ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Re: ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Мнениеот ALESYZ » Вто 14 апр 2015 13:33

Поредната грешка в горния пост. Чака се държавата, да спре поредното безумие на пътя. Което се заключва в какво? Мантинели, камери, разширения. И това гарантира, че на пътя няма да стават безумия? Все едно да раздаваме презервативи и с това да ограничим последствията от безразборния секс, вместо изобщо да няма безразборен секс. И така няма да има нито нежелани бременности, нито полови болести, нито ред други неща. Но също така няма да има и един много голям бизнес, свързан с това. Какво е ДЪРЖАВАТА? Не са ли хора, които живеят на гърба на други хора, които ги издържат с техните данъци? И тези хора, които с действията си или бездействията си са доказали, че са измамници, корумпирани, крадци, изобщо - зли, вие очаквате от тези хора да ви гарантират спокойствие и безопасност на пътя? Няма никаква разумна и логична причина за това. И това са нереални мечти и очаквания. Вместо това, защо не положите всяко старание, вие да сте пример, вие да възпитате деца, които да са за пример? Но това е трудно, много трудно и много време отнемащо. По-лесно е да сочиш някой друг за виновен. Ще напиша поредния дълъг пост, ако ви се чете, моля.
Внушението, че децата сами ще достигнат до някакви истини или стандарти за добро и зло, истина и лъжа, грозно и красиво,...... е нищо повече от удобно извинение на потенциалните родители. Децата трябва да бъдат НАУЧЕНИ, на горните неща, ако ние ги обичаме наистина и искаме те да станат зрели хора. Колко обичате децата си? Ако ги обичате достатъчно, вие ще ги пазите от опасности, няма да ги излагате на тях и после да се вайкате като се случат. Няма да го оставите да опитва, а ще му предадете своя опит. Разбира се, не може да предвидите всичко, но може да направите повечето. Да не предпазите децата си, да не ги научите, да ги оставите сами на себе си, означава да им кажете, че не Ви пука за тях и не ви интересува какво ще се случи с тях. Детето не се ражда научено на горните неща, нужно е истинско усилие в това отношение и всеки родител рано или късно е открил, че децата са ужасни егоисти и са готови на всичко, за да получат това, което искат, дори несъзнателно в много ранна възраст. Ако едно дете на годинка и половина не може да говори, обаче се е вторачило в лъскавия Ви часовник и го иска, а Вие отказвате да му го даде от страх да не го счупи, какво се случва? То започва да се дърпа, да реве, да иска настоятелно тази лъскава играчка. И като не я получи, се почва един див рев и тръшкане от което на Вас могат да ви се изправят косите, а ако наоколо има хора, бихте били още по-притеснени. Разбира се, възрастта на детето може да послужи за удобно извинение от страна на родителите и потенциалните пострадали, но това не променя нищо. И вярвате или не, но ако това дете можеше, би ви разкъсало на парчета, само и само да получи това лъскаво нещо. То не осъзнава това, но не му пречи да бъде готово да го направи. Просто няма силата. Виждал съм това в други деца, виждал съм го и в моите и моля Ви, не ме убеждавайте в обратното. В децата не живее нищо добро, напротив, те са много по-склонни към зло, отколкото към добро. Може да са милички и да изглеждат сладко, но насилието въобще не им е чуждо, когато им вземат любимата играчка или трябва да разделят нещо с братчето или сестрата. Нито злобата, нито завистта. За покорството към родителите въобще да не отварям дума. Но как родители, които не са утвърдени и убедени в истината, в доброто, в красивото, как такива хора, могат да научат децата си на тези неща? Отговорът е, никак. Освен ако самите те не се променят. И как може да е иначе, когато от екрана на телевизията ни убеждават, че истината е въпрос на гледна точка, че можеш да вършиш зло, но да ти се размине, че може да си измамник и лъжец, и това дори да е за пример на подражание, че трябва да реализираш мечтите си, а кой може да каже какви мечти има в нечия глава? И хора, които се водят по горните принципи, не могат да произведат нищо с някаква стойност в децата си. После тия хора и техните деца излизат на пътя и се случва поредното нещастие. Пак сълзи, възмущение и както се казва, всяко чудо за три дни. И пак държавата ни крива и пак няма трайно лечение за тези неща.
Скоро гледах клипове на една организация в Русия, СтопХАМ. Извън колорита на показваните случки, аз видях нещо друго. Именно, как уж възпитани, модерни, добре облечени хора, хора с положение и власт, изведнъж се превръщат в някакви зверове, готови да прегазят хора, които ги възпират да вършат очевидни закононарушения. Видях го и в жени и в мъже, в млади и стари. За насилието и готовността за бой, дори не споменавам. Свалям шапка на младежите, готови да понесат тези неприятности, като рискуват най-малко да бъдат охулени и набити. Очевидните опити за предумишлено убийство с възможността да бъдат прегазени от нарушителите, са просто невероятни. И какво се оказва? Че ние срещаме и общуваме с някакви хора, хора, обаче, които не познаваме. Хора, които са способни да Ви убият дори, само за да стане тяхното, дори и да не са прави. Въобще не вярвам, че това съществува само в братска Русия. То е навсякъде по света, вкл. у нас. Това лицемерие и прикритост. И когато си поставен под натиск или правата ти са оспорени, се вижда какво има в тебе. Развратен език, злоба, насилие, опит за убийство.... И тези хора са на пътя, редом с Вас, срещу Вас. Може би сте един от тях, не знам. И вие се мислите за възпитан, за културен, умен, разбран и т.н., но аз искам да Ви видя, когато сте зле, когато са Ви натикали до стената, тогава какво излиза от Вас. Защото това е истината. Другото е лъжа. И затова писах всички тези неща. Защо истината за нас, не е приятна, нито красива, нито препоръчителна. Макар, че сме изградили цяла система да скрием това. За Вас не знам, но знам за децата си. Няма да допусна дъщерите ми да пробват в леглото n на брой мъже, за да стигнат до принца на бял кон. Никоя от дъщерите ми няма да ползва някога презерватив, по простата причина че няма да има защо. Няма да им позволя да ходят на места, където могат да бъдат подложени на влияние, което да е вредно за тях. Няма да допусна да опитат злото, за да изградят имунитет срещу него. Няма да ги науча да лъжат, за да могат да разпознават истината. Единственото ефикасно оръжие срещу тъмнината, е светлината. Ако децата ми не ме послушат, значи съм бил лош родител. Защото децата приличат на родителите си. Католиците казват: Дайте ни едно дете до 7 г. възраст и после правете с него каквото искате. Аз знам, че това не е тяхна дефиниция, а е писано в Библията, че ако едно дете бъде научено отрано в подходящия за него път, то няма да се отклони от него дори когато остарее. Там също пише, че ако въздържаш пръчката си, значи мразиш детето си. В нашето либерално и псевдо демократично общество, това звучи като кощунство, има и дефиниция в закона за това: домашно насилие. Какво да кажа още?
Истината е проста, но не е просташка.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 14 апр 2015 14:18

