що не пробва в състезателен режим такава маневра срещу Шумахер примерно ....такова изпреварване срещу не съотборник няма да мине никога ...защото успехът на маневрата се базира изключително на това съперникът да ти направи път
Формула 1, сезон 2010
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Формула 1, сезон 2010
Тоест ...трябва да го пусне защото му е съотборник ....дори при такава малоумна маневра ? ... малко ли направи като запази стабилна, права траектория .... да спре да пие кафе освен .... все пак се състезават ..макар и от един отбор ...следващото състезание може да тръгне втори и да реши да направи пак такава тъпотия първия завой ...... сега ще си има обица на ухото
що не пробва в състезателен режим такава маневра срещу Шумахер примерно ....такова изпреварване срещу не съотборник няма да мине никога ...защото успехът на маневрата се базира изключително на това съперникът да ти направи път
...ебати на Калояново дори никой не прави такива оптимистични глупости на края на правата що знае, че ще се оре

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То по твоята логика не трябва да има изпреварвания...
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
гледайте от камерата на фетел, вижте къде кара той преди да мине в дясно - почти на бялата линия в края на пистата... в същото време Уебър се движи в средата на трасето, имайки свободна половин писта в дясно... е защо наближавайки левия завой и изпреварен с половин кола продължи да притиска съотборника си ?! даже се вижда как момент преди да се допрат гумите той вече прави корекции с волана за спирането преди завоя, но защо не го направи по-рано - нарочно, за да притисне Фетел максимално...
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ама те се състезават бе хора ....вие не осъзнавате ..просто какъв малоумен опит за изпреварване беше това
и всички питат ...защо Уебър не го пусна ...а не си задават въпроса ..какво по дяволите се опита Фетел да направи 
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Състезават се да. Какво изпреварване според теб НЕ Е малоумно - Уебър да кара колкото може да върви сирокото или голфа по тоя баир нагоре ли, че да може Фетел да го изпревари за наносекунда? 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Мартине, изпреварването на Фетел нямаше как да се случи просто. Он тръгна да изпреварва в последния възможен момент. Погледни в предния завой каква дистанция имаше!
Единия реши, че може да прелети, другия реши малко да не се дръпне => в канала и двамата.
За мен на пистата виновен и с невъобразимо просташко поведение е Фетел, а за отбора (с оглед на комуникацията по радиото от предишните обиколки) - Уебър.
Единия реши, че може да прелети, другия реши малко да не се дръпне => в канала и двамата.
За мен на пистата виновен и с невъобразимо просташко поведение е Фетел, а за отбора (с оглед на комуникацията по радиото от предишните обиколки) - Уебър.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Залагам бутилка, отлежало 12 годишно уиски, че с еднакви коли ...примерно на Калояново, на дългата права, аз ще си държа средата на пистата, няма да те блокирам по никакъв начин, а ти ще се опиташ да ме изпревариш от ляво, от към стената ...ако успееш да ме изпревариш дори веднъж от 5 опита .....
понеже нямам време да споря ...може да разсъждавате защо няма как да се случи това
дори някак да успееш да спасиш този завой и да не береш гъби в тревата....ще си опропастил следващите 3-4 и ще те надбягам пеша 
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямаше как да се случи? Та то се случи и ето снимка от камерата на Уебър.
Tyan, виж сега. Това няма как да стане да се мерим двамата, било то и ти с трабант, аз със самолет. Причините ще ти ги пусна на ЛС, няма да ги пиша тук. Не мисля, че е нормално да се сравнява една писта Калояново с една от формула 1 и еднакви обикновенни коли с такива болиди. Иначе, ако толкова искаш уискито признавам те за победител (отказвам се от предизвикателството).
В случая, който толкова дискутираме има намесени лични пристрастия. Мен Фетел ме кефи, Уебър до вчера също. Хамилтън и Бътън - невероятни пилоти и двамата - и те ми харесват. Но неможе (както се вижда на снимката) ти да си половин+ кола напред и съотбоника ти да не те остави да минеш. Ако бяха от различни отбори донякъде бих приел инцидента и опита да си запазеш позицията, която в случая просто е загубена.
Дали атаката на Фетел е била малоумна - това е въпрос на гледна точка. И такава да е била според теб, то тя беше успешна.
И Жоро, това, че разликата преди завоя на който е втората контрола е 20 метра по нищо не прави Фетел виновен. Беше по-бърз, настигна го, МИНА ПРЕД НЕГО. Ти нямаше ли да го направиш? А може би щеше да върнеш газта и да си останеш на 2ро място.
Tyan, виж сега. Това няма как да стане да се мерим двамата, било то и ти с трабант, аз със самолет. Причините ще ти ги пусна на ЛС, няма да ги пиша тук. Не мисля, че е нормално да се сравнява една писта Калояново с една от формула 1 и еднакви обикновенни коли с такива болиди. Иначе, ако толкова искаш уискито признавам те за победител (отказвам се от предизвикателството).
В случая, който толкова дискутираме има намесени лични пристрастия. Мен Фетел ме кефи, Уебър до вчера също. Хамилтън и Бътън - невероятни пилоти и двамата - и те ми харесват. Но неможе (както се вижда на снимката) ти да си половин+ кола напред и съотбоника ти да не те остави да минеш. Ако бяха от различни отбори донякъде бих приел инцидента и опита да си запазеш позицията, която в случая просто е загубена.
Дали атаката на Фетел е била малоумна - това е въпрос на гледна точка. И такава да е била според теб, то тя беше успешна.
И Жоро, това, че разликата преди завоя на който е втората контрола е 20 метра по нищо не прави Фетел виновен. Беше по-бърз, настигна го, МИНА ПРЕД НЕГО. Ти нямаше ли да го направиш? А може би щеше да върнеш газта и да си останеш на 2ро място.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Мда, Барбуков е прав в случая
за пример вижте Хамилтън и Бътън какво показно направиха, без да се блокират повече от необходимото... Ако Tyan е прав, и Фетел не влезе както трябва в този завой или в някой от следващите, Уебър би могъл да си върне позицията... В името на team play-a трябваше да мине в дясно Уебър. Това е моето мнение. Ще видим специалистите в бранша какво ще кажат.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ние може да си чешаме клавиатурите още поне 2 седмици до Канада и пак едва ли ще излезе нещо конструктивноУебър не се мръдна от идеалната състезателна линия, Фетел се опита да я заеме по - рано от възможното и те така. Съзтезание, всичко се развива при скорост 260+ км/ч или 300 беше преди тоя завой и време за мислене и реакция няма. Имало е да става!
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Ние може да си чешаме клавиатурите още поне 2 седмици до Канада и пак едва ли ще излезе нещо конструктивноУебър не се мръдна от идеалната състезателна линия, Фетел се опита да я заеме по - рано от възможното и те така. Съзтезание, всичко се развива при скорост 260+ км/ч или 300 беше преди тоя завой и време за мислене и реакция няма. Имало е да става!
Калине, и ти не си прав за идеалната линия. Виж от камерата на Уебър. След излизането от бързия завой и качването по хълма той тръгна да се прибира надясно. Но като видя Фетел в огледалото и чукна волана на ляво. Идеалната линия в случая остана далеч отдясно. Направи го с идеята да запази лидерството. СЕКУНДА 45 от клипа.
Сега като се загледах внимателно на 1:04 се вижда как Фетел плавно тръгна да се прибира към идеалната линия, а Уебър не помръдна и се засякоха.
- К.Одаджийски
- VW експерт

