ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Мнениеот 110afn » Съб 07 мар 2015 17:01

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 08 апр 2015 14:28

Призивът "замислете се", трябва да се отправи към родителите. Защото децата приличат на своите родители и нищо не може да промени това, освен Бог. Не може да оставяш детето да гледа Бързи и яростни 1,2,3...7, да играе игри като NFS 1,2,3 ... и цял куп други игри, предавания, филми, след това да очакваш то на пътя да не прилича на това, което е видяло и чуло. Това, да не формира нищо в него. След като не формираш ти, нещо друго формира детето ти. Остави го на самотек и ще видиш какво ще се получи. Това, че съществуват теми, като тази. Върха на айсберга. Аз обожавах да играя NFS. В един момент, моите две малки дъщери, се запалиха по играта, уж момичета. Моментално я изтрих и повече не се появи на компютъра. Както и CS и разни други. Като ходехме някъде, все ме караха да натискам и да карам бързо. Днес са по-големи и вече като видят, че превишавам 100 и ми правят забележка. Може да ви е смешно, но аз се радвам. Защо трябва да сме бързи и яростни на пътя? Защо колата ти трябва да изглежда лошо, агресивно, брутално и т.н.? Защо употребяваме тези думи, прилагателни за колите си? Защото така несъзнателно се издаваме, че ние самите сме лоши, агресивни, брутални и харесваме това. И проектираме това върху всичко около нас. Това ни е било позволено или показано от нашите родители. После в училището. После от други хора. Да видими, да слушаме, да копираме. Пораснали сме с това. Сега децата ни растат с това. Какво сме пропуснали ние от нашите родители или те не са ни дали, няма значение. Имаме възможността и шанса, във това зло време, в което живеем, да научим децата си на нещо друго. Че не е нужно да си непременно бърз, непременно първи, непременно да имаш еди-колко си к.с. си кола, яка, брутална, да гледа лошо т.н. Не е нужно. Нужно е да си търпелив, кротък, не брутален, а състрадателен, не горделивец, егоист и бунтар, а смирен и постоянен в това да вършиш добро. Можете ли да понесете несправедлива обида, без да отвърнете, особено ако можете и правото е на Ваша страна? Неща, което ще ви направят да изглеждате смешни, консервативни и т.н. в очите на мнозина. Но по-важното е не какво казвате за себе си, а какви сте в действителност. Не ми казвайте, че се кефите да убивате виртуални противници и едновременно с това сте човек, който не се вписва в прилагателни като лош, брутален, агресивен и потенциален убиец. Човек е склонен е да омаловажава важните неща и да придава важност на неща, които не са толкова важни. И отношението към колите илюстрира точно това. Ние много повече се интересуваме какви са колите ни, отколкото какви сме самите ние. За себе си ние не мислим нищо лошо, нито критично, но за колата, сакън. Мнозина се обиждат и ако кажеш нещо за колата им, готови са на караници, даже и на бой. Еле пък ако не е мощна. Има хора, които инвестират цялото си време, желание, пари и възможности, в това да направят еди как си колата. А ако тези усилия бъдат пренасочени към една жена например, тя сигурно би била на 7-то небе и би направила такива неща за тези хора, които не са и сънували, че са възможни и реални. Но това се пропуска и се обгрижва една купчина метал, пластмаса и електроника, която нито може да говори, нито да те чуе, нито нищо. Освен да се превърне в ковчег. И това също е дошло от тези филми и предавания, в които се показва как се обгрижва един автомобил, как се купуват части, детайли, джанти, ъпгрейдва се и се правят "зверове". Чипове, турбини, неща, които да те направят първи на всяка цена. Човек се превръща в съвременен идолопоклонник.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 08 апр 2015 15:04

