Съвет Нова Кола
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
yeti123 написа:Един такъв въпрос:
Къде се сглобяват New Opel Astra?
като част от ЕС до нас явно достигат такива от Белгия и Полша:
Also called:
Chevrolet Astra
Holden Astra
Vauxhall Astra
Saturn Astra
Chevrolet Vectra
Chevrolet Vectra GT
Production 2004-present
Assembly
Antwerp, Belgium
Gliwice, Poland
São Caetano do Sul, Brazil
Struandale, Port Elizabeth, South Africa
St. Petersburg, Russia
Zaporizhia, Ukraine
Ellesmere Port, England
макар че друго издание споменава и Бохум:
The new generation Astra also fulfills the highest requirements in terms of quality, reliability and durability, thanks to the high production standards and strict quality control at the Astra plants in Antwerp (Belgium), Ellesmere Port (United Kingdom) and Bochum (Germany). Opel has invested more than one billion euro in the modernization of these Astra production facilities and the training of their staff.
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Май май аз сам ще си разсъждавам в тази тема!
прекалено малко багажно отделение на Шкода Фабия, а Румстъра си е баничарка, което отпада
Пежо - доста слабо окачване за БГ пътища + много лошото им сервизно обслужване
Тойота - имат дефект в спирачките, и се налага след покупка, да се ходи в сервиза за допълнително сервизно обслужване на спирачките + направено е в Турция + много бързо хваща ръжда!
Остава на този етап Опел Астра
МОже да дадете мнения и за Сеат Нов Ибиза и Леон!

МОже да дадете мнения и за Сеат Нов Ибиза и Леон!
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
както беше писал един колега по-назад, Huinday i30 дизел е много добър избор - за 30-33 хиляди с ДДС се взима много качествен и модерен автомобил...
Отделно от това е единсвената кола, която предлага "товарен" 4+1 места /без да се правят гимнастики в Технотест, защото идва от Корея със Сертификат "товарен 4+1 места"/ - ползваш данъчен кредит...
Аз пък бих се замислил и за варианта 2-ра употреба автомобил на 2-3 години... Само трябва да е от сигурен източник /не от Горубляне/...
Например оказион от фирмен магазин /прегледах при Хюндай нямат и30-ки в момента, но има Гец-ове 1.5д 80кс на 2-4 години за около 15000лв още в гаранция/ За тях също има варианти за лизинг и си спестяваш 5 или 10 хиляди лв, които автоматично губиш още като изкараш колата от магазина
Аз вече карам 2-ра оказионка от Хюндай - уверявам те, че няма никакви изненади - само караш и наливаш нафта...
Отделно от това е единсвената кола, която предлага "товарен" 4+1 места /без да се правят гимнастики в Технотест, защото идва от Корея със Сертификат "товарен 4+1 места"/ - ползваш данъчен кредит...
Аз пък бих се замислил и за варианта 2-ра употреба автомобил на 2-3 години... Само трябва да е от сигурен източник /не от Горубляне/...
Например оказион от фирмен магазин /прегледах при Хюндай нямат и30-ки в момента, но има Гец-ове 1.5д 80кс на 2-4 години за около 15000лв още в гаранция/ За тях също има варианти за лизинг и си спестяваш 5 или 10 хиляди лв, които автоматично губиш още като изкараш колата от магазина

Аз вече карам 2-ра оказионка от Хюндай - уверявам те, че няма никакви изненади - само караш и наливаш нафта...
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не ти препоръчвам Toyota Auris, поради следните причини:
1. ДВГ-то което си посочил е много муден. Трябва постоянно да го държиш на 2000 оборота за да може да не се "замисля" между предавките.
2. Много кофти видимост от лявата страна, поради голямата странична колонка
3. Скоростния лост им е разположен като на маршруно такси
за другите нямам наблюдения, но съм чувал че HDI-то на Пежо е доста читав двигател.
п.п. дано съм помогнал
п.п.п а защо не новото Поло, брат ми онзи ден си купи 1,4 TDI 80 к.с. за около 24к лв. - 4 врати, клима, ABS, Klima, MP3 - заслужава си парите но за пъргавина на ДВГ-то още не мога да кажа
1. ДВГ-то което си посочил е много муден. Трябва постоянно да го държиш на 2000 оборота за да може да не се "замисля" между предавките.
2. Много кофти видимост от лявата страна, поради голямата странична колонка
3. Скоростния лост им е разположен като на маршруно такси

за другите нямам наблюдения, но съм чувал че HDI-то на Пежо е доста читав двигател.
п.п. дано съм помогнал
п.п.п а защо не новото Поло, брат ми онзи ден си купи 1,4 TDI 80 к.с. за около 24к лв. - 4 врати, клима, ABS, Klima, MP3 - заслужава си парите но за пъргавина на ДВГ-то още не мога да кажа
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:

