Бензиностанции ЕКО - мнение
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензиностанции ЕКО - мнение
Колеги аз по принцип зареждам от еко-то на пещерско в Пловдив,обаче миналия ден не ми беше на път и заредих от другото на бул.Х.Ботев след 5 км колата полудя 1800 оборота после като пусна свободна 200 леко дигне към 500 изгасне ако не изгасне пак 1600-1800 .Побърках се ходих на газаджия настрои колата пак мизерии 1800 гасне неравномерна работа на двигателя .Бях заредил 20 литра незнам колко съм изгорил ама поне към 10 с мнооо зор.След това отидох до петрол и напълних до горе начи още 18 литра колата беше топла и закова на 800 оборота с отклонение до 850 (все пак е моно с обикновенна гас),като е студена пак гасне и има много ниски обороти отдавам го на остатътчната помия която е останала в бутилката.Между другото преди газаджията реших да изчистя филтъра на клапъна данеби да се е запушил,и беше адски затлачен за 5-6000 хиляди имаше повече графит отколкото в 5 молива .Незнам какъв боклук са ми напълнили обаче за отстъпка от 3 или 4 стотинки повече гумите на колата ми няма да стъпят там.Незнам който е доволен да си зарежда само изказвам моето мнение и обеждение. Поздрави
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
А бе и аз се чудя моята как върви перфектно като даже не знам от къде се чисти а зареждам само на Еко.Километрите са многооо.Верно ,че казват ,че газта им имала много графит ама факта си е факт.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Еко на бул. България, зареждане на автогаз - харчи значително повече или просто не сипват точното количество.
OMV отново на бул. България, отново автогаз - колата не върви, при намаляване на горивото в бутилката се започва придърпване и вървежа намалява значително /отново казвам намаляване на горивото, а не свършване или привършване/.
Шел /пак бул. България, пак газ/ - е предпочитам OMV или Еко
едит: благодарение на колегата JC - с лошо съм запомнил Шелл, не с автогаз, а с 95 - преди да сложа ГИ.
Бензин сипвам рядко, още по-рядко карам на такова гориво, та там не давам мнение /даже не помня къде зареждах последно/.
OMV отново на бул. България, отново автогаз - колата не върви, при намаляване на горивото в бутилката се започва придърпване и вървежа намалява значително /отново казвам намаляване на горивото, а не свършване или привършване/.
Шел /пак бул. България, пак газ/ - е предпочитам OMV или Еко

едит: благодарение на колегата JC - с лошо съм запомнил Шелл, не с автогаз, а с 95 - преди да сложа ГИ.
Бензин сипвам рядко, още по-рядко карам на такова гориво, та там не давам мнение /даже не помня къде зареждах последно/.
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Бензиностанции ЕКО заменят дизеловите си горива, предлагани до момента във веригата, с нов дизел, който намалява с до 4% разхода на автомобила. С новия продукт потребителите имат възможност да пестят до 10 стотинки на литър спрямо разхода за стандартен тип дизел. DIESEL EKONOMY се продава на цената на обикновения дизел и е подходящ за всички дизелови двигатели. Новия продукт е разработен в партньорство с TOTAL ACS, която си сътрудничи на международно ниво с Hellenic Petroelum Group.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4720891
Някой да го е пробвал това?
airjohn написа:Бензиностанции ЕКО заменят дизеловите си горива, предлагани до момента във веригата, с нов дизел, който намалява с до 4% разхода на автомобила. С новия продукт потребителите имат възможност да пестят до 10 стотинки на литър спрямо разхода за стандартен тип дизел. DIESEL EKONOMY се продава на цената на обикновения дизел и е подходящ за всички дизелови двигатели. Новия продукт е разработен в партньорство с TOTAL ACS, която си сътрудничи на международно ниво с Hellenic Petroelum Group.
Аз. Не видях някаква икономия.
Как се получава така да се сипва добавка в горивото и да го продаваш на нормална цена без увеличение?
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Досега зареждах основно 95 plus на ЕКО, но последния път момчето, което ми зарежда колата ми каза, че вече нямали от този бензин и щели да го изтеглят. Някой знае ли нещо по въпроса?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
airjohn написа:С новия продукт потребителите имат възможност да пестят до 10 стотинки на литър спрямо разхода за стандартен тип дизел.
Да, пък аз продавам едни хапчета дето ти го удължават с 10см,с дребен шрифт обаче уточнявам че действат само ако си легнеш с ....мис свят

