ФСБ написа:да, тва е супер тъпо и аз треа да платя 300 лв, защото колата е 140к.с., нищо че е нова, има Евро 5 и замърсява по-малко от някоя 15 годишна кола.... Вместо държавата да стимулира хората да купуват ново, тя ги товари...
Аз също се присъединявам към това мнение. Миналата седмица видях пред очите ми как един 20 годишен Kadett удари едно 20 годишно Volvo и докато спираше онзи с Kadett-а отзад му хващаше задното ляво колело. Като се удариха и спряха да се разправят на колата отпред капеше масло и тези двамата сигурно плащат 50 лв данъци общо. Аз плащам 250 лв. Сега като взема на жена ми нова кола ще плащам сигурно 500 лв. за нея. Напълнихме държавата с таралясниците на Европа и понеже сме били бедни да не товарим старите коли с високи данъци?! Нима дараците не се движат по същите пътища? Нима не амортизират по същия начин асфалта и нима не замърсяват околната среда 50 пъти повече? Защо аджаба на един 30 годишен кошник данъка му е 20 лв, а на една нова кола е 500? Или богатите щом имат пари за нова кола да им ги вземем .. комунистическата идея в 21 Век. Проста държава с прости граждани сме ние, че търпим подобни неща!