mladvampirTDI написа:При Тойота Аурис е от класа на Октавия, така, че или Октавиа - Аурис и тогава избора е Октавия, или Фабия - Ярис и тогава избора на 1000% е Ярис (не само защото аз карам такава). Говоря за Ярис 1.4 д-4д 90 коня. Като вървеж за конете си е супер, разхода е приличен (нема да пиша моя колко е, защото се убедих, че разхода на колите ми не е много реален, просто съм по-темпераментен шофьор явно). Иначе сервиза на Тойота вече не е това което беше - отчитам огромно подобрение. Преди два дни ми звъннаха да отида да ми сменят щипките на подглавниците на задната седалка, защото имали акция за това
![]()
![]()
. Стана за 5 минути.
Колега , защо ли си мисля , че Авенсис-ът е в класа на Октавията, а Аурисът е в класът на Фабията, а Ярисът е един клас по-надолу????
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
BigTo написа::оффmladvampirTDI написа:При Тойота Аурис е от класа на Октавия, така, че или Октавиа - Аурис и тогава избора е Октавия, или Фабия - Ярис и тогава избора на 1000% е Ярис (не само защото аз карам такава). Говоря за Ярис 1.4 д-4д 90 коня. Като вървеж за конете си е супер, разхода е приличен (нема да пиша моя колко е, защото се убедих, че разхода на колите ми не е много реален, просто съм по-темпераментен шофьор явно). Иначе сервиза на Тойота вече не е това което беше - отчитам огромно подобрение. Преди два дни ми звъннаха да отида да ми сменят щипките на подглавниците на задната седалка, защото имали акция за това
![]()
![]()
. Стана за 5 минути.
Колега , защо ли си мисля , че Авенсис-ът е в класа на Октавията, а Аурисът е в класът на Фабията, а Ярисът е един клас по-надолу????
Не мислиш правилно
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
BigTo написа::оффmladvampirTDI написа:При Тойота Аурис е от класа на Октавия, така, че....

Авенсиса е в класа на тая Шкода дето я няма още (защото според мен Суперба отговаря на Камри, простете ако не е така)
Но Октавията е Голф с Багажник => Корола (която е Аурис с багажник)
Надолу са Фабия, Поло, Ярис...
По надолу са Лупо (в наши дни вече Фокс), Айго...
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
BigTo написа:Аз предлагам да направим нова тема, в която да спорим за това, за да не смамим тая, защото има да спорим доста- Защо тогава октавията я сравняват с Пасат?
Щото са идиоти ... Някой път седни на задната седалка на октавия и ще разбереш ... Те не, че след Б3 и Б4 не направиха пасата доста по-тесен въпреки увеличените външни габарити, но пак ще усетиш разликата ...
Да не говорим, че шкодата си е технологично базирана на ГОЛФ ... могат да ги сравняват с пасата само по багажник и по нищо друго ...

Аз давам един глас за шкода или астра ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Онзи ден ме возиха в Румстър 1.9 TDI и ми хареса - удобни седалки, високо над пътя, клиренса е ок, багажника немалък... за 29К, а и според мен сравнението с баничарка е неуместно
Колкото до спора кое с кое в кой клас - объркването ви идва от факта, че Шкодите са "уголемени" спрямо базата си - октавията е удължена Голф-база(т.н. С клас), Фабията на Поло(B), Супърба на Пасат(D)... е това прави ли Супърба от по-горен клас спрямо пасат?

Колкото до спора кое с кое в кой клас - объркването ви идва от факта, че Шкодите са "уголемени" спрямо базата си - октавията е удължена Голф-база(т.н. С клас), Фабията на Поло(B), Супърба на Пасат(D)... е това прави ли Супърба от по-горен клас спрямо пасат?
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yeti123 написа:Бая има пописано, ама нещо има само 2-3 обосновани мнения.
Попочетох насам натам, и засега Тойотата отпада, просто защото видях коли на 15 000км с ръжда по ауспух и някой съединения - не е нормално това (моята 3-ка е 150хил км. по километраж, тоест на реални МНОГО километри и едан ръжда няма, а това нова кола на 15 хил с ръжда, не благодаря) - има ли и проблеми с спирачките..... (произвежда се в Турция)
- Засега Шкода Нова Фабия и Румстър (1.9 ТДИ) са на предни позиции заедно с Опел Астра 1.7, независимо че и Пежото 308 и 207 ми допадам на външен вид, ама за съжаление кола не се избира по външен вид!
- Kia Ceed гледам нещо ама нямам никаква представа за какво иде реч там (ако има някой с подплатени мнения ще съм благодарен), а и дизеловите версии ми се струват бая скъпички!!!
- Накрая, ако все пак се съберат повече пари за първоначална вноска, мисля да се мятам на Голф или Голф +, но засега малко задминават бюджета!
И моя бюджет беше ограничен но се метнах без да мисля на Голф от изброените от теб коли мисля че най добрия избор ти е голф.Изчакай до Пловдивския панаир отварят го на 29/09/08г. гаранция ще има отстъпки не му мисли много а взимай един голф

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм на мнение ,че <<пажата бързо се скапват >> друг е въпроса ако си купил някое пежо втора ръка на което са му взели душицата и да кажеш ...... златните думички ,не !.........
За нова кола кавам пежото !
Имам опит с 406 хди 2000 490 000 км ! Уникано Без да се пипне дигателчето само ,че пежаците са по нежни в окачваният това име е проблема ама ако пазиш !
Всичко е ок !
1. страшна визия !
2. ако е дизел неуморим двигател !
3. за добри пари !
4. Ако не си превзет от сектата фв скода сеят !
За нова кола кавам пежото !
Имам опит с 406 хди 2000 490 000 км ! Уникано Без да се пипне дигателчето само ,че пежаците са по нежни в окачваният това име е проблема ама ако пазиш !

1. страшна визия !
2. ако е дизел неуморим двигател !
3. за добри пари !
4. Ако не си превзет от сектата фв скода сеят !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”