ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Re: ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Мнениеот itallianeca » Сря 10 дек 2014 22:26

peyu написа:
itallianeca написа:...

Подкрепям това шофьорските изпити да се вземат по-трудно и човек да си тръгва с повече умения и знания
накрая. Но нещо останалата ти логика ми куца за да си изясня ситуацията може ли да те попитам на колко
години си и какъв стаж имаш зад волана?

http://www.sportal.bg/news.php?news=522214 :death
Лека му пръст

Колега на 32 години съм,и може да прозвучи пресилено,но повечето хора нямат толкова километри като цяло,колкото аз само на задна скорост.Карал съм и в бг много, и европа съм обиколил,виждал съм такива катастрофи,каквито и във филм на тарантино няма да видиш.И съм си направил следните изводи за себе си. 1:В автомобил в който не съм сигурен в техническата му изправност не се качвам.2:Пътната обстановка ми е първия съветник как трябва да карам. 3:Спазвам необходимата дистанция,особенно зимата.4:Дори и една бира да съм пил,не се качвам да карам.5:Освен себеси пазя и останалите участници в движението.6:Почнали да се уморям по сериозно спирам на аварийни и хвърлям някой друг час сън. Често чувам че книжка кола не карало,но на курсовете се добиват основните знания,които нямат нищо общо с това да въртиш геврека и да привключваш.

Потребителски аватар
peyu
Автомобил: Passat B7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peyu » Чет 11 дек 2014 11:32

Значи все пак си човек с доста опит в шофирането.., аз като човек с около 270000км зад гърба си те питам
как така предпочиташ "батка с 200км/ч" пред пенсионер които кара с 60-70км на ограничение 90 или 100 както е
на много места в Европа. Нали се сещаш, че именно тези "батки" правят най-големите и тежки катастрофи.
Това, че са нахакани и имат пари не значи, че могат да карат!!!
Пътувал съм много из Европа (малко и в Азия) и според мен освен всички причини които изброи (умора, техническа неизправност, алкохол и нтн) най-смъртоносната си остава скоростта.. :a045
За това не мога да те разбера.. по този въпрос с батките..

Иначе евала за това, че си съвестен шофьор и се опитваш да спазваш правила на пътя.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 11 дек 2014 11:40

Мен един такъв батка ми натресе колата с едно Х5. На цялата улица бяхме паркирали аз и той само. Как е карал назад, какво е гледал... уцели единствената кола в периметър от 20-25 метра зад неговия жИП... Неговата броня се посчупи така леко, на моята й остана белег колкото грахово зърно :screwy Седи и се чеше по главата и ми вика "ами то май нищо ти няма на колата" :bowdown Пишман-шофьорите ако ще и на совалка да се качат пак ще се блъснат :mhihi

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 11 дек 2014 12:40

И батките,и пенсионерите са на кантар!Ще е добре и двата вида да се намалят!
Както и пияните гъски!Пак добре,че е потрошила само 20 годишния си курник...
http://news.plovdiv24.bg/530020.html

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Чет 11 дек 2014 12:59

Колега Peyu,знаеш че по някога на човек в живота му се налага да избере по малкото зло.Тези същите пенсионери които карат с 60-70 км/ч,са най-големите предпоставки за птп.Точно те карат безрасъдните и нервните шофьори да предприемат умопомрачителни изпреварвания,особенно в бг това е доста често явление.Много от тях са зле със зрението,забавен рефлекс,незнам дали си забелязъл явлението при старите хора,че човек вече като е одъртял става доста безрасъден, като тинейджър.Въобще не му пука със какви гуми е от долу и това че недовижда.Аз като стигна на дередже да нямам вече тоя рефлекс и да недовиждам,сам ще си върна книжката и ще си гледам старините.Гледам че живееш в Германия,знаеш там как са пере.Караш с толкова с колкото може да ти върви колата.Ама переш отговорно,а не безотговорно.Любителите на високите скорости в България не са разбрали,че България не е държава с уловия за развиване на високи скорости.Нито пътищата са ни пътища,нито сме толкова добре технически подготвени да развиваме 200 и кусур.То първо да развиваш 200 и кусур трябва индекса на гумата да я покрива тая скорост,ама това малко хора в бг го знаят.От друга страна,липсата на качествени пътища и магистрали в бг също е предпоставка за птп-та.Имаме една магистрала що годе читава и това е тракия.Другото е само подобие на пътища.От друга страна знаеш какви данъци плащат немците,а в бг със 100 кинта годишно данък няма как да си направим пътищата немски.Да не говорим че даваха по нова тв че 50% от собствениците на мпс въобще не плащат данък.Е как да стане?Няма как да стане.

