Колко години си шофьор и колко пробег имаш?
- toshko160
- Автомобил: mk3
- Двигател: 1.6 AFT
Re: Колко години си шофьор и колко пробег имаш?
5 години около 400 000
-
- Автомобил: audi 13
- Двигател: tdi 110
До работа 3.200 км
Обратно 3.200 км
6.400 км на ден Х 22 дена в месеца == 141 км за 6 години == 10.152
буса за 1 година 138.000км
+++++= разходки 30000 минимум на година Х 6 години = 180000
общо около 320 000 км
Обратно 3.200 км
6.400 км на ден Х 22 дена в месеца == 141 км за 6 години == 10.152
буса за 1 година 138.000км
+++++= разходки 30000 минимум на година Х 6 години = 180000
общо около 320 000 км
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
110afn написа:Student_pravo написа:Карам от 6-ти клас, но все пак книжка се изкарва на 18г, затова ще кажа колко съм минал оттогава. Това са почти 6 години, на година минавам по около 40 000 километра средно. Значи около 240 000 общо съм минал до момента, откакто съм навършил 18г. Ако смятам и тези преди това, сигурно ще ударя 500 000.
Аз ти вярвам. Ако има някой, който да не е съгласен нека си каже
А гледайте какви цифри пишете. Значи от 6ти до 11ти клас си ударил едни 250 хиляди. До училище и обратно, а?
Абе все едно си обиколил 6 пъти Земята и то без книжка![]()
![]()
![]()
Почитаеми ми колега, нека обясня какво съм имал впредвид и да разсея тъмните сенки на съмненията ви. Тъй като не си запознат с конкретната ситуация, в която съм се намирал преди да изкарам книжка, не бързай да иронизираш и да се присмиваш. Това дали ТИ вярваш или не, слабо ме интересува. Но все пак ще обясня, за да не се създават погрешни схващания.
От 9-ти, 10-ти клас карам АКТИВНО, по всякакви пътища, без книжка. Колко,кога и как и с кой - няма значение. Да, цитираната стойност от 250 000 може и да е малко хиперболизирана, но не съм целял да съм математически точен.
Освен това, 250 000 километра, от момента в който имам книжка до днес са навъртяни само на коли, които са били моя собственост. Тук не броя карането и на други коли, което хич не е било малко /месеци наред дълги извънградски пътувания/.
Иначе да, твърдя че от 9-10, до 12-и клас съм ударил със сигурност едни 50 000 и със сигурност не от нас до училището, а по големи пътища. Лично с моята кола съм ударил 240 000 /откакто имам книжка/, с други коли, които съм карал месеци наред още 50 000 да речем и в крайна сметка пак се получава солиден пробег /около 350 000/
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Student_pravo написа:110afn написа:Student_pravo написа:Карам от 6-ти клас, но все пак книжка се изкарва на 18г, затова ще кажа колко съм минал оттогава. Това са почти 6 години, на година минавам по около 40 000 километра средно. Значи около 240 000 общо съм минал до момента, откакто съм навършил 18г. Ако смятам и тези преди това, сигурно ще ударя 500 000.
Аз ти вярвам. Ако има някой, който да не е съгласен нека си каже
А гледайте какви цифри пишете. Значи от 6ти до 11ти клас си ударил едни 250 хиляди. До училище и обратно, а?
Абе все едно си обиколил 6 пъти Земята и то без книжка![]()
![]()
![]()
Почитаеми ми колега, нека обясня какво съм имал впредвид и да разсея тъмните сенки на съмненията ви. Тъй като не си запознат с конкретната ситуация, в която съм се намирал преди да изкарам книжка, не бързай да иронизираш и да се присмиваш. Това дали ТИ вярваш или не, слабо ме интересува. Но все пак ще обясня, за да не се създават погрешни схващания.
От 9-ти, 10-ти клас карам АКТИВНО, по всякакви пътища, без книжка. Колко,кога и как и с кой - няма значение. Да, цитираната стойност от 250 000 може и да е малко хиперболизирана, но не съм целял да съм математически точен.
Освен това, 250 000 километра, от момента в който имам книжка до днес са навъртяни само на коли, които са били моя собственост. Тук не броя карането и на други коли, което хич не е било малко /месеци наред дълги извънградски пътувания/.
Иначе да, твърдя че от 9-10, до 12-и клас съм ударил със сигурност едни 50 000 и със сигурност не от нас до училището, а по големи пътища. Лично с моята кола съм ударил 240 000 /откакто имам книжка/, с други коли, които съм карал месеци наред още 50 000 да речем и в крайна сметка пак се получава солиден пробег /около 350 000/
Ок, колега ама нали знаете че това регламентиран авто-форум в който такива изкази от рода " карам без книжка " не са много почитани. Всеки има такива моменти в живота си. Можеше само да споделите колега колко ви е пробега в годините когато сте имали вече документа за правоспособност. Колкото и да ми разяснявате колко сте прави, аз го разбирам точно обратното. И ако съдя по никнеймът ви смятам че един правист не може с лека ръка да бръщовели подобни разкази. Вие закона ли учите или .... ???

- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Може да ги бръщолеви, когато са практически недоказуеми. Да сте чувал за свобода на словото? Аз имам право да говоря каквото си искам, а вие - да вярвате на каквото си искате. Надявам се че вече сте по-спокоен.
Аз може да съм правист, но също така имам и личен живот. Кой е казал че юристът не греши? Дори да съм сгрешил с карането без книжка, това е било доста отдавна и нито е доказуемо, нито може да има някакви последствия.
Аз може да съм правист, но също така имам и личен живот. Кой е казал че юристът не греши? Дори да съм сгрешил с карането без книжка, това е било доста отдавна и нито е доказуемо, нито може да има някакви последствия.
-
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
Шофьър съм от 1999г./веднага след казармата/
Първо навъртях на една Лада около 20 000 км. След това си купих първия собствен автомобил Шкода 105L, на който за около пет години навъртях над 170 000км. След това си купих Пасата Б4, с когото попътувах 160 000км, пак за около 4-5 години. В момента имам Пасат Б6, който за 2-3 години вече съм го яздил почти 70 000 км. До тук са само моите автомобили. Междувременно имах първо един Пасат Б3/служебен/и му врътнах близо 40 000 км. След това от службата ми дадоха джипка Нисан-Терано/на 0 километра/. На него му врътнах точно 100 000 от които предимно градско. В момента имам друг служебен автомобил Исузу, на който за 7 месеца тахометъра показва близо 20 000км. Значи общо изминатите от мен километри по горецитираните автомобили са около 580 000 км. Управлявал съм и други автомобили през цялото това време, но километрите който съм навъртял не ги знам.

Първо навъртях на една Лада около 20 000 км. След това си купих първия собствен автомобил Шкода 105L, на който за около пет години навъртях над 170 000км. След това си купих Пасата Б4, с когото попътувах 160 000км, пак за около 4-5 години. В момента имам Пасат Б6, който за 2-3 години вече съм го яздил почти 70 000 км. До тук са само моите автомобили. Междувременно имах първо един Пасат Б3/служебен/и му врътнах близо 40 000 км. След това от службата ми дадоха джипка Нисан-Терано/на 0 километра/. На него му врътнах точно 100 000 от които предимно градско. В момента имам друг служебен автомобил Исузу, на който за 7 месеца тахометъра показва близо 20 000км. Значи общо изминатите от мен километри по горецитираните автомобили са около 580 000 км. Управлявал съм и други автомобили през цялото това време, но километрите който съм навъртял не ги знам.

- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
от 2001 имам книжка, карам активно всеки ден предимно градско. събота и неделя ако изкочи екскурзийка! всичко като километри е над 400 хил.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Абе хора вие тия километри за нищо ги нямате, 500, 600, 800 000
Поне пишете че сте тираджии
То иначе с лек автомобил не виждам как ще стане, ако не е такси естествено .. Или пък по 80 000 на година
Аз от почти година работя на 60 км от вкъщи, т.е на ден жуля по 120, всеки божи работен ден, + това почти всяка събота и неделя отпрашвам нанякъде. И за цялата година не успях да навъртя 40 000, като имам едно ходене до франция, 5500км. Един таксиджия в софия ми беше разправял че прави по 200 000 на година, ама те не слизат от колата. 80 000 на година ми се струват колосално много
П.П ладата от гаража е на 110 000 реални, купувана е чисто нова през далечната 86-та ..

