Консумативи на чисто новите автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Консумативи на чисто новите автомобили

Мнениеот zaro » Пон 16 мар 2009 16:46

propparo написа:......

Абе колега човек не отива непременно с намерението да купува,
Отиваш да видиш различни марки и модели за да си изградиш впечатление, не всеки виси по цял ден по форуми да чете дрънканици, хората отиват, искат да разгледат, да видят, пък дали ще си купят е отделен въпрос. Но нали някой трябва да им го продаде, аман вече да правиме компромис със себе си, тоя се държи като идиот ама аз ще си премълча понеже много се кефя на тая кола, сега има доволно много алтернативи и специално мога да ти кажа за една, където въобще не получаваш такова тъпо отношение.
Аман от киселяци по магазините и намусени касиерки и скандали по учреждения,
никъде не пише че темата е за КЗП а по скоро за отношението на търговците към клиента и към стоката която продават........

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Пон 16 мар 2009 18:53

morfei1 написа:@lyubobg, значи... след като си толкова взискателен и претенциозен (в което няма нищо лошо, щото и аз съм същия, както и много други колеги) ти остава варианта, поръчка на нова Тойота, по твой вкус. Чакаш около три месеца и няма ръжда, няма старо масло, стара спирачна течност, антифриз и т.н.т, но няма и -20%... предполагам :roll: .

Просто в случая въпросната оферта не е за теб. Пък и в крайна сметка, Тойота не кой знае каква марка, че да си останал разочарован от видяното.

В крайна сметка, накрая имаш още една причина в повече, за да си купиш пак VW, пък било то и нов :banana

съгласен!

Любо, браво, че ни предупреди! Добре си им го казал на служителите, та и те замислят малко какво продават и в какво състояние трябва да е щом е "ново".
Но иначе морфей е прав, че за 100% нов - по поръчка :да:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 16 мар 2009 18:58

Моето мнение е, че Toyota е хубав автомобил, но някои хора си мислят, че са номер едно. Материалите не са от най-луксозните, жабката има луфт. Качи се в един Mercedes или BMW и тогава се оплаквай(не че няма забележки). Някои се оплакват на CL-a ръба на калника се разминава с 1 мм от капака :)
Не познавам някой да си купува НОВА кола и да я кара 15 г.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 16 мар 2009 19:19

в тази тема не намирам нищо смислено.Сори.
Все гледаме да ходим да се чекнем с некой без причина.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пон 16 мар 2009 19:45

vit_autosofia написа:в тази тема не намирам нищо смислено.Сори.
Все гледаме да ходим да се чекнем с некой без причина.

:да: И аз така мисля ! Не виждам, с какво ще помогне колегата на някои или какво ще промени, нямал си работа иии .....

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пон 16 мар 2009 20:47

Малко ще се отклоня от темата, обаче ... не ви разбирам бе, хора!

Значи държавата ни е еб@на, неуредена, скапана и т.н., но когато някой тръгне да си търси правата му скачате. Гледате и храните: "Ама то това не е такова", "Какво си губиш времето" и т.н. Същата работа като на някой строеж. Един стои и копа, а другите в кръгче пукат бири и пушат цигари. После чакаме някой да ни оправи.

Аз съм клиент. Дори и да вляза със скъсан анцуг и лачени патъци може да имам кесия с пачки :arrow: трябва да бъда обслужен така, все едно отивам да си взема S500. Няма значение колко ще я карам тази кола - искам като си я купя да лъщи, да няма ръждичка и да се съобразят с желанието ми.

Никой в България не учи за продавач-консултант. А трябва.
Никой в България не си търси правата. А трябва.

Има дупки по улицата - а колко от вас звънят на съответната институция, за да ги оправят? Има 100ци подобни примери.

Евала на Любо.

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пон 16 мар 2009 22:35

иде реч за друго, аз поне не оправдавам дилърите, всички до един са мизерници.

любо не е прав за консумативите, че едва ли не са за смяна още преди да е взел колата.
и относно ръждите не е прав, по всяка една кола има ужасно много детайли, които не се обработват против ръжда, просто няма нужда. тези детайли нито са носещи, нито се виждат, и обработката им само ще натовари излишно цената.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 16 мар 2009 23:27

Tomcat написа:иде реч за друго, аз поне не оправдавам дилърите, всички до един са мизерници.

любо не е прав за консумативите, че едва ли не са за смяна още преди да е взел колата.
и относно ръждите не е прав, по всяка една кола има ужасно много детайли, които не се обработват против ръжда, просто няма нужда. тези детайли нито са носещи, нито се виждат, и обработката им само ще натовари излишно цената.

