Зимни гуми - кои според вас са най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Най-добрите зимни гуми

Bridgestone
61
6%
Dunlop
60
6%
Michelin
243
23%
Good Year
138
13%
Pirelli
22
2%
Continental
55
5%
Yokohama
43
4%
Vredestein
73
7%
Fulda
54
5%
Maloya
14
1%
Debica
56
5%
Barum
13
1%
Sava
19
2%
Tigar
13
1%
Kumho
17
2%
Nokian
53
5%
Toyo
22
2%
Други
104
10%

Общо гласове: 1060
Eee
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кои според вас са най - добрите

Мнениеот Eee » Пет 30 окт 2009 12:35

KirilGeorgiev написа:не винаги по скъпото е по добро.

Така е. Но почти винаги най-евтиното е по-лошо :)

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пет 30 окт 2009 22:33

batmilko написа:
Eee написа:
Gal написа:
Eee написа:Темата е "Най-добрите зимни гуми", а анкетата горе и много от отговорите са всъщност "какви гуми имам". Не че е лошо да се чуят мнения, но по-добре в друга тема или тая да се преименува.

А кой е великият капацитет, който решава кои са най добрите? Какви са критериите?

Не ме разбирай погрешно - помисли малко тия които са гласували за Tigar, Debica и Sava като "най-добри зимни гуми" какво са искали да кажат - че тия са много по-добри от Continental, Michelin, Yokohama и др. или че просто имат такива гуми и смятат, че вършат работа. Дори никога да не си имал гуми от най-скъпите би трябвало като си подбираш своите главно по ниска цена да имаш едно наум, че сигурно има и доста по-добри.
за най-добрите има тестове - там си показват кои са най-добри
а най-добри за МЕН или ТЕБ - е тука вече зависи цена, разпространение, предпочитания за шарка ако щеш.... та за тва има и анкета и т.н.

Има тестове за най-добрите, които НЕ СЕ продават в Бъгария обаче.Тук всички марки са много маркови. :D Един Бай Х... от завод Динамик, дето бил Хиперглавния Консултант, се опитваше да ме убеди как при гумите не съществува понятието качество. Смех.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пет 30 окт 2009 22:56

Имам преки впечатления само от Debica зимни - става дума за модела Frigo 2 който си е копие на Goodyear Ultra Grip 5.
На сухо и на дъжд се държат много добре, колата е стабилна, при потегляне с гас на мокро - зацепват веднага, никакво пробоксуване ;) Чакам да падне първия сняг за да ги тествам напълно :) Може би предлагат най-доброто съотношение цена/качество (в средния ценови сегмент говоря).

ПС. Колегата по горе е прав че не може да се каже коя гума е най-най-добра понеже никой не е карал с всичките марки и да каже, а и повечето карат със по бюджетни и си хвалят тях - напълно нормално! Но помислете оравдано ли е за кола 2-3-4к лв да сложиш гуми за 1000лв mhihi То е ясно че най-добрите са най-големите марки в бранша, всички ги знаем кои са, и то няма една от тях която да е най-добрата понеже те имат различни модели и при различните размери в тестовете веднъж един производител е първи, друг път - друг и така - няма да бест :) Но може да се каже в определен ценови клас кой е най-добрият избор, защтото някак си не е коректно да сравня гума Мишелин за 150-160лв с гума Тигър за 69лв нали :lol:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 30 окт 2009 23:25

Jetman написа:Но може да се каже в определен ценови клас кой е най-добрият избор, защтото някак си не е коректно да сравня гума Мишелин за 150-160лв с гума Тигър за 69лв нали :lol:

Само че, четейки тази тема, аз оставам с вЧепетлението, че 98% от споделилите потребители отчаяно се мъчат да убедят другите, че са на страшна далавера с гумите си Тигър за 60 леффа пред гуми за 180++ леффа. Всъщност се опитват да убедят най-вече себе си, а всъщност си бият една самозалъгваща венозна инжекцийка със самочувствие.

Затова, сравнение може да се прави предимно на гуми в един ценови клас, съобразно размера, който трябва и да е еднакъв.
А класовете най-общо могат да се разделят по следния начин:

НОВИ:
      - до 100 лв;
      - от 100 до 200 лв;
      - над 200 лв.

СТАРИ (НА ВРЕМЕ ИЛИ ИЗМИНАТИ КМ.):
      - един сезон;
      - два сезона;
      - повече.

КАРАНИ ПРИ УСЛОВИЯ (ПРЕДИМНО, УСРЕДНЕНО):
      - сухо време;
      - мокро време;
      - сняг и кал.

