Сега гледам, че за моя голф 4 нов ме очаква цена от 250-300 лв... ужас
ЕДИТ: Има ли взаимозаменяемост на алтернатори за голфа (голф 4, 1.6 105 коня) от пасат б5 / б5.5 125 коня и има ли значение дали колата е дизел / бензин, че в обявите 3 такива пасата намерих от София или просто е важно да е с 90 А изходен ток?
Иде зима, провери си алтернатора!
- Hercules4o
- Автомобил: VW Golf 4 1.6 16v
- Двигател: BCB
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Иде зима, провери си алтернатора!
Колега, това че ти свети лампата и не ти зарежда алтернатора не значи, че е "изгорял". Може просто да са свършили четките. И даже и да е изгоряло реле-регулатора или диодния блок, не виждам защо ще купуваш нов, заради ремонт за 70-80лв. Отиваш в някой сервиз и виждаш за какво става въпрос. Има и рециклирани за стотина лв.
http://fransizkup.com/index.php/2013-03-01-20-27-33
Можеш да им ползваш и серзивите.
http://fransizkup.com/index.php/2013-03-01-20-27-33
Можеш да им ползваш и серзивите.
- Hercules4o
- Автомобил: VW Golf 4 1.6 16v
- Двигател: BCB
Благодаря за отговора, колега!
Утре първата ми работа сутринта е да отида в някой от сервизите им, най-вероятно на сливница!
Днес няма да се излиза с колата!
ЕДИТ понеделник сутрин: Отидох в сервиза на Акумулатори.бг, защото той беше първи на Сливница и не можах да видя горепосочения от колегата, майсторите там казаха, че алтернатор се сменя в 1/1000 случай. Моя проблем беше реле-регулатор. Смениха ми го с Mobiletron и за него + труд 72 лв. Оставих и да си заредя новия акумулатор, защото беше паднал малко. Доволен съм, че не бяха 250-300 лв за ремонт! Поздрави на всички!
Утре първата ми работа сутринта е да отида в някой от сервизите им, най-вероятно на сливница!
Днес няма да се излиза с колата!
ЕДИТ понеделник сутрин: Отидох в сервиза на Акумулатори.бг, защото той беше първи на Сливница и не можах да видя горепосочения от колегата, майсторите там казаха, че алтернатор се сменя в 1/1000 случай. Моя проблем беше реле-регулатор. Смениха ми го с Mobiletron и за него + труд 72 лв. Оставих и да си заредя новия акумулатор, защото беше паднал малко. Доволен съм, че не бяха 250-300 лв за ремонт! Поздрави на всички!
Някой, който ги чатка тези неща може ли да ми премери напреженията и евентуално да ми постави, такъв диод за вдигане на напрежението, за който ставаше въпрос на 23 страница (срещу заплащане естествено), понеже преди ги бях мерил и доколкото си спомням падаха и под 13.8, а си патя и аз с акумулаторите донякъде и от малко каране, но поне друго всичко да ми е изправно. Става въпрос за София или евентуално Видин. Ако има по-добър вариант от това с диода (сервиз или др.) моля споделете го.
Колата е Вектра Б 2.0i X20XEV.
Колата е Вектра Б 2.0i X20XEV.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Щом ще си плащаш във всеки сервиз ще ти свършат работа, най-добре във Видин, там е по-малко вероятно да ти отрежат главата.
Щом имаш мултицет измери напрежението между плюса на акумулатора и плюса на алтернатора, измери и напрежението между минуса на акумулатора и корпуса на алтернатора при работещ двигател и включени консуматори и напиши тук какво си измерил.Мултицета трябва да е включен на обхват 2В или обхват 200мВ.
Това с диода е побългаряване с цел да се спестят 10 - 20 лв за нов регулатор. Дори напрежението да ти е ниско това още не значи, че регулатора ти е неизправен затова първо трябва да измериш каквото те помолих и после ще ти пиша какво да правиш.
Щом имаш мултицет измери напрежението между плюса на акумулатора и плюса на алтернатора, измери и напрежението между минуса на акумулатора и корпуса на алтернатора при работещ двигател и включени консуматори и напиши тук какво си измерил.Мултицета трябва да е включен на обхват 2В или обхват 200мВ.
Това с диода е побългаряване с цел да се спестят 10 - 20 лв за нов регулатор. Дори напрежението да ти е ниско това още не значи, че регулатора ти е неизправен затова първо трябва да измериш каквото те помолих и после ще ти пиша какво да правиш.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ktamen
Хубаво му препоръчваш как да прави измерване, но за сигурност на уреда се тръгва от голям обхват и се превключва на по-малък. Основен принцип в ел.измерваниятаоще от стрелковите уреди.
Хубаво му препоръчваш как да прави измерване, но за сигурност на уреда се тръгва от голям обхват и се превключва на по-малък. Основен принцип в ел.измерваниятаоще от стрелковите уреди.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Прав си разбира се, ама става сложно за обяснение, а и сегашните цифрови обикновено нищо не им става, пък и да се прецака цената не е толкова страшна.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
ktamen написа:Прав си разбира се, ама става сложно за обяснение, а и сегашните цифрови обикновено нищо не им става, пък и да се прецака цената не е толкова страшна.
Aбе прав си. китайски еднодневки .Наскоро 1 Mastech MAS 838 от Конрад /за в колата

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Направил си грешка при свързването!Няма как да е от уреда!
Колко са тези свето-диоди,че само 6мА консумация?

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
pas1.8mi написа:Направил си грешка при свързването!Няма как да е от уреда!Колко са тези свето-диоди,че само 6мА консумация?
Абсурд за грешка и консумацията е 66 мА. Направих проверка и с верния ветеран Ц4353

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Когато слагах трети "Стоп" - Китайски светодиоди, мерих консумацията му , за да знам какъв препазител да му сложа. Резултат 160 mA / сложих му 1А предпазител за всеки случай/.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:pas1.8mi написа:Направил си грешка при свързването!Няма как да е от уреда!Колко са тези свето-диоди,че само 6мА консумация?
Абсурд за грешка и консумацията е 66 мА. Направих проверка и с верния ветеран Ц4353
66мА е 1000 пъти повече от 0,066мА

- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Колеги, снощи замервах моя и даде следните стойности:
— Акумулатор 12,50V;
— При палене пада на 11,60V;
— Динамото зарежда 14,08V;
Според мен това са нормални стойности. Такива ли са?
— Акумулатор 12,50V;
— При палене пада на 11,60V;
— Динамото зарежда 14,08V;
Според мен това са нормални стойности. Такива ли са?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Динамото ти дава добър ток,но от акумулатора може да се иска малко повече.Зимата при палене,ако падне под 11 е лошо.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”