ALESYZ написа:... Няма да допусна дъщерите ми да пробват в леглото n на брой мъже, за да стигнат до принца на бял кон. Никоя от дъщерите ми няма да ползва някога презерватив, по простата причина че няма да има защо. Няма да им позволя да ходят на места, където могат да бъдат подложени на влияние, което да е вредно за тях. Няма да допусна да опитат злото, за да изградят имунитет срещу него. Няма да ги науча да лъжат, за да могат да разпознават истината. Единственото ефикасно оръжие срещу тъмнината, е светлината. Ако децата ми не ме послушат, значи съм бил лош родител. Защото децата приличат на родителите си. Католиците казват: Дайте ни едно дете до 7 г. възраст и после правете с него каквото искате. Аз знам, че това не е тяхна дефиниция, а е писано в Библията, че ако едно дете бъде научено отрано в подходящия за него път, то няма да се отклони от него дори когато остарее. Там също пише, че ако въздържаш пръчката си, значи мразиш детето си. В нашето либерално и псевдо демократично общество, това звучи като кощунство, има и дефиниция в закона за това: домашно насилие. Какво да кажа още?
Истината е проста, но не е просташка.
По-добре не казвай нищо повече. Жал ми е за децата ти. :confused

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 14 апр 2015 14:28

ALESYZ написа: Какво да кажа още?

Амин.
Много хубав пост, сякаш го четеш от библията, ама реалността е много по-сложна.
И аз съм любител на СТОПХАМ. Такова движение може да съществува само, ако липсва държава, както е не само у нас, ами и при братушките. Как си представяш някой да си пришпори джипката по някой берлински тротоар - допускаш ли, че подобно нещо е възможно да се случи в Германия без шофьора (пък бил той и самият господ бог) да бъде адекватно санкциониран така, че и през ум да не му мине да повтори подобна дивотия?
Семейството си е семейство, а държавата си е държава. Струва ми се, че се опитваш да отгледаш децата си зад стъкло, рано или късно те ще се сблъскат с реалността и последствията едва ли ще са в тяхна полза.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 14 апр 2015 14:43

Представям си го как ще им свети на дъщерите му...Съжалявам за спама, ама гледката наистина ще си заслужава... :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 14 апр 2015 17:36

Е защо да им свети, като може спокойно да ги прати в манастир :rolleyes
Моето мнение е, че децата не са като саксийното цвете... За да бъде един индивид завършен, то той сам би следвало да се движи по "верния" път, като за това не би следвало да му е нужно нещо повече от начален тласък :wink
Аз също съм баща на, смея да твърдя - красива и умна дъщеря и вярвам в нея. Все ми е едно колко полови органа ще проникнат в нея като порасте голяма - важното е човек да е щастлив и да живее достойно без да прави мизерии на обкръжението си :c020 Иначе аз никога не отказвам помощ на хората, особено на най-близките, но предпочитам да ми я поискат, отколкото да я натрапвам.

