Смяна на летни със зимни гуми
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Не последния момент,а точния.Това,че Вие мислите,че е късно,си е ваша работа.Само да не се оплаквате,че Ви просвирват гумите при тръгване и спиране,щото в момента със зимна гума имате по-лошо сцепление,от колкото с лятна,но все пак зависи и от гумите.Няма значение важното е да караме безаварийно и тва е.Няма смисъл да спорим.Вие слагате гумите на определена дата аз според времето защото гумата не гледа календара.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Summer-VS-Winter-tyres-Warm-weather-performance.htm
Готов съм да жертвам 10% performance, вместо да седя всяка вечер пред телевизора и да дебна точния момент. Всъщност дори не гледам прогнозата за времето - каквото и да стане колата е подготвена предварително....
Готов съм да жертвам 10% performance, вместо да седя всяка вечер пред телевизора и да дебна точния момент. Всъщност дори не гледам прогнозата за времето - каквото и да стане колата е подготвена предварително....
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Ахам.Значи сега признаваш,че съм прав и в момента караш с по-лошите гуми,а именно зимни.И как може да е подготвена като ти в момента я караш с по-лошия избор?После аз съм бил опасен :)
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ок, признавам че съм с 10% по-опасен от тебе. Дано уцелиш точния момент, а не да се събудиш в бяла приказка с летни гуми и да псуваш синоптиците :)
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Във форума чуждото мнение е незначително.
Който каквото си е наумил - ще го направи.
А и по-голямо достойнство от спечелен спор в нета няма.
Същото е в топлофикация, които пускат парното при дневни температури 15-17 градуса.
Щото явно нещо им закъснява сезона, та да не изпуснат гювеча.
За проверките за зимни гуми, антифриз и течност за чистачки да не говорим... горките сервизи ще останат без хляб.
Който каквото си е наумил - ще го направи.
А и по-голямо достойнство от спечелен спор в нета няма.

Същото е в топлофикация, които пускат парното при дневни температури 15-17 градуса.

Щото явно нещо им закъснява сезона, та да не изпуснат гювеча.

За проверките за зимни гуми, антифриз и течност за чистачки да не говорим... горките сервизи ще останат без хляб.

- goshy
- Автомобил: 2009 VW Tiguan
- Двигател: 2.0 TDI
Колеги, на ден въртя около 100на км (Панагюрище-Пазарджик и обратно).. Нужно ли е да слагам зимните гуми, след като през деня градусите са 14-15 и отгоре..?
Просто няма смисъл да ги слагам сега, защото както казахте назад, се губят качествата, когато наистина ще ми потрябват..
Когато паднат температурите, тогава ще ги сменям, зимните стоят на други джанти и смяната им е за точно 15-20 минути 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Необходимо ли е да те хване зимата неподготвен колега. Както днес сутринта беше топло така следобяд може да те завали сняг и да си опасност на пътя. Аз също изчаках доста за да ги сменя но вчера я направих и тази работа - е до 10 ноември с летни гуми - трябва да сме доволни. Иначе българина има една такава типична само за нас алчност и накрая все се усира (да ми извинят за израза модераторите но иначе се губи ефекта) или както се казва от играчка плачка.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Смяната не е 15-20 мин.,а и какво са 15 градуса,не е като 35,нали?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Значи да дебна за дебица
В куфланд ли са най-евтини по принцип?

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
зимни гуменки с джанти сменям за около 20 -25 мин повдигайки с крокодилоканзера .Летните джанти повече ме бавят с измиването.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Зависи от цолажа.Провери в онлайн магазините за гуми първо.Пример-14 цола с размер за голф бяха 74 в Кауфланд,но ги видях 70лв. в някакъв сайт.Името не помня точно,но нещо от рода на грайфер май беше.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г

Другата седмица мяткам 14-ките
Мисля две нови зимни за отпред и две със стар ДОТ и бая грайфер за отзад

- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
То живота си мина, вие си пазите зимните гуми все едно ще се жените за тях :) Много интересно мислене, след обед било 20 градуса,ама сутрин е 5, и 5 е въздуха , а асфалта е по малко....
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
На 18 градуса в Бургас все ми е на ум ,че температурата на черния ви асФалт ще бъде по ниска от 16-17 ,а даже от напеклото слънце може да е доста по вече от 18,но спора отива в детинска насока.Всеки има достатъчно ум в главите си(да се надяваме).Аз лично не съм си сложил зимните гуми и по моя преценка за град Варна и мекия ни климат е рано ,но ако живеех в София или някой по-планински град може би ги бих поставил или ако работата ми е свързана с чести пътувания извън Варна отново не бих се замислил,но поне в нашия регион зимата започва едва около средата на декември,като разбира се аз лично си следя седмичните прогнози за времето и не правя както колегата по рано написа иронично ,че едва ли трябва посред нощите да се сменят
или да замръзне от студ...То всички сме виждали спортисти с хубави летни гуми или зимни заради малко мозък и повече хормони как правят страшни поразии ...И да не забравяме ,че едно време нашите бащи и дядовци не са карали със зимни гуми "Вида"(защото общо взето други нямаше),но хората си караха по-нормално като скорост и знаеха ,че ако сгафят няма отърване от закона и да минат тънката лайсна и съобразителнстта и мисълта за другия беше по-голяма от днешни времена където младите дечурлига викат пренебрежително "пък мен к'во ме ебе"!!!

- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Моите ги сложих преди 1,5 месец.
Днес прехвърча малко сняг
.
Днес прехвърча малко сняг

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”