ALESYZ написа:... Не може да оставяш детето да гледа Бързи и яростни 1,2,3...7, да играе игри като NFS 1,2,3 ... и цял куп други игри, предавания, филми, след това да очакваш то на пътя да не прилича на това, което е видяло и чуло. ... Аз обожавах да играя NFS. В един момент, моите две малки дъщери, се запалиха по играта, уж момичета. Моментално я изтрих и повече не се появи на компютъра. Както и CS и разни други. ... Не ми казвайте, че се кефите да убивате виртуални противници и едновременно с това сте човек, който не се вписва в прилагателни като лош, брутален, агресивен и потенциален убиец. ...
Съгласен съм с това, че възпитанието и формирането на ценности у децата е работа на родителите. И много родители не го осъзнават.
Но не съм съгласен с това, което съм цитирал. Според мен, това са пълни глупости. Играл съм много игри с насилие, много игри с колички, сега играя с дъщеря си. Тя много добре разбира, че това, което се случва в игрите не е реално - в колата се вози със закопчан колан, минаваме само на разрешителен сигнал ...
Ако някой не може да разграничи виртуалната реалност от истинския свят около нас, той се нуждае от професионална помощ, защото това е болестно състояние. И, ако смяташ, че ти и семейството ти не сте в състояние да направите това разграничаване, е време да потърсите такава помощ, защото изтриването на игрите не изтрива психичните проблеми. Силно се надявам, че в твоя случай това не е така и използваш странни нетоди в стремежа си да постигнеш нещо положително.
Длъжни сме да показваме на децата си всички страни на живота, разбира се, всяко нещо с времето си. А не да ги ограничаваме. Целта е да им помогнем да изградят ценностана система, чрез която да могат САМИ да разграничават добро и лошо, а не да ги ограничаваме - все някой ден те повече няма да са подвластни на контрола ни и тогава трябва да са готови да преценят сами как да постъпят и в познати, и в непознати ситуации.
Отплеснах се нещо. :biggrin
Накратко - да лишиш децата си от игри, за да не се научат на насилие е глупаво и наивно.
Проблемът е, че по-голямата част от хората не могат или не желаят да мислят и предават това на децата си.
Ако повече хора си задават въпроси като "Защо?", "Какво ще се случи после" и "изтрият" от речника си изречението "Кво толкова!", всичко ще се случва много по-лесно.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 08 апр 2015 15:51

Това ЗА и ПРОТИВ тези игри има толкова изписано, че не е реално. Има и изследвания според едните подтиквали игрите към насилие, да ама според други пък изграждали по - бързи реакции и рефлекси в реални ситуации в играещия. Истината е някъде там... Но самия факт, че нито аз, нито приятелите ми сме станали наемни убиици, и повечето, за съжаление, не всички си караме нормално, говорят че може би, не игрите са основния фактор за насилие и безумия по пътищата. А дали рефклексите ми са по - добри защото съм играл игри - Б* Ли Му М*м*та. За мен ако един човек е с акъла си и успееш да му изградиш мисленето, така че да е с акъла си, филми, игри и други подобни не биха му повлиали. Ако неможеш, ще го ограничиш от едно, той ще се занимава с друго, може и по - вредно. По бих се притеснил ако хлапето излиза с кофти компания, пропие се или недай си боже се предруса, не учи както трябва, или реши да си прави колата състезателна, отколкото да цъка игрички, да учи, и да си излиза с приятелите. Аз лично се радвам, че нашите не са ме спирали навремето, защото в противен случай едва ли щях да работя в сферата, в която работя.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 08 апр 2015 16:24

!!! НЕ СТЕ ПРАВИ КОЛЕГИ!!! И ще кажа защо. Всяко поколение си има свой начин на живот и го изживява по различен начин. Преди 56 години, хората са играели по полето, не е имало топки, нито телевизи. Тогава са крадели на бащите си пушките и са стреляли, и там е имало инциденти, кой ритнат от кон, кой се удавил и т.н. Но това си е било тяхното поколение и техния начин на живот. Нашия е в компютрите и CS игрите, Халф Лайф и игрите с коли. И аз съм ги играл, но това не е променило начина ми на мислене, камо ли да се кача в колата и да го правя. Сегашното поколение, за тях това е детството им, компютри, телефони и фейсбук. Те така общуват. Да има и такива дето играят мач, тренират или ходят на уроци по пеене и танци. Но НЕ ограничавайте децата си. Нека знаят сами какво е да се сблъскаш с живота и сами да разберат кое е правилно и кое не е! Когато детето се изгори от печката, то разбира, че там не трябва да пипа. А преди това е предупреждавано от родителите мн. пъти но уви докато не се опари няма как да знае.
Разбирам всеки иска детето му, да живее добре и да не бъде разочаровано. Но за жалост живота нае***а всички.
Имал съм приятели дето са карали като луди, правили са катастрофи и пак не си взимат поука, те са си такива, и такива си оставят. Няма как да го промениш, ако той самия не може! ПАЗЕТЕ СЕ! Това е истината. Аз от тогава не общувам с такива, дето кара с 190км/ч щото този отзад го натиска и се гони с него, защото има самочувствие и няма да се даде да го изпревари. :banghead

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 08 апр 2015 17:00

myrshavija написа:Проблемът е, че по-голямата част от хората не могат или не желаят да мислят и предават това на децата си.

