В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот escrime » Сря 02 ное 2011 12:00

Нито имам нужната квалификация, нито желание да обяснявам защо се получава така. ;)
Търсачката на форума и Гугъл могат да кажат много, много повече от мен. ;)

Сигурен ли си, че твоите или които и да са регулирани фарове (без да са оригинално предназначени за ксенон) могат това:

Изображение

Аз не съм убеден. ;)

Нямам абсолютно нищо против ксенона, стига да е във фар, който е предназначен за него!

Много нови коли се движат с ксенонови фарове, които освен че осветяват прекрасно, изобщо не пречат, дори като ги гледаш директно.

Последна промяна от escrime на Сря 02 ное 2011 12:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Сря 02 ное 2011 12:00

slimmer написа:имаше един отблясък от този на водача, който служеше да осветява клоните отгоре
П.п. "нервен халогенко"... хм...

В твоя случай е явен момента на самовнушението или просто да се изфукаме че сме си купили фарове с лупи,които най-вероятно пак са китайски. :lol:
Защо според тебе ще има такъв лъч дори на халогенна крушка,който да осветява клоните? :screwy
Ако наистина има такъв лъч,ксенона може само да усили ефекта,но не мисли че и при халогенна крушка не си заслепявал! :idea:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Сря 02 ное 2011 12:03

Колега, прочети за това от къде идва светлината при халогенната крушка и от къде идва при ксенона. Какъв е механизма на получаване и излъчване на светлината...

Тогава би трябвало да разбереш защо проблемът е съществен. :beer

П.П.: Според мен групичката е "ксенонковци", които знаят, че не са прави, ама не им се хвърля. ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 02 ное 2011 12:04

T.C.T. написа:
slimmer написа:имаше един отблясък от този на водача, който служеше да осветява клоните отгоре

В твоя случай е явен момента на самовнушението или просто да се изфукаме че сме си купили фарове с лупи,които най-вероятно пак са китайски. :lol:
Защо според тебе ще има такъв лъч дори на халогенна крушка,който да осветява клоните? :screwy
Ако наистина има такъв лъч,ксенона може само да усили ефекта,но не мисли че и при халогенна крушка не си заслепявал! :idea:

Ще ми се да изровя снимката на Мк4 от гаража на колега от форума, за да ти покажа как Мк4 прави лъч и дали колегата си внушава. За съжаление не се сещам на кой колега голфетката гледах дето е снимана с новия му китайски ксенон какъв лъч прави :Mr Green Fun

Потребителски аватар
T.C.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.C.T. » Сря 02 ное 2011 12:05

escrime написа:П.П.: Според мен групичката е "ксенонковци", които знаят, че не са прави, ама не им се хвърля. ;)

В случая аз търся логично обяснение на нападките ви.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 02 ное 2011 12:07

T.C.T. написа:

Не е много учтиво да приказваш на някого така, при условие, че дори не го познаваш. Фукането би ми било последната причина, поради която бих написал подобно нещо. И да лупите с ксенона са китайски, но си вършат много добре работата...
На халогенна крушка няма такъв лъч, понеже тя е правена точно по стандартите, докато повечето китайски ксенони (особено вариантите H4, поради техническото им изпълнение с местене на източника на светлина за къси/дълги) не се съобразяват с разни милиметри, които да не повярваш имат огромно значение при фар с рефлектор (и въобще при всякакви оптични системи)... Комбинирай го с усилената светлина и може да забравиш за самовнушението...
П.п. Не съм карал на халогенна крушка точно с тези фарове, понеже колата беше вече с много-китайски ксенон като я взех, но предвид, че бяха оригиналните Hella без счупвания, надали проблемът е бил в тях...

Последна промяна от slimmer на Сря 02 ное 2011 12:13, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 02 ное 2011 12:07

В случая аз търся логично обяснение на нападките ви.

