Моят опит с чистачките - как открих най - добрите
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Re: Какви чистачки използвате ?
Наскоро ми препоръчаха Trico за камиона.Останах доволен.После си взех за колата и да ви кажа за 7лв броиката и шампионите дето карах до сега не могат да им се опрат. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега от къде вземаш само пера на Шампион. Сложих някакви китайски, добре чистеха без да скърцат, но се скъсаха за няколко месеца. Аз съм много доволен от Шампион чистачките, но два пъти ми ги крадоха и не смея да си купя нови скъпи. Ако наистина има пера Шампион ще ги сложа на избелелите основи и дано не ми ги откраднат пак. Всичко евтино което съм пробвал все скърца.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Е аз не съм виждал такива пера. Ако има, което леко ме съмнява, къде да ги търсим!?
Не мога да ви дам точен отговор колеги. Поръчвам ги от един магазин в нашия град, като за моята кола, че и двете са с различна дължина. Идея си нямам откъде ги доставят.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Тези Шампион нали не си мислите че са наистина Шампион. Същата работа и Боша. Гледах в немския ибей, Шампиона са от 10 евро нагоре, за една чистачка, и отделно доставка, а тук 9 лв комплекта
. Как да стане?
По темата, аз карах 2 години и отгоре със гумените от кауфланд, еми дововолен, чак това лято почнаха да замазват леко, пък и ме чакаше дълго пътуване, и сложих едни графитни, незнайна марка, няма такъв буклук, още на втория ден почнах да стържат зверски, нещо което със старите никога не се беше случвало. Сега пък в студа са напваво
Като цяло май тези безшарнирните излизат по-сполучливи

По темата, аз карах 2 години и отгоре със гумените от кауфланд, еми дововолен, чак това лято почнаха да замазват леко, пък и ме чакаше дълго пътуване, и сложих едни графитни, незнайна марка, няма такъв буклук, още на втория ден почнах да стържат зверски, нещо което със старите никога не се беше случвало. Сега пък в студа са напваво

Като цяло май тези безшарнирните излизат по-сполучливи
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Ами ето така. Made in Belgium.genov1 написа:Тези Шампион нали не си мислите че са наистина Шампион. Същата работа и Боша. Гледах в немския ибей, Шампиона са от 10 евро нагоре, за една чистачка, и отделно доставка, а тук 9 лв комплекта. Как да стане?
Това, че там са 10 евро, не значи, че наистина струват толкова.
Моите изкараха две години, сега с новите вече съм на една година и чистят без забележки.
Всеки има право на собствен избор.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Аз съм много доволен от шампион aerovantage. По 11 до 15 лева за брой. Самата гума си личи че е качествена, чистачката е безшумна и чисти перфето.
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
Ами ползвах Valeo,но ми писна да давам луди пари за чистачки през месец-два и си взех някакви Unique, които ме изненадаха доста приятно, не скърцат и чистят доста добре от Юни съм с тях и нямат грешка. Цената им беше 5лв за двете 

- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Аз пък съм с Mitutyo, работят тихо и чистят добре, но.....това е в слаб дъждец.В силен дъжд чистят, но претрисат по стъклото якои попрескърцват, което дразни много!
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
Вече и на ежедневната ми кола съм с чистачки тип "Банан" за по 3 лв(брой)
Страшно съм доволен!
Може да попадам все на добри ментета,но мисля да си карам с такива

Може да попадам все на добри ментета,но мисля да си карам с такива

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Аз от 1седмица съм със R.B.W бройката 2лв... Не са Банан.. Но бършат по хубаво от банана за 5лв
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
От чистачките за 2лв комплекта вече минах на такива тип банан. Едната е на стойност 7,50 другата 3,50 май беше. Разлика между двете за сега няма. Чистят добре и безшумно.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
За съжаление се наложи да си купя оригинални чистачки от Порше за скромната сума от 96 лв.
Чистачките са за Ауди А4 В6.
За сега чистят добре.
Чистачките са за Ауди А4 В6.
За сега чистят добре.

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Аз съм с едни китайски. Купих ги от един магазин за автоаксесоари в Сливен, високия блок срещу битака. Ако някой е в Сливен ще се сети за кой магазин става въпрос. Чистят добре и тихо Цена бяха около 11 лв. двете. Но което е по особено при тях е чеотса с пластмасово рамо, а са със стандартна форма. И стоят много дпбре на колата. Тип банан на коли с обикновено захващане на чистачките винаги ме е дразнело. Стои много неестествено. Ето и една снимка , за да видите за какво ви говоря.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”