По закон сменят ли ти маслото в Тойота на 1 година карал не карал колата?
Сменят го - сега като е стояла на склад 1 година защо не го сменят и защо това ме прави че не съм прав?
Освен това спирачна течност на АБС в белите страни се сменя на 1 година, пак по същата причина тая работа трябва да отиде в канала.
Ръждата по дисковете като натиснеш 2 пъти накладките си се намазват, дисковете ти стават на ръбове и няма да ти кажа това колко ме радва :)
Не съм виждал дисковете ама ако е седяла колата на склад много време не ми се мисли.
Аз моето си голфи като го оставя 5 дена да не го карам го вкарвам на платен паркинг с покрив отгоре само по тая причина. (Късметлия ще е тоя дето ще го кара като го продам :) )

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пон 16 мар 2009 23:33

lyubobg написа:
Tomcat написа:иде реч за друго, аз поне не оправдавам дилърите, всички до един са мизерници.

По закон сменят ли ти маслото в Тойота на 1 година карал не карал колата?
Сменят го - сега като е стояла на склад 1 година защо не го сменят и защо това ме прави че не съм прав?
Освен това спирачна течност на АБС в белите страни се сменя на 1 година, пак по същата причина тая работа трябва да отиде в канала.
Ръждата по дисковете като натиснеш 2 пъти накладките си се намазват, дисковете ти стават на ръбове и няма да ти кажа това колко ме радва :)
Не съм виждал дисковете ама ако е седяла колата на склад много време не ми се мисли.
Аз моето си голфи като го оставя 5 дена да не го карам го вкарвам на платен паркинг с покрив отгоре само по тая причина. (Късметлия ще е тоя дето ще го кара като го продам :) )

любо, много си зле честно.

опитвам се културно да ти обесня, ама не вдяваш. пак казвам, поради спецификата на производствения процес на автомобилите, не е възможно много коли да се заседят повече от 3-4 месеца където и да било по етапите на производство и доставка.

това за дисковете няма да го коментирам, очевидно не разбираш от автомобили и затова са ти простени подобни глупави изкзвания

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Пон 16 мар 2009 23:44

Tomcat написа:опитвам се културно да ти обесня, ама не вдяваш. пак казвам, поради спецификата на производствения процес на автомобилите, не е възможно много коли да се заседят повече от 3-4 месеца където и да било по етапите на производство и доставка.

А защо ги дават с такива отстъпки? Защото залежават и не могат да ги продадат.
СФК, туй - онуй ...
Има гаранция, казват те. Но какво ме топли тази гаранция, при положение, че ще губя време да се занимавам с колата, сервизи и т.н. ...

@Любо: това с дисковете не го схванах. Ти и за 8 часа да я оставиш на по - влажно си ловят ръжда ...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 17 мар 2009 0:14

...то е достатъчно да я закараш на автомивка и след 30мин. са ръждясали, много се дразня от това :| . Аз малко на шега го казах в началото.... то гледай какво стана с тези дискове :oops:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 17 мар 2009 1:01

http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... =54&t=6443

На колега от ситроен форума са му продали "нова" кола която е седяла по складове 2 години :shock В България всичко е възможно

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 17 мар 2009 1:24

Uneek написа:http://www.citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?f=54&t=6443

На колега от ситроен форума са му продали "нова" кола която е седяла по складове 2 години :shock В България всичко е възможно

ЛЕЛЕ Чета темата....НЕ знам какво да кажа, имах приятел също с С4 и той ми разказваше подобни неща, ама си викам - а случайно нещо... Ама май не...

:bishop :bishop :bishop :screwy

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 17 мар 2009 8:52

http://www.segabg.com/online/new/articl ... ctionid=29
Та какво за спецификата на производствения процес? :lol:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 17 мар 2009 9:04

Хайде да не намесваме цитроните /особено новите/ като говорим за коли :)) Няма сила която да ме накара ДОБРОВОЛНО да дам пари за нов ситроен та ако ще да ми сменят консумативите всеки месец ! Иначе по темата това със смяната в белите страни на спирачна течност всяка година ми се струва пълна тъпотия - ние караме бараки на по 10-15г. и повечето хора никога не са сменяли спирачна течност и си спират колите без проблем ,остава и антифриза да го сменят на година въпреки че на капачката на Корола-та по спомен пишеше че се сменя на 150 000км.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”