваш ли преди да ти заредят че си с карта, а на касата.. ?? Ако пропускаш ето от къде идва това да не ти връщат стотинките и от там дето не ти пълнят повече гориво. Отстъпките са за тия дето имат сини карти, но трябва да им казваш че си със карта...

Имам карта.
Винаги зареждам от Екото в Младост и последните няколко пъти ми прави впечатление, че не връщат. Ако го правят на всички така, ще си избиват уж "отстъпките" дето ги дават.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 04 мар 2012 11:11

K написа:Ако го правят на всички така, ще си избиват уж "отстъпките" дето ги дават.

Не си "избиват" отстъпките. Стотинките остават като бакшиш за касиера.
Навсякъде ми връщат ресто, не само на Еко. Аз си преценявам дали да ги взема или не.

K

Мнениеот K » Нед 04 мар 2012 12:13

golfer написа:
K написа:Ако го правят на всички така, ще си избиват уж "отстъпките" дето ги дават.

Не си "избиват" отстъпките. Стотинките остават като бакшиш за касиера.
Навсякъде ми връщат ресто, не само на Еко. Аз си преценявам дали да ги взема или не.

Това обяснявам, че изобщо стотинките не ми се дават. Вече дали аз ще ги оставя е мой личен избор. Както и да е, за едни жълти стотинки панаир да не правим. Исках да разбера дали и по другите обекти е така.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 04 мар 2012 15:23

След като 8 години подред харча по 400 лв месечно в Еко, от този месец се разделям с тях окончателно.
Решиха че не си струва да изготвят месечни фактури и ме изгубиха като клиент
Мен, а предполагам и още доста хора. :не:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 04 мар 2012 15:42

На ЕКОто в ПД срещу Пожарната зареждам чат-пат по 20-30лв. за форума :beer

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 05 мар 2012 10:21

Сега като чета за отстъпките, да питам... Всеки път ли трябва аз да си смятам отстъпката? И да му казвам сипи ми за 20.53 или 102.20 :dummy: Че в последните месеци зареждам само за по 20 и не ми се смята всеки път mhihi

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Пон 05 мар 2012 10:29

Май,май-освен ако не искаш като дадеш 20лв да ти връщат жълти :)

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 05 мар 2012 16:39

Kuncavia написа:Сега като чета за отстъпките, да питам... Всеки път ли трябва аз да си смятам отстъпката? И да му казвам сипи ми за 20.53 или 102.20 :dummy: Че в последните месеци зареждам само за по 20 и не ми се смята всеки път mhihi

ами не. примерно зареждаш за 100лв и бележката е за 98.5лв. но 1-2 пъти съм казвал 100лв. и човека е смятал нагласял да е 100лв чисто, а той зарежда за 101.50лв. Май няма особено значение като цяло...Все е скъпо :Mr Green Fun

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 05 мар 2012 17:31

И на ЕКО, и на Лукойл като им кажеш сипи за 20лв с отстъпката сипват така, че сметката ти да е 20лв. Ама е факт, че тия 5ст са си подигравка на фона на цените в момента (бяха 5ст когато нафтата беше 1.50). По-смислено е да е % отстъпка. Силно ме съмнява, че ще ги направят 8-9 стотинки отстъпките за да се запази процента и смисъла от тях.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 09 мар 2012 18:32

В продължение на две години Средно месечно зареждам 400 лв. от Еко - предимно пропан - бутан, дизел и бензин. Доволен съм от качеството на горивата и обслужването. :да:

K

Мнениеот K » Пон 12 мар 2012 18:04

Отивам да зареждам както обикновенно на Екото в Младост в Сф. Сипвам си добавката, казвам на момчето да зареди за 70лв. от обикновенния дизел и влизам да плащам. Докато чаках да зареди го забелязах, че блее настрани и ми хрумна, че може да прескочи сумата. Давам 70лв. и на касата жената казва: ама с отстъпката трябва да платите 78лв. и еди колко си ст. Казах, че е станала грешка, казал съм да се зареди за 70лв., не за 80лв.
Излязах да го питам момчето. Първоначално и той не знаеше дори колко е сипал, наложи се да отиде до колонката да види и ми заяви, че е сипал 80лв. Влизам пак вътре.... и питам какво правим. Касиерката вдига рамене и колежката й казва, че момчето ще си плати тези 10лв.
В същия момент влиза и той, през зъби се извинява, той щял да плати и пак през зъби измърморва, ама ще източим горивото. Едвам се сдържах да не го нахокам и му заявих, че нямам време да се занимавам за неговите грешки. Ще пъхал маркуч и ще точи...все едно е Лада.
Хвърлих й още 10лв. на касиерката и да приключим въпроса.

Не съм за 10-те лв., но ако ги нямам и съм си правил друга сметка какво правим? Виждал съм няколко пъти прескочени суми и човека на колонката си плаща като поп по 30-40лв. А, като знам че на някои вериги на 12 часова смяна получават 20лв. :banghead:

От сега нататък вече си сипвам сам, че другия път може да ми налее бензин.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 12 мар 2012 18:21

Като знам че колкото и да налея ще шофирам както винаги-от вкъщи до работа и обратно, винаги като стигне стрелката до половината и наливам пак до горе. От персонала на Еко - Чепинци съм много доволен, винаги ме питат дали да ми напомпат гумите и ми мият стъклата.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 13 мар 2012 23:19

Лично аз от Еко не съм доволен !
Зареждам колата от еко и всели път ми гори повече а
карането ми е едно и също за прескачен трептения не :Mr Green Fun
но гори ми повече колата правил съм и експеримен ... и наистина е така
или колонките им не са точни в очитането или горивото е калпаво !

Потребителски аватар
D1D00
Автомобил: Volkswagen Golf GT
Двигател: ABD 1994

Мнениеот D1D00 » Сря 14 мар 2012 7:50

И аз сам си зареждам горивото пресмятам си отстъпката в колата и така, защото и аз съм се сблъсквал с невнимателни бензинджии от ЕКО. Един път доста често стана, докато ми зареждат бенз не пъхат целия пистолет в гърлото на резервоара а до по-средата, и така вече 2-3 пъти ми изпръскваха по 200-300 грама на вънка :shock . Обяснявам им че в гърлото има клапа и трябва по навътре да се вкара пистолета но те пак си знаят тяхното :beat_butt2 , последния път ми изпръскаха доста бенз и от тогава нататък лично сам си зареждам горивото и до сега една капка не е изпръскала на вънка. Последния път едно от момчетата се направи на интересен и вика "дай да ти заредя че шефа е тука" аз му отказах но то нагло, и аз пак му отказах и му викам "нека да дойде шефа ти да му кажа как зареждате тука" и то млъкна, сега още като ме видят се скатават на страна mhihi. Един път, двапъти им обясних да вкарват пистолета по на вътре но не разбират от дума, за това сам си зареждам че и без това горивата са достатъчно скъпи...

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 14 мар 2012 16:18

Зареждах редовно от Екото. Скоро заредих от Ромпетрол понеже нямаше наблизо Еко и разхода ми беше с два литра надолу. След това заредих още няколко пъти от Ромпетрол и разхода ми е пак по-нисък с два литра на 100 км отколкото от Еко-то.
Карам по еднакви маршрути....
Разход от екото 13-14 /100
Разход от ромпетрол 11-12 /100

П.С. предимно зарежда от Еко бензиностанциите : Орландовци, хаджи димитър, шипченски проход ....

Последна промяна от fill на Сря 14 мар 2012 18:04, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”