Никога ли не са карали зад теб с кристален фар за халоген, на който има забит ксенон??? :?: Да ти кажа не е най-приятното усещане за окото това преживяване.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Сря 02 ное 2011 12:08

Колега, мисля, че никой не търси безпредметно заяждане или нападки. :beer

Потърси, има много изписано защо точно ксеноновите крушки предизвикват тези отблясъци.
Подсказка: Свързано е със самото излъчване на светлината от крушката. ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 02 ное 2011 12:16

Ето едно самовнушение, хванато от гугъл, колата е на колега от форума, ще извинява, че давам снимката му за такъв пример:
Изображение

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Сря 02 ное 2011 12:22

kossel написа:http://dnes.dir.bg/news/farove-svetlini-hora-patishta-9826797?nt=4

Ето какво се канят да направят, няма да е лошо ако стане ... ама знаем как е в БГ всяко чудо за 3 дни и после пак ще се кьоравим на ръчно правените ксенони :banghead:

Колега не знам дали забеляза в тази публикация , че щесе следи само в София?
Какво мислиш, че ще се постигне само с контрол в София , а другите градове scare

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 02 ное 2011 12:53

Не знам аз лично не мога да си представя да си карам колата без ксенон !!! АЗ така я купих и не знам как свети с халугенни крушки, но със сигурност няма да е по-добро от ксенона !!! Е**б*л съм ги ченгелите няма да си махам ксенона заради някви простотии които са с цел да взимат парите на хората ! Съгласен съм че до някъква степен заслепяват отсрешния, но пък не е толков зле, знаете ли също и колко много коли които карат с другите крушки как заслепяват и те, като си вирнат фаровете нагоре и направо ми се изкарват очите !

П.П Както сега е само в София тая акция до 1 месец ще пуснат заповет за цяла България и в други сайтове пише че щели да ги замерват някви уреди, ала бала от къде тея уреди се питам аз ?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 02 ное 2011 12:57

Sashko_Trg написа:Не знам аз лично не мога да си представя да си карам колата без ксенон !!! АЗ така я купих и не знам как свети с халугенни крушки, но със сигурност няма да е по-добро от ксенона !!! Е**б*л съм ги ченгелите няма да си махам ксенона заради някви простотии които са с цел да взимат парите на хората ! Съгласен съм че до някъква степен заслепяват отсрешния, но пък не е толков зле, знаете ли също и колко много коли които карат с другите крушки как заслепяват и те, като си вирнат фаровете нагоре и направо ми се изкарват очите !

П.П Както сега е само в София тая акция до 1 месец ще пуснат заповет за цяла България и в други сайтове пише че щели да ги замерват някви уреди, ала бала от къде тея уреди се питам аз ?

Уредите са от сервизите за ГТП. Пише го почти на всички места, където я има тази новина... Тъпото е, че няма никъде описано какви точно трябва да са характеристиките на светлината, които да са в нормите (аз поне не мога да намеря в БГ документи такова нещо, в Европейските си го пише).
И не е въпросът в това дали свети по-добре за теб, то е ясно... Въпросът е, че свети по-добре и в очите на околните...

Последна промяна от slimmer на Сря 02 ное 2011 12:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 02 ное 2011 12:58

slimmer написа:
Sashko_Trg написа:Не знам аз лично не мога да си представя да си карам колата без ксенон !!! АЗ така я купих и не знам как свети с халугенни крушки, но със сигурност няма да е по-добро от ксенона !!! Е**б*л съм ги ченгелите няма да си махам ксенона заради някви простотии които са с цел да взимат парите на хората ! Съгласен съм че до някъква степен заслепяват отсрешния, но пък не е толков зле, знаете ли също и колко много коли които карат с другите крушки как заслепяват и те, като си вирнат фаровете нагоре и направо ми се изкарват очите !

Уредите са от сервизите за ГТП. Пише го почти на всички места, където я има тази новина...
И не е въпросът в това дали свети по-добре за теб, то е ясно... Въпросът е, че свети по-добре и в очите на околните...

Да ама, колегата се успокоява сам:
но пък не е толков зле, знаете ли също и колко много коли които карат с другите крушки как заслепяват и те, като си вирнат фаровете нагоре и направо ми се изкарват очите !

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Сря 02 ное 2011 13:11

Такситата ще карат без фарове mhihi
Проблема не е в това какъв е типа на крушката , а това как е регулирана :screwy

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Сря 02 ное 2011 13:16

Проблема е точно в типа на крушката, тъй като ментеливата китайска ксенонка каквото и да я правиш все ще си свети където си иска на обикновен фар. Ако беше толкова лесно производителите на автомобили щяха ли да слагат лупи с UV филтри, устройства за измиване и сложна система за динамично регулиране на фаровете?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”