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Да, спряха го и вече няма да го предлагат, незнайно защо. Има само 95 економи.Alex_Heat написа:Досега зареждах основно 95 plus на ЕКО, но последния път момчето, което ми зарежда колата ми каза, че вече нямали от този бензин и щели да го изтеглят. Някой знае ли нещо по въпроса?
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
vasstop написа:Да, спряха го и вече няма да го предлагат, незнайно защо. Има само 95 економи.Alex_Heat написа:Досега зареждах основно 95 plus на ЕКО, но последния път момчето, което ми зарежда колата ми каза, че вече нямали от този бензин и щели да го изтеглят. Някой знае ли нещо по въпроса?
В такъв случай, ако не сложат някой междинен с добавка, минавам на 100 октановия, защото се убедих, че 95 Economy не става за нищо. При самото изгаряне не мирише толкова на бензин, а на някаква гадна смеска...
K написа:airjohn написа:Бензиностанции ЕКО заменят дизеловите си горива, предлагани до момента във веригата, с нов дизел, който намалява с до 4% разхода на автомобила. С новия продукт потребителите имат възможност да пестят до 10 стотинки на литър спрямо разхода за стандартен тип дизел. DIESEL EKONOMY се продава на цената на обикновения дизел и е подходящ за всички дизелови двигатели. Новия продукт е разработен в партньорство с TOTAL ACS, която си сътрудничи на международно ниво с Hellenic Petroelum Group.
Аз. Не видях някаква икономия.
Как се получава така да се сипва добавка в горивото и да го продаваш на нормална цена без увеличение?
При 4% колко да идва икономията на средния разход!?
Накакви смешни грамове - 200-300гр на 100км. Такива икономии според мен са приказки от 1001 нощ. Просто да се вдигне шум около напълно нормален продукт с цел да се увеличат прдажбите и нищо повече.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Българина като чуе за далавера и промоция и кълве и на празна кука Аз зареждах от тях но откакто се обзаведох с карта за 10ст отстъпка на литър им изневерих
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Българина като чуе за далавера и промоция и кълве и на празна кука Аз зареждах от тях но откакто се обзаведох с карта за 10ст отстъпка на литър им изневерих
Я сподели !!
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Много съм доволен от разхода,който ми дава колата на Еко.
Съвсем отскоро зарежам-може би няма и месец,но разхода ми падна с 2 литра градско.
Извън градско ония ден : Монтана-Враца-Ботевград-Правец-Етрополе-Ботевград(Пика)-точно 10,12 литра газ и изминати 150км
Доволен съм много,и без отстъпка пак ще зареждам от Еко и за в бъдеще:да:
Съвсем отскоро зарежам-може би няма и месец,но разхода ми падна с 2 литра градско.
Извън градско ония ден : Монтана-Враца-Ботевград-Правец-Етрополе-Ботевград(Пика)-точно 10,12 литра газ и изминати 150км

Доволен съм много,и без отстъпка пак ще зареждам от Еко и за в бъдеще:да:
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:KirilGeorgiev написа:Българина като чуе за далавера и промоция и кълве и на празна кука Аз зареждах от тях но откакто се обзаведох с карта за 10ст отстъпка на литър им изневерих
Я сподели !!
Един познат ми даде карта от Лукойл с 10ст отстъпка която важи събота и неделя иначе е 8ст
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:rokera671 написа:KirilGeorgiev написа:Българина като чуе за далавера и промоция и кълве и на празна кука Аз зареждах от тях но откакто се обзаведох с карта за 10ст отстъпка на литър им изневерих
Я сподели !!
Един познат ми даде карта от Лукойл с 10ст отстъпка която важи събота и неделя иначе е 8ст
За газта важи ли?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”