За мен всъщност няма голямо значение кой от двамата е крив и кой е прав, особенно след като моя човек излезе печеливш от ситуацията!
Марк поне извади късмет, че остана в състезанието и имаха такава преднина че да се качи на стълбичката, а и не излезе сейфти кар
Марк поне извади късмет, че остана в състезанието и имаха такава преднина че да се качи на стълбичката, а и не излезе сейфти кар

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Barboukov написа:
Сега като се загледах внимателно на 1:04 се вижда как Фетел плавно тръгна да се прибира към идеалната линия, а Уебър не помръдна и се засякоха.
Това е...
Евала приятелю след две страници се разбрахме...
Фетел си търси в един момент линията ,отговаряща за вземането на завоя ,с тази скорост.
Или трябва да намали.
Ама ония другия не помръдва.
Примера с Калояново е същият.
Именно това обясняваха К.Одаджийски ,Ludia ,Tyan и escrime.
Да гледаме към "отвъд голямата вода" а?
- К.Одаджийски
- VW експерт

mariovasi написа:....
![]()
Да гледаме към "отвъд голямата вода" а?
И тежки спирания от 300+ до 80 км/ч и F-duckt системи и дано по - близко минаващия до стените победи

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
02.06 е денят, в който отбелязваме смъртта и почитаме живота на Ботев и всички българи, загинали за освобождението. Това е ден, който за мен, а предполагам и за повечето съфорумци, е особено емоционален.
Във Формула 1, обаче, се чества приносът на друг човек.
Брус Макларън е новозеландски автомобилен състезател, дизайнер, конструктор и пилот от Формула 1. Той е основателят Макларън. Загива при тестове на автомобил от КанАм сериите на 02.06.1970 г. на пистата Goodwood, където и до ден днешен се провежда т.нар. "Фестивал на скоростта".
Знам, че повечето ще си кажат "К'во толкова...", но тази година се навършват 40 г. от основаването на втория най-успешен отбор (след Ферари) във Формула 1 и се надявам, че феновете на другите отбори няма да се сърдят на този пост.
Дано McLaren и техните пилоти продължат да жънат успехи и в бъдеще!
Повече информация на www.mclaren.com
Във Формула 1, обаче, се чества приносът на друг човек.
Брус Макларън е новозеландски автомобилен състезател, дизайнер, конструктор и пилот от Формула 1. Той е основателят Макларън. Загива при тестове на автомобил от КанАм сериите на 02.06.1970 г. на пистата Goodwood, където и до ден днешен се провежда т.нар. "Фестивал на скоростта".
Знам, че повечето ще си кажат "К'во толкова...", но тази година се навършват 40 г. от основаването на втория най-успешен отбор (след Ферари) във Формула 1 и се надявам, че феновете на другите отбори няма да се сърдят на този пост.
Дано McLaren и техните пилоти продължат да жънат успехи и в бъдеще!
Повече информация на www.mclaren.com
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”