Ако не можеш да прецениш ситуацията с каквито и гуми да си все тая, сега ще има хора дето ще кажат, да ама ако не зависи от тебе и стане "еди кво си", ами ще му отговоря много просто, че не е преценил ситуацията правилно.
Честно казано аз съм карал с всякакви гуми като почнем от мишелин пилот спорт и стигнем до таурус.
Както съм карал с чисто нови гуми, така съм карал и с 13 годишни, дори в момента едните зимни са ми дот 0812, просто защото изкарвам тази кола изключително рядко зимата, ако изобщо я изкарам.
Та Тауруса си беше екстра първата година, не мисля че намирам разлика с Мишелина примерно, но мишелина държеше сравнително добре и втората година за разлика от тауруса.
Не съм карал на писта, там сигурно ще има разлика, но колко от вас карат на писта?
Мисълта ми е,че няма значение каква е марката, по голямо значение има да е нова гумата.
Единствените гуми които съм карал и са държани наистина след стабилна експоатация и години са 8 годишен Vredestein Sessanta, държеше брутално, по добре от 3 годишен мишелин, другата гума е 7 годишен континентал спорт контакт 2, който беше на ограничител и държеше също брутално добре за годините си, толкова добре че правеше чисто нов bridgestone (изключително твърда гума) за смях (е поне докато не загрее много bridgestone-а

).
Всичко друго ми е изкарвало не повече от 2-3 години и дори да има грайфер гумата не е същата, не казвам,че не може да се кара с нея, напротив, но просто не е каквато е била, сцеплението и се променя драстично, което означава,че просто трябва да преценяваш добре ситуацията, то същото важи и за колата.
Аз не знам производителите как слагат такива малки спирачки, според мене всички трябва да караме минимум с дискове 360X30, да може да спираме максимално бързо
100% съм сигурен,че 80% от форума карат с дискове под 280мм дето им правиш едно спиране от 180 до 70 и на второто вече спирачния им път се сещате какъв е сравнено с първото им спиране
Да не говориме Lucas апаратите дето се монтират масово на по малките мотори на VAG какви са боклуци сравнено примерно с АТЕ.
Гумите са само една част от автомобила.
Ако карате варел и континентал спорт контакт 7 да му сложите - все тая.
П.С.: В момента карам с Гудиър, ще видим новия асиметрик 6 колко ще изкара