И тъй нататък. :041:
Само че си пиша, колкото да не заспя... mhihi

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Съб 31 окт 2009 23:08

Давам примери веднага.
Миналата зима заваля страшен сняг една вечер, не помня датата точно.С Малоя 14-ки на едната кола качих баира в дясно от площада на Драгалеци-само аз и един джип. А от Околовръстното до площада беще ад, повече от час пътувах заради закъсали ентусиасти. Масово си зарязаха колите, аз не превъртях гуми никъде. За 14-ки са перфектни. Не съм имала грижи никъде-на ски, из Рила, из Витоша...бетон. Имам поне 12 гуми Малоя у нас-зимни, летни,14,15...грижи никакви. Летни на дъжд са ме спасявали от премазване от турски тир на Тракия...изпуснаха му спирачките явно и реши,че ще е удобно да ме натисне в мантинелата, за да не се набие челно в предния.Току що ги бях сложила и успях да спра преди да е сучпил ремаркето. Карала съм и карам Мишлен,Дънлоп,Континентал и Барум,Фулда-зимни,летни...ама иситиски, не ми се мисли за още... Най-скапаните нови гуми, които съм си купувала-румънски Семперит, по-скъп от западния...ама кой да предполага, че е румънски :) Сега знам какво търся и какво да гледам, ама след ходене по мъките.
И наистина е прав колегата преди мен, че на кола за 2-3-4-8-10 хиляди да сложиш гуми за 1000 или 2000...поне на мен не ми се връзва.
Едни приятели си купиха чисто нова Астра Н преди няколко години, вярно...40000 лева нова, не е торба пари, с нови гуми БФГудрич....и толкова криви, колкото и моя НОВ ИСТИНСКИ Семперит. Караме си ментетата в менте държавата и си мислим,че сме велики.
Правим някакви сравнения на марки, ама не коментираме параметри на гумите...примерно скоростен индекс :lol:
Нали се сещаме една марка с различни параметри и размери какви разлики има в цените.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 01 ное 2009 22:35

hooligan_sk написа:
Каспър написа:За размер 175/65/14 според вас кой е по-добрия избор: Michelin Alpin A3 или Goodyear Ultragrip 7+ :?:
Без да гледаме цената, а само качеството.
Мислех да заложа на Alpin-а, но тестовете на Адак от миналата година за този размер показват, че Goodyear-а е малко по-добър и за това се двоумя :roll:

Разликата в цената е минимална, аз бих избрал Мишлена защото винаги са правили меки гуми...

Е на финала избрах Мишелина. За резултати ще пиша след края на сезона.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 02 ное 2009 21:17

Бях взел от колега тука едни Tigar Wintera за предни и смея да твърдя, че по нищо не отстъпват на по-старите ми модели Michelin Alpin XM+S *** , че даже са и леко по-добри. А карам целогодишно със зимни и имам доста наблюдения в поведението. Сняг, лед, кал, пясък, камъни, реки, поляни, блата и т.н. :shock :lol: :screwy
Та май отговора ми клони повече към новите. Даже не опира вече и до марка. :lol: Иначе и преди си мислех, че от Michelin по-добри нема. :063:
Следващата покупка може би ще е някакви Pirelli нови, но не от България. Преди когато снегорините не бяха познати по наще пътища карахме една жигула с Pirelli от безмитното на ГКПП Кулата и бяха много доволни. Че тука като гледам колко коли закъсват с тия нови уж маркови зимни гуми. Задължително винаги се намира и по някой майстор, който да спре в мене като шейна всяка зима... :bishop
:beer

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Съб 07 ное 2009 15:56

Аз да попитам днес си взех Bridgestone 175/65/15 за предни и имам пак Bridgestone 205/50/15 за задни нали няма да имам проблем ? Колата е Голф 3 1.9 TDI

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 07 ное 2009 17:30

Някой да има впечатления от зимните гуми на БФ Гуджидж ?
Питам по-конкретно за размер 195/65/15. :deal

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Съб 07 ное 2009 20:12

Ами, гумата я бива, ама моите впечатления са само от градско шофиране, извънградско не мога да ти кажа. Ако ходиш на ски и да си заравяш колата по балканите си зимаш едни вериги и си 6. Ако караш предимно градско и по-малко извън града си вземи по-евтина гума. Няма смисъл ако минаваш 1000 километра зимата да си зимаш скъпи зимни гуми.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 07 ное 2009 20:22

Гласувах с други но нямам идея как пусналия анкетата е пропуснал Клебер а е включил Дебица,Тигар и Барум :screwy

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 07 ное 2009 22:41

Колега arrougance,какво ми е скъпото на гумите който съм харесъл ?
Една е 80 и малко лева...
Карам около 15-18000 на година-80 % градско,другото извън...
Някой друг с мнение за "мойте гуми" ? :deal

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 07 ное 2009 23:13

Аз купих от тези гуми но още нищо не мога да ти кажа.Хич не бих ги взел но само от тях имаха размера който търсех.От къде ги купуваш на тази цена ако не е проблем да споделиш.

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 07 ное 2009 23:15

KirilGeorgiev написа:Аз купих от тези гуми но още нищо не мога да ти кажа.Хич не бих ги взел но само от тях имаха размера който търсех.От къде ги купуваш на тази цена ако не е проблем да споделиш.

От Ауто груп 5...
Ако има желаещи-мога да помогна-имам сериозни отстъпки там... :deal

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 07 ное 2009 23:20

Мерси ама е късно. Проблема при мен беше че ми трябваше кофти размер 185 55 15 и цената беше 124лв.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”