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Вто 14 апр 2015 18:02

Колегата ALESYZ казва и много истини, но това с децата е малко пресилено. А може и да вярва найстина в телегонията и затова да мисли така? Всеки има право на мнение и ние нямаме право да го критикуваме !

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 14 апр 2015 20:19

ALESYZ написа:Скоро гледах клипове на една организация в Русия, СтопХАМ. Извън колорита на показваните случки, аз видях нещо друго. Именно, как уж възпитани, модерни, добре облечени хора, хора с положение и власт, изведнъж се превръщат в някакви зверове, готови да прегазят хора, които ги възпират да вършат очевидни закононарушения. Видях го и в жени и в мъже, в млади и стари. За насилието и готовността за бой, дори не споменавам. Свалям шапка на младежите, готови да понесат тези неприятности, като рискуват най-малко да бъдат охулени и набити. Очевидните опити за предумишлено убийство с възможността да бъдат прегазени от нарушителите, са просто невероятни. И какво се оказва?

:th_up Всичките им клипове съм ги гледал и :bowdown - грам недоумявам как е възможно тъпи парчета, обаче предимно разполагащи с пари за скъпи коли могат да паднат толкова ниско с подобни изяви и реакции при положение, че всичките са в нарушения и това е неоспоримо!!! :banghead

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 16 апр 2015 17:23

nokiangage написа:...Всичките им клипове съм ги гледал и :bowdown...

Ами послушай какво говори Кочергин, поинтересувай се кои са Стопхам, с кого другаруват и за какво се борят...може да си попромениш мнението... :rolleyes

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 16 апр 2015 18:58

Кои са Стопхам и с кой другаруват?
За мен са куп хлапета без работа, които се опитват да направят нещо полезно. Или бъркам :gruebel

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 16 апр 2015 20:13

@ icoico - Наистина грам не ме интересува с кой другаруват, дали Путин, Медведев или някой друг ги спонсорира. Просто ме кефят, че застават срещу тази порочна дейност идиоти да си оставят колите на непозволени места. За съжаление и тук го имаме този проблем, да не говоря, че на всички места за инвалиди има чистак нови и скъпи коли - явно синия знак с инвалидна количка го бъркат с някой друг, който би изглеждал като син задраскан мозък за друг тип инвалиди. :banghead

За съжаление съм далеч от мисълта, че манталитета ни ще се оправи, докато ужасни трагедии като джипове да прегазват деца в пешеходни зони или като последния случай с Q7-цата от преди няколко дена и то без затвор и последици, нищо хубаво не може да очаквам!? Идиотско е, ненормално е, това са деца и е непростимо!!!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 17 апр 2015 8:06

nokiangage написа:...Наистина грам не ме интересува с кой другаруват, дали Путин, Медведев или някой друг ги спонсорира. Просто ме кефят, че застават срещу тази порочна дейност идиоти да си оставят колите на непозволени места...

А ето тук защитават "идиотите", които са си паркирали автомобилите барабар с гаражите на непозволени места:

http://lifenews.ru/news/143953

И можеш да видиш как изглежда бизнесът на Стопхам без монтаж на кадрите. "Бият нашите"...пардон..."бият дядото"...и се почва традиционното руско забавление. :mhihi Естествено в клиповете им под гриф "Гаражный вопрос" ще видиш нещата поднесени малко по- иначе :mhihi . Умом России не понять, наистина...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 17 апр 2015 18:02

Замислям се и то сериозно. Ако не имигрирам, ще свърша като детенцето на 6 годинки, което бутнаха с колело. Аз като се замисля, колко наивно пресичам на пешеходна пътека като се оглеждам само преди да пресека, а после си гледам само напред, нищо чудно...... Ще кажете какво говоря..... ето.... :no :scare3

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Пет 24 апр 2015 21:29

https://www.youtube.com/watch?v=H3E-a0ZPs9A

Много добът филм за тази тема

known
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот known » Нед 26 апр 2015 13:14

Здравейте колеги,
Бих желал ако някой познава собственика на бял пасат комби с рег.номер CB5860AB да го назове.
Ако случайно ви е приятел, направете му услуга и го заведете на лекар, защото определено не е добре и има мозъчни проблеми.

Извинявам се на останалите които мислят че това е спам.
Прикачени файлове
pic3.jpg
Това е колата!

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 26 апр 2015 14:30

Разкажи какво е станало? Все пак си постнал ценна информация, и няма да е зле да кажеш, за да може да се опазим от него.

ВСЕКИ трябва да изгледа това видео..... и да се ЗАМИСЛИ!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”