100% съм съгласен с това.
Ама в тази връзка как очакваш немислещ човек да не пренесе буквално това от монитора в реалността? Нали е нужна поне малко мисловна дейност за да разграничиш екшъна от екрана със заобикалящата ни действителност. За мислещи хора игри и филми с насилие и прочее не са проблем, но огромното мнозинство е първосигнално и точно за тях подобни игри са много вредни.
А да ги накараш да мислят с това между ушите им ми се струва мисия невъзможна.
ALESYZ доста точно е обрисувал вярната картинка, само дето няма начин да забраниш на някой да попива идиотщини от екрана.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 08 апр 2015 19:18

Баси логиката имате :mhihi ...То излиза, че трябва да си купя клетка за детето и да не види бял ден докато не направи 12-13 години...тогава ще може евентуално да мисли само :surprised
Същото е като ги пазим от печки, контакти и така нататък. Не почваме да ги учим от 10 годишни например кое е лошо и кое не. Това се прави в най-ранна възраст. Не подценявайте ума на едно дете....който не е гледал такова не знам въобще, защо взима отношение по тази тема....

villystyle
Автомобил: VW Passat B6 2.0 FSI variant
Двигател: BLR 2005

Мнениеот villystyle » Съб 11 апр 2015 13:59

За съжаление по празници става традиция да има жертви (не че и през останалите дни няма ама), преди 1 час в София, Люлин - 2 момчета без каски ускориха с по моя преценка над 150 км. и по-надолу чух удар и едното, което беше отзад видях как хвръкна във въздуха, другото не го и видях къде отиде и се удариха в Голф 4-ка, която завиваше наляво. Тук кой е виновен нз, дали завиващата кола наляво или движещите се с над 150 км. в жилищен комплекс. Но факта е че момчето отзад загина на място въпреки че още мърдаше като отидох след няма и минута. За второ момче което е карало мотора ми казаха че изхвръкнало поне на 10 метра и май се ударило в паркиран бус на платното, линейката дойде след 7-8 мин. и казаха че го е закарало, но жена в близък магазин ми каза че и то е загинало на място. Жалко за почернените родители, бяха млади момчета.

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Съб 11 апр 2015 19:10

Миналата събота (4 април) на Подуяне имаше части от мотор и моторист до стълб, срещу Шел... Аз не мога да разбера тези хора с моторите какво си позволяват и мислят ли... Пътищата на София и страната са от зле по-зле, но хората продължават.

Днес на път за Боровец автомобил, които караше с 40 км в час реши да даде газ, когато аз го изпреварвах и по този начин създадох ситуация, в която се озовах в насрещната лента срещу друг автомобил, та се наложи да засека идиота

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 11 апр 2015 19:19

Баловете идват, а с тях и трагедиите... Днес се прибирам от работа с полото и правя ляв завой в лявата лента както винаги, отсреща бмв 3ка - бая мощно, завива надясно.... изравняваме се 2мата и аз на 3та давам газ от 30 да ускоря на 50- 70.. обаче леко подминах бмвто, ония комплексар като го изряза, поднесе, аз си се наредих в дясната лента, тоя се оказа в ситуация- ляв- десен пергел - без контрол, накрая спря - късмет- напреки на пътя, направи 2 3 маневри и пак мръсна газ напреде. На следващия светофар сме кола до кола- гледам в бмв-то 18- 19 годишно дете с 3 п***и,пак на толкова годинки надули музиката и се радват :no , после като се изтрепат, КАТ виновни..... :death

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 12 апр 2015 22:41

От 2-3 дни търся една картинка която да спести думите ми по последните размисли и страсти в темата за филмите игрите и чалгата... (май чалга нямаше, ама и тя е виновна).

Изображение

По-здрави :th_up

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пон 13 апр 2015 10:18

В петък, имах чувството че в София са останали предимно пътни мародери. Няколко пъти, някакви абсурдни типчета, предимно кльощави, със шапки обърнати назад ме засякоха. Както и да е бях в настроение и не ми се занимаваше с тях. После докато чаках да ми измият колата, на бул. Владимир Вазов, имаше дрифтари, с полуразпаднали се БМВ - та, Фиатчета и дори няколко Жигули, които неспряха да надуват главите на народа и да правят глупости по булеварда и накрая за капак на всичко 2 противни дебелани, 1 след друга(чак аз се изненадох на комбинацията) ми присвяткаха на Цариградско, при все, че бях с 90 - 10 км/ч над ограниченото, а в другата лента си имаше плътна колона с коли каращи си със 70. Едната даже почна да ми вика нещо на светофара на Горубляне, и колкото и да бях в добро настроение и не съм по конфликните ситуации, бях близо до това да слезна и да я приключа :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Пон 13 апр 2015 11:22

хаха това за дебеланите ме застреля... те си имат естествен еърбег

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 13 апр 2015 15:51

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/zverska-katastrofa-na-pytia-ruse-biala-6034483

Пореден тежък инцидент на този път!
А къде е държавата да спре това безумие? Било с разширяване и мантинела, било с постоянен видеоконтрол, било с друго...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”