П.П ладата от гаража е на 110 000 реални, купувана е чисто нова през далечната 86-та ..
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Както и да е, не смятам да влизаме в излишни полемики и да си губим времето взаимно. Нямам намерение да убеждавам неубеждаемите и да хабя ресурса на вятъра си. Не че не мога, но не би имало смисъл и полза. Аз съм човек, който цени времето и усилията си. Затова ще цитирам само пробега ми от момента на придобиване на шофьорската книжка. На година правя средно около 40 000км. Ориентирът ми е че сменям масло около 4 пъти годишно /винаги на 10 000/. Това означава че за 6 години съм направил 240 000км. на моят личен автомобил. В тях не включвам карането на чужди коли, карането преди да изкарам книжка и т.н.
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
genov1 написа:Абе хора вие тия километри за нищо ги нямате, 500, 600, 800 000Поне пишете че сте тираджии
То иначе с лек автомобил не виждам как ще стане, ако не е такси естествено .. Или пък по 80 000 на година
Аз от почти година работя на 60 км от вкъщи, т.е на ден жуля по 120, всеки божи работен ден, + това почти всяка събота и неделя отпрашвам нанякъде. И за цялата година не успях да навъртя 40 000, като имам едно ходене до франция, 5500км. Един таксиджия в софия ми беше разправял че прави по 200 000 на година, ама те не слизат от колата. 80 000 на година ми се струват колосално много
Когато работата ти е свързана с много каране могат да се направят доста километри ! Не мери спрямо себе си,защото има хора които имат много динамичен живот

Последна промяна от calidad на Пон 03 дек 2012 14:13, променено общо 1 път.
От 2004 год . съм шофер.. навартяни км около 200 000 .. без птп
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
1 000 000 вече със сигурност!
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Когато работата ти е свързана с много каране могат да се направят доста километри ! Не мери спрямо себе си,защото има хора които имат много динамичен живот
свързан с постонно пътуване.[/quote]
Напълно подкрепям колегата. Мой близък вече десета година пътува ВСЕКИ РАБОТЕН ДЕН по маршрута Дупница - София. Това прави около 150 километра дневно и около 3000 месечно и то само от този маршрут. А все пак човекът ходи и на екскурзии и по други задачи, което пак си е пробег. Така че да го сложим 4000 месечно. Това прави 48 000 годишно /приблизително 50 000/. Сметнете 10 години по 50 000 на година...................резултът е внушителен.
Държа да отбележа че човекът не е професионален шофьор, а е лекар и както се досещате заниманието му е много далеч от шофьорлъка. Тук е важно да отбележа че това че някой има толкова солиден пробег не означава че кара добре. Въпреки огромните километри зад гърба си, смея да твърдя че този човек не кара добре, няма никаква представа от автомобилна теория и практика /освен смяната на гума/. Така че не винаги големият пробег върви ръка за ръка с големи познания и умения.

Напълно подкрепям колегата. Мой близък вече десета година пътува ВСЕКИ РАБОТЕН ДЕН по маршрута Дупница - София. Това прави около 150 километра дневно и около 3000 месечно и то само от този маршрут. А все пак човекът ходи и на екскурзии и по други задачи, което пак си е пробег. Така че да го сложим 4000 месечно. Това прави 48 000 годишно /приблизително 50 000/. Сметнете 10 години по 50 000 на година...................резултът е внушителен.
Държа да отбележа че човекът не е професионален шофьор, а е лекар и както се досещате заниманието му е много далеч от шофьорлъка. Тук е важно да отбележа че това че някой има толкова солиден пробег не означава че кара добре. Въпреки огромните километри зад гърба си, смея да твърдя че този човек не кара добре, няма никаква представа от автомобилна теория и практика /освен смяната на гума/. Така че не винаги големият пробег върви ръка за ръка с големи познания и умения.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Student_pravo написа:Когато работата ти е свързана с много каране могат да се направят доста километри ! Не мери спрямо себе си,защото има хора които имат много динамичен животсвързан с постонно пътуване.
Държа да отбележа че човекът не е професионален шофьор, а е лекар и както се досещате заниманието му е много далеч от шофьорлъка. Тук е важно да отбележа че това че някой има толкова солиден пробег не означава че кара добре. Въпреки огромните километри зад гърба си, смея да твърдя че този човек не кара добре, няма никаква представа от автомобилна теория и практика /освен смяната на гума/. Така че не винаги големият пробег върви ръка за ръка с големи познания и умения.[/quote]
Човек ,аз това работя и само днес имам над 400 км!Ама ми е писнало и ми е 100 пъти по хубаво някой да ме вози!Ама няма май такива будали!?Особено ако се ходи на кръчма!
-
- Автомобил: VW Golf 3 Skoda Octavia
- Двигател: AGG BXE
10 години съм правоспособен и около 300 000км.С едно незначително ПТП