hooligan_sk написа:Не съм им фен, просто това което казваш е много голяма заблуда и реших да й обърна внимание....
Ако прочетеш внимателно цялото ми мнение, ще видиш че завършва с пример, които показва разликата в потребностите на различните хора в зависимост от мястото на живот и битието им.
По принцип ми се налага да пътувам доста, и трябва да ти кажа че по сняг извън града обикновено се движа макс един ден след обилен снеговалеж/изключвам проходите/. Проблемите обикновено са в града. Непочистено, затъпкано, след ден вече е лед... След седмица ако имаш късмет ще поизчистят улицата в квартала, а на паркинга ни за точно 20 години с книжка съм виждал снегорин два пъти. А в малкия град знаеш как е, тръгни спри през двадесет метра.... Хубаво е, особено когато всичко е с шапки, и върви по пътното платно, да можеш да спираш. И да тръгваш.
Не оспорвам написаното от теб, гледал съм подобни данни. Всесезонните гуми имат своята ниша, но според мен при определени условия, най-вече малък преход които обезсмисля подръжка на два комплекта гуми. И в районите където не виждат сняг. Ползвал съм преди години, първата зима е ок, лятото няма разлика. Лошо впечатление ми направиха втората зима като поведение и прецених за себе си че е по-добре да се напъна за зимен комплект гуми с джанти.
И не, не съм реисър, както ме набедиха. Но е хубаво когато тръгнеш за някъде, да стигнеш.
В този ред на мисли, трябва да вземам комплект 205/55R16, някой с мнение за Ханкук и Вредщаин?