:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Моят опит с чистачките - как открих най - добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какви чистачки използвате ?

Мнениеот dobrin » Пон 15 окт 2012 8:06

Съгласен с цитираното мнение. Има и още един добър начин за чистене на чистачките - със суха кърпичка, салфетка, тоалетна или домакинска хартия (ролките по бензиностанциите са същото). Така лесно се отстраняват мазнотии и натрупан прах.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 15 окт 2012 12:17

hooligan_sk написа:
wolff1 написа:Взимате си някакви маркови, каквито и ще да са. Също така е много важно и правилната течност за чистачки и дали малко или много почиствате стъклото от залепнали боклуци и т.н. перата на чистачките са нараняват от тях. колко вече е до различните производители на чистачки. също е и важно от време на време да почиствате перото на чистачката с гъба примерно. аз съм със бош банани вече 3 год. карам с бардал течност разредена 1:1. Гледам засъхнали гомна и т.н. по остри боклуци да ги чиста от стъклото а не с чистачката. и вече 3 год. зиме и лете чистачките са си бомба. не скърцат не мажат, всичко е ок :да:

Ето това е истината. Чистачките искат грижа, не става само да се ползват!!! :да:

то и не само с чистачките е така. а и с колата като цяло, двигател и т.н. :да:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 15 окт 2012 12:19

dobrin написа:Съгласен с цитираното мнение. Има и още един добър начин за чистене на чистачките - със суха кърпичка, салфетка, тоалетна или домакинска хартия (ролките по бензиностанциите са същото). Така лесно се отстраняват мазнотии и натрупан прах.

така е :да: най добре обаче и да се четат книжките за ръководство. на баща ми в книгата пише да се почиства от време на време с гъба и вода, така и правя. като цяло книжките е добре да се четат а те не се, и от там идва най голямото скапване на колите.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 15 окт 2012 15:02

wolff1 написа: вече 3 год. зиме и лете чистачките са си бомба. не скърцат не мажат, всичко е ок :да:

Е тия чистачки по три пъти на ден да ги миеш с течен сапун и да ги подсушаваш с какъвто и да е мехлем,нема как за три години да не са се сдухали.Моя опит с маркови показва,че след 8-9 месеца не са това което са били като нови,пък след 3 години не искам и да си представям как ще работят перфектно.Колкото и да са поддържани и почиствани,слънцето и температурите им взимат живота :да:

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Пон 15 окт 2012 15:13

От 2008г. съм с Бош Аеротуин,закупени от Киров за 78лв....до ден днешен чистят перфектно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 15 окт 2012 15:28

arni 74 написа:От 2008г. съм с Бош Аеротуин,закупени от Киров за 78лв....до ден днешен чистят перфектно :Mr Green Fun

Връзкари.Явно за вас ги правят в отделен завод :Mr Green Fun

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 15 окт 2012 15:32

Просто според мен колата стои 80процента в гараж :wink:

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пон 15 окт 2012 15:47

staff написа:Моите пък са някакви "Autopractic" или нещо такова, на тях пишеше graphite. Струваха към 3лв от практикер :) Честно да ви кажа изумен съм от тия чистачки. Карам с тях вече 11 месеца и все още чистят без проблем и не задират по стъклото. Направо не го вярвам, а струваха 3лв комплекта. Преди тях си бях купил Бош за 12лв комплекта пак от практикер и за 3 месеца почнаха да стържат зверски по прозореца, явно съм оцелил някакъв нечуван фалшификат. А искам да Ви запитам, вчера видях в Кауфланд от тези новите чистачки, май ги наричате банан. Бяха марка autopractic и струваха по 6лв едната (за моето поло). Мисълта ми е ако някой ги е ползвал точна от тази марка да сподели как са, защото ми харесват на външен вид и мисля да си ги закупя :)

И аз съм с такива от 3лв /банан/ и вече карам над 2г с тях. Даже вчера карах в голям дъжд и никакви проблеми - чистят идеално, нито скърцат, стоят като залепени за стъклото. Беше ме срам, като ги купувах, ама наистина ме изумяват тези китайци понякога :lol: Не виждам смисъл от маркови направо :banana

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Пон 15 окт 2012 15:57

Доволен от FISTER http://www.fisterproducts.com/index.html

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Пон 15 окт 2012 16:03

golfmk1 написа:Просто според мен колата стои 80процента в гараж :wink:

Че седи в гараж седи, но истината е че зимата ги махам,и си слагам обикновенни(Alco) :Mr Green Fun ..а сега се обадих да попитам за цената на същите(Аеротуин)- 65лв двете mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 15 окт 2012 16:16

Аз си купувам Шампионки по 10лв. бройката, чистят добре, не скърцат, изкарват доволно до две години и цената им е нормална!
Повече от тази сума за чистачки не давам, поне за себе си не намирам никакъв смисъл да давам по 60лв. като и тези за 20лв. си вършат работата идеално!

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 15 окт 2012 16:40

vanesto написа:
staff написа:Моите пък са някакви "Autopractic" или нещо такова, на тях пишеше graphite. Струваха към 3лв от практикер :) Честно да ви кажа изумен съм от тия чистачки. Карам с тях вече 11 месеца и все още чистят без проблем и не задират по стъклото. Направо не го вярвам, а струваха 3лв комплекта. Преди тях си бях купил Бош за 12лв комплекта пак от практикер и за 3 месеца почнаха да стържат зверски по прозореца, явно съм оцелил някакъв нечуван фалшификат. А искам да Ви запитам, вчера видях в Кауфланд от тези новите чистачки, май ги наричате банан. Бяха марка autopractic и струваха по 6лв едната (за моето поло). Мисълта ми е ако някой ги е ползвал точна от тази марка да сподели как са, защото ми харесват на външен вид и мисля да си ги закупя :)

И аз съм с такива от 3лв /банан/ и вече карам над 2г с тях. Даже вчера карах в голям дъжд и никакви проблеми - чистят идеално, нито скърцат, стоят като залепени за стъклото. Беше ме срам, като ги купувах, ама наистина ме изумяват тези китайци понякога :lol: Не виждам смисъл от маркови направо :banana

2,39лв/бр в МЕТРО, до сряда (17.10.12).Ако някой знае по-добра цена -да казва :banana
п.п.себестойността им от Китай заедно с транспорта сигурно е 20-25ст.,но това е друга тема... :screwy
:beer

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пон 15 окт 2012 16:45

tisho_psg написа:
wolff1 написа: вече 3 год. зиме и лете чистачките са си бомба. не скърцат не мажат, всичко е ок :да:

Е тия чистачки по три пъти на ден да ги миеш с течен сапун и да ги подсушаваш с какъвто и да е мехлем,нема как за три години да не са се сдухали.Моя опит с маркови показва,че след 8-9 месеца не са това което са били като нови,пък след 3 години не искам и да си представям как ще работят перфектно.Колкото и да са поддържани и почиствани,слънцето и температурите им взимат живота :да:

колата ми е в гараж, това изпуснах да кажа. еми 3 год. са си бомба, чистат си като нови. като не вярваш ела да ти покажа

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 15 окт 2012 18:43

щом колата е в гараж е друго,сега остава да кажеш,че минаваш по 5хил.км на година и може след още 3 год да пишеш,че са ОК :D
Наскоро купувах Шампион и не съм особено доволен от тях,имах по-големи очаквания :roll:

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пон 15 окт 2012 18:58

Аз съм с тези тип "банан" и съм много доволен от тях.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”