Що за марка е TopRan и какви са ви впечатленията?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 04 сеп 2008 9:02

dj_nako написа:Преди малко си купих няколко части марка TopRan от ХобиКар магазина в русе.Прахоуловители и маншони на амортисьора,задни тампони на носачите,спирачни маркучета,шернирче,тампони на задния мост,аве доста неща по окачването.Цената е доста добра,дано и качеството да е така добро :)

Споко, ще карат :wink:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 05 сеп 2008 17:53

dj_nako написа:... задни тампони на носачите,спирачни маркучета,шернирче,тампони на задния мост...

А честито ...

Не искам да съм лош пророк, ама след 2-3000км пак ще са за смяна ..

А за спирачните маркучета си е направо риск по мое мнение ..

Дано не съм прав, но скромния ми опит това показва. Имам личен опит от Джетата с такива тампони на макферсона, лагер на задната главина както и преден тампон на двигателя и тампон на карбуратора. Дали изкараха и толкоз...

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Съб 06 сеп 2008 20:53

Аз съм със предни вентилирани дискове Топран,много съм доволен,пък по-нататък ще си покаже... :)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 22 сеп 2008 22:29

между другото Топран са и посредници/опаковчици/ на оригинални авточасти,аз така си купих датчик внесен чрез тях в българия с оригиналните щампи на WV и ауди само че поизтрити с шмиргел щото нямат право да ги внасят така. :wink:
Датчика е ELTH made in luxemburg,внесен в българия от Топран.

Потребителски аватар
D1D00
Автомобил: Volkswagen Golf GT
Двигател: ABD 1994

Re: Що за марка е TopRan и какви са ви впечатленията?

Мнениеот D1D00 » Чет 17 фев 2011 8:00

Мисля на топран да си взема задно амортисьорче на 3-тата врата(за багажника). Едно приятелче ми каза за тази марка и бил много доволен, на неговата сложил същото такова изкарало повече от 5 години и още му вдига вратата :shock :shock. И така мисля да си взема на нея пък да видим, 20 лв. стрували :)

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 17 фев 2011 14:45

Аз си взех TopRan амортесьорчета за задната врата на Пасата ми и вече 2 години няма проблем с тях.

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Чет 17 фев 2011 15:34

Маркуч за картерните газове - 27 хил км. Вече е за смяна, защото не уплатнява и хвърля масло/маслени пари/

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 17 фев 2011 16:12

Такаааа.Сега да ви светна какво точно е фирмата TOPRAN.Това е немска пакетажна фирма(НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ)които поръчват части в много различни страни и само ги пакетират.Всяка част си има по няколко качества(едно и също нещо да речем с 5 производителя видимо горе доло еднакви)Както каза някой по назад в темата има си и напълно оригинални части през VAG GROUP.Масово се поръчват части от вносителите с китайски произход.Има си немски,италянски,испански,щатски,канадски,мексико,полски,чешки и така нататък, но в никакъв случай турски.Това е накратко :wink:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 17 фев 2011 16:16

golfmk1 написа:Такаааа.Сега да ви светна какво точно е фирмата TOPRAN.Това е немска пакетажна фирма(НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ)които поръчват части в много различни страни и само ги пакетират.Всяка част си има по няколко качества(едно и също нещо да речем с 5 производителя видимо горе доло еднакви)Както каза някой по назад в темата има си и напълно оригинални части през VAG GROUP.Масово се поръчват части от вносителите с китайски произход.Има си немски,италянски,испански,щатски,канадски,мексико,полски,чешки и така нататък, но в никакъв случай турски.Това е накратко :wink:

Потвърждавам.Един път ми се наложи да купя нещо Топран по неволя и се оказа оригинална част с заличен номер на нея... ;]

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Чет 17 фев 2011 16:37

mupk0 написа:
golfmk1 написа:Такаааа.Сега да ви светна какво точно е фирмата TOPRAN.Това е немска пакетажна фирма(НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ)които поръчват части в много различни страни и само ги пакетират.Всяка част си има по няколко качества(едно и също нещо да речем с 5 производителя видимо горе доло еднакви)Както каза някой по назад в темата има си и напълно оригинални части през VAG GROUP.Масово се поръчват части от вносителите с китайски произход.Има си немски,италянски,испански,щатски,канадски,мексико,полски,чешки и така нататък, но в никакъв случай турски.Това е накратко :wink:

Потвърждавам.Един път ми се наложи да купя нещо Топран по неволя и се оказа оригинална част с заличен номер на нея... ;]

+1

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Чет 17 фев 2011 22:17

vaso18 написа:
mupk0 написа:

+1

+1

kombi tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kombi tdi » Съб 19 фев 2011 11:51

аз съм доволен от топран,контактна клена бях сменял,и още нещо но не мога да се сетя,за тези си пари е добре

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Съб 19 фев 2011 12:08

Предполагам повечето не са доволни от дръжките на вратите :lol: Пример.Дръжка топран без ключ струва 9-11лева.И клиента ми вика.- Дай някоя по качесвена.Добре викам аз.Ще ти поръчам оригинална но струва 75 лева, при което изражението му е :shock Мерси ще си купя 7 дръжки за тези пари и с това разговора приключва.Не, че не съм поръчвал и оригинални де :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 фев 2011 19:10

Topran е най-боклукчивата марка за части. 1 път направих грешка да взема вентилаторза радиоатора на Г3 понеже нямаше никъде други, дори и по моргите. Не изкара дори 1 г. Перката се изметна и по диаметър и по остта, при спряла кола и работещ вентилатор предницата се тресеше,изгоря 1 ва степен на ел.мотора. Намерих от морга Бош 2 ра младост чистак нов лъскавичък и вече 5г е с него Г3 то.
топрана директно в кофата. на Г2 съм слагал тампони от тая боклукчива марка и след 2-3 месеца наново.
Топран , Евро 07 само като ги чуя и надалеч.
В раздел продава се мъдри 1 обява за вентилатор за радиатор - да не се прекаря някой

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Вто 22 фев 2011 19:31

Ако прочетеш 4-5мнения по-нагоре ще си изясниш някой работи :deal

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”