Потребителски аватар
dctr88
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z

Мнениеот dctr88 » Пет 09 яну 2015 19:16

Слава Бого, всичко е минало без последствия...
Ще се въздържа да спомена шофьорите на 2та автомобила и техните роднини до 9то коляно :banghead

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 10 яну 2015 22:48

Тоя клип гледам доста популярен напоследък, което за съжаление надъхва такива идиоти като тези да правят същите изпълнения. Ако да преглътнем скоростите карането с такива скорости в аварийната лента е пълна идиотия и олигофрения и една спряла колица в аварийната лента едва не го отнесе тоя малоумник който пък и псува на всичкото отгоре :banghead
Нямам думи просто, за такива снайперист трябва да им реши проблемите

Потребителски аватар
Omilron
Автомобил: Skoda Octavia MK2
Двигател: 2007 BKD

Мнениеот Omilron » Нед 11 яну 2015 20:53

Тия пасати мрежа нямат ли за комбитата? С 50 км. децата ... багажа ги отнесе :

https://www.youtube.com/watch?v=1WXw9XGOBYM

А колко имат въздушни възглавници?

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 20 яну 2015 17:14

Наскоро по новините съобщиха,че за смъртните случеи били "виновни" дърветата около пътищата...Обмисляло се премахването им... :screwy Не е за всеки да върти "геврека"!Да не говорим,че новоизлюпените "водачи" са с промити мозъци благодарение на "великата" Хамериканска филмова индустрия! :death
И все пак ще се замисли някой,който има такъв потенциал... :no

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 20 яну 2015 21:52

Ситуациите са много, не е само до умения и така нататък...може лошо да ти стане, може да си диабетик, може много неща да ти се случат и вместо да покараш 100тина метрав полето се удряш челно в някоя Акация.... Както с билборд рекламите...както и с мноооого други абсурди по пътищата на България :confused
Пресен случай веднага ти давам от 29 декември. Караме си с майка ми и отиваме на работа. Пред нас една женица с малко сеатче. Изведнъж колата в насрещното платно завива рязко наляво, удря челно колата пред нас и след това забърсва нашата кола от дясно...всичко отва за 5 секунди...Човечеца беше на 28 години, станало му лошо, причерняло му и изгубил контрол над автомобила...последствията, 1вата кола тотал, нашата тотал цялата дясна страна на пастет, майка ми с лека травма на врата, жената пред нас със Сеата със счупено ребро...а скоростта на автомобила който ни удари, беше 30-40км/ч максимум.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Сря 28 яну 2015 14:21

И аз това викам, ЗАМИСЛЕТЕ СЕ! icon_idea

https://www.youtube.com/watch?v=pz2xM-TJPuQ

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 31 яну 2015 15:12

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Съб 07 фев 2015 19:22

Пичове проблема не е в горките дървета,или други растения които са отсрани на пътя,а в съвсем други неща.Айде да не обвиняваме за проблемите ни дърветата,луната и т.н.Това че някой излязъл от пътя и се е забил в дърво или билборд,е а): ако не е имало осева линия която да следи за да не излезе от пътя и е било нощно време,б): техническа неизправност на автомобила и в): не съобразена скорост.Мен един дятка преди около месец,беше се загледал в някакви циганета които правеха нещо отсрани на пътя,движи ми се на околоврастно където допустима максимална скорост е
70км/ч,забележете в лявата лента с 55км/ч.Аз карам със 80км/ч в дясната,той тръгва да се връща в дясната лента в последния момент без да даде мигач или да погледне в огледалото,абе на някакви сантиметри или милиметри се разминахме.Направо откачих,не за друго,ами се засякохме на първата бензиностанция и не стига че се беше насрал,ами и ми се зъби.Е трябваше да му е..... майката.Моя позната миналата година също беше намачкана на консервена кутия от пенсионер,заради бавната му реакция.Аз съм за, на пенсионери при малко по сериозно нарушение,направо да им се взимат книжките доживотно ,и да го пратат не само от работа в пенсия,ами и от шофирлъка.

black_903
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black_903 » Съб 14 фев 2015 15:45

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”