Моят опит с чистачките - как открих най - добрите
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какви чистачки използвате ?
Аз съм с Шампион обикновени. Продават ги на бройка без опаковка в кварталната ни гумаджийница. Купил съм поне 10 комплекта за мои коли за служебни за приятели и ... Много съм доволен и работят. Двете излизат около 15 лв.за Голф, Сеат Ибиза-Инка. Зависи от размера + -, 2-3 лв.
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Аз смених 4-5 чифта от така наречените Аеро чистачки ... Да признавам,че колата изглежда готино с тях и чистят не лошо,но ме дразни,че винаги лявата чистачка прескача малко като слиза на доло и оставя деруги,купувал съм и хубави и евтини няма разлика ....
-
- Автомобил:
- Двигател:
IvanMan написа:За съжаление се наложи да си купя оригинални чистачки от Порше за скромната сума от 96 лв.
Чистачките са за Ауди А4 В6.
За сега чистят добре.
За сега?

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз днес си купих от Метро за 5 лв бройката, бършат много добре и са безшумни. Чакам да завали да видя как ще се представят
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Аз тука на една камара служебни коли накупих Валео от Метро на единични бройки, не помня по колко пари бяха, но чистят супер. 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Всяка година си купувам чистачки.Пробвал съм бош,валео,шампион и хела.От всички по един път но от последната марка завторих
Най недоволен съм от метровското валео
Бяха добре 3-4 месеца и пръднаха.
П.п.Колата ми стои пред блок с много течение

П.п.Колата ми стои пред блок с много течение

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
2 години карах с шампион и бях доволен, но сега ги смених с уж бош, пак чистят добре, но горните крайща на чистачките разпръскват водата при по-голям дъжд и трябва да минат няколко пъти за да почистят добре, смятам другия път пак да мина на шампион !
Re: Моят опит с чистачките - как открих най добрите !
Аз ползвам чистачки на flexline. Изключително съм доволен, ползвам ги вече над година и винаги чистят перфектно.
- DarkBass
- Автомобил:
- Двигател:
аз си взех бошки но след 1 вата зима почнаха д аостават реснички не съм доволен. и търся някакви оптимални цена качество
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Купих си през есента Valeo за 46лв. от оторизиран представител,нямам забележки.
Те са доста евтини ,но са качествени. И аз ползвах Bosh,но са ми скъпи, и бързо се скапаха.Flexline e самата фирма . Ако искаш ги виш ,имат sait в google
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да допълня по темата.Купих си VW Lupo - Колата си имаше 1 чистачка Bosch от тези с шина(стандартните)-предна и 1 измислена марка.Тази измислената и се скъса гумата и след като прочетох 8379493 теми на тема каква е най-добрата чистачка - реших да взема от евтинките китайски и ако не станат да се поизтърсим за Bosch или Champion.
Обиколих Kaufland, Petrol , Praktiker .... и влизам в един магазин за Авто джунджурии и гледам тези които са на снимката по-доло. Цена 4.80 лв. - Напълно достъпна.Слагам си я на моята кола ,обливам стъклото с вода (беше леко зацапано от прашеца на дърветата) и О чудо Boscha се изложи след него леки прахчета оставаха ,а след новото китайче чистичко и Boscha издаваше неприятен звук.Предполагам ,че самата чистачка е поостаряла ,тъй като доста ги хвалят!
Мисълта ми е ,че китайската марка "Mitutoyo" моделът е Softwiper / M860 AERO TWIN са изкарали добра чистачка засега проблем няма - Чисти ,Тиха е не стържи и е от новия безшинен там модел...
Сега остава и да е дълготрайна ,макар че при цена 4.80лв. и по 1 година да държи не е проблем.Догодина пак ще си вземем.Докато има такива на пазара ,който ми каже повече от 10лв. за чистачка за мен си е чиста набутвация.
Пише Made in China :D за Автокомплект ООД имат си и сайт www.autokomplekt-bg.com
http://gamena666.snimka.bg/automobiles/avto.729424.30989720
Обиколих Kaufland, Petrol , Praktiker .... и влизам в един магазин за Авто джунджурии и гледам тези които са на снимката по-доло. Цена 4.80 лв. - Напълно достъпна.Слагам си я на моята кола ,обливам стъклото с вода (беше леко зацапано от прашеца на дърветата) и О чудо Boscha се изложи след него леки прахчета оставаха ,а след новото китайче чистичко и Boscha издаваше неприятен звук.Предполагам ,че самата чистачка е поостаряла ,тъй като доста ги хвалят!
Мисълта ми е ,че китайската марка "Mitutoyo" моделът е Softwiper / M860 AERO TWIN са изкарали добра чистачка засега проблем няма - Чисти ,Тиха е не стържи и е от новия безшинен там модел...
Сега остава и да е дълготрайна ,макар че при цена 4.80лв. и по 1 година да държи не е проблем.Догодина пак ще си вземем.Докато има такива на пазара ,който ми каже повече от 10лв. за чистачка за мен си е чиста набутвация.
Пише Made in China :D за Автокомплект ООД имат си и сайт www.autokomplekt-bg.com
http://gamena666.snimka.bg/automobiles/avto.729424.30989720
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Колата я взех с бош безшарнирни още от Италия.Чакам ги тази зима да се предадат и взимам и аз такива китайски,карат по година и малко но какво ти пука за 5-6 лв комплекта 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
На мен лично не ми е изкарвала чистачка повече от година
Евтини не си купувам 

- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Някой да е попадал на тези от Бош мисля че стават за всички модели рамена
http://de.bosch-automotive.com/de/parts/parts_and_accessories/service_parts_1/wipers_1/aerotwin_flat_wiper_blades/aerotwin_universal_range_1/aerotwin_universal_range
http://de.bosch-automotive.com/de/parts/parts_and_accessories/service_parts_1/wipers_1/aerotwin_flat_wiper_blades/aerotwin_universal_range_1/aerotwin_universal_range
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”