Как се чувствате със зимните гуми на това леко мокро време?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 19 дек 2008 15:40

w_smith написа:
checheneca написа:
w_smith написа:С Дебица Фриго 2 не съм много стабилен на тръгване, на спиране е малко по-добре, но не много.

С 7000 оборота ли тръгваш че неси стабилен при тръгване ?Не те разбрах колега.Обясни ми какво означава не са стабилни при тръгване?

Означава, че при всяко по-бързо тръгване на мокро оставам на място 3-4 секунди преди да зацепят гумите.

аха ясно ....

Потребителски аватар
laldo
Автомобил: Опел Зафира В
Двигател: 2006 г

Мнениеот laldo » Пет 19 дек 2008 16:30

One написа:малоя креста 200 - перфектно поведение

:Mr Green Fun :headbang

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Пет 19 дек 2008 17:30

BigTo написа:Michelin Alpine 3 - сухо, мокро - няма проблеми, на вода малко вият, но се свиква. Онзи ден слизах от Велинград, няма мърдане на мокрото.
:да: Страааашна гума 2Е:

Потребителски аватар
mmv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmv » Пет 19 дек 2008 18:08

continentаl winter contact ts800- на сухо и мокро перфектни сняг още не са видяли, но не се съмнявам в тях!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 19 дек 2008 18:17

И кой ли в тази тема ще каже нещо лошо за новите си гуми на мокро??? Това значи да признае пред всички че се е минал-нЕма такъв човек в БГ вЕрвайте ми :)

BigTo написа:
Michelin Alpine 3 - сухо, мокро - няма проблеми, на вода малко вият, но се свиква. Онзи ден слизах от Велинград, няма мърдане на мокрото.
Страааашна гума

А аз днес щях да взимам още 2 Vredestein SnowTrac 3 за отзад понеже отпред съм с такива но в последния момент ги смених с Alpine 3 именно понеже Vredestein-a на мокрър и гладък асфалт прави звук все едно съм с 300кс и почва да свири механичния компресор а то се оказа че и Аlpine-а е "музикален" -ще се търпи какво да се прави :lol:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пет 19 дек 2008 18:21

На моята кола съм със зимни, навън е мокро, а зимните ми спират 2-3 пъти по-добре от летните които са ми на служебната! :)

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 19 дек 2008 18:37

темата е безсмислена.
А с моите зимни спирам 4-5 пъти по-добре отколкото с летните!
А ако сложа летните - още 5-6 пъти по-добре!!!

Всъщност излъгах.
определено със зимните (дебица фриго2) колата е по-склонна да врътне гуми на мокро отколкото с летните малоя, ама това не съм го писал, щото ме е срам, колко съм се минал че съм със зимни гуми :oops:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 19 дек 2008 19:11

Аз пък спирам плавно и разлика няма! Верно темата е безмислена !

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Пет 19 дек 2008 20:29

Какви са тия самовнушения за зимните гуми, че били по-зле? Зимните бият летните по всичко, само губят по графа "бързо износване". Може да имат по-лоши показатели само поради неподходяща шарка, иначе материала не виждам кога може да е по-лош от летни (освен при 30-40 градуса). Дръг е въпроса ако някой кара с широки нискропрофилни летни с лети джанти и като си сложи по-тесни и високи зимни да си вади погрешни изводи колко било по-зле и как се занасял по завоите.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 19 дек 2008 20:41

Кофти са ти гумите, за това.
Аз съм с Michelin Alpin A3 и нямам никакви проблеми и в това време включително.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 19 дек 2008 20:46

С Goodyear Ultragrip7+ съм на колата, мога да кажа че гумите се държат перфектно на мокро, спират много добре.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 19 дек 2008 20:51

Dr.Watson написа:Какви са тия самовнушения за зимните гуми, че били по-зле? Зимните бият летните по всичко, само губят по графа "бързо износване". Може да имат по-лоши показатели само поради неподходяща шарка, иначе материала не виждам кога може да е по-лош от летни (освен при 30-40 градуса). Дръг е въпроса ако някой кара с широки нискропрофилни летни с лети джанти и като си сложи по-тесни и високи зимни да си вади погрешни изводи колко било по-зле и как се занасял по завоите.

Вземи си TOYO и ще разбереш.На служебната бяха тикива,на сухо добре горе долу,но валне ли гледай кво става.Поради факта,че едната се сцепи сложих NOKIAN WR G2 само от пред щото шефа не даде да взема 4-ри.Сега разликата е угромна,предницата не мърда,ама здницата се мъчи да ме изпревари.Вземи си някоя гума седяла 5-6г да не казвам повече по складовете та ако ще да е най-добрата марка и най-скъпата ефект от нея никакъв.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 19 дек 2008 20:58

Уж с летните трябва да е по-добре, защото имат водосточни канали. Но аз поне не съм забелязал съществена разлика, защото така или иначе на дъжд не карам бързо. С други думи с моите зимни гуми се движа нормално и на дъжд.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 19 дек 2008 21:05

зимна гума си е за сняг !лятна гума за сухо и мокро !аз още съм с летните и на мокро и на сухо си държат без проблем :wink: но има една подробност гумите са Michelin :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 19 дек 2008 21:07

titi28 написа:зимна гума си е за сняг !лятна гума за сухо и мокро !аз още съм с летните и на мокро и на сухо си държат без проблем :wink: но има една подробност гумите са Michelin :bowdown :bowdown :bowdown

енерджито наистина се справя и зимъска....обаче си в грешка....зимната гума е главно за ниски температури...сняг и останалите неща зависят от грайфера и шарката, но основното е високо сцепление при ниски температури!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”