Минаване на жълто

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Минаване на жълто

Мнениеот vasstop » Сря 17 юни 2009 6:53

Miki написа:Преди доста време си спомням, че на някои места светофарите почваха да мигат жълто заедно със зеленото, няколко секунди преди да се смени светлината. Според мен много полезна функция, не знам защо ги премахнаха.
Защото сложиха камери и трябва да има кого да снимат... логичен ти е въпроса, но отговорът няма да ни хареса. Факт е, че в западна Европа навсякъде мига зеленото преди да стане жълто.

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Сря 17 юни 2009 9:43

За българският шофьор жълтото не е необходимо.Достатъчно сме нагли,след като видим на брояча,че ни остават 3 секунди зелена светлина,а сме на 25 метра от кръстовището да натиснеме педала,щото треа се мине на зелено.
Колко от вас гледат сигнала на противоположния светофар,с цел да тръгнат ПЪРВИ на жълто?
Някъде ,в една тема четох следното:на жълто премини,но на жълто не тръгвай"-подкрепям с две ръце

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 17 юни 2009 11:52

И това зависи. Ако средностатистическият шофьор в България спазваше горе-долу правилника, нямаше да минава на жълто в най-голямото задръстване и да остава на средата на кръстовището.. така другите не могат да минат и така със всеки слвдващ светофар задръстването става все по-страшно...

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Чет 18 юни 2009 17:58

Някой да знае дали има камери на кръстовището на площад Македония в София?

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 18 юни 2009 22:42

emo-gar написа:Значи аз мога да спазвам колегиалност и не навлизам защото няма да излезна до смяната,айде ще пропусна една светлина-голямо чудо,но пичовете и идея си нямат и ...свирките на 6 ..и те така го превземам почти всеки ден.Бахти тъпите ставаме от ден на ден,а знаете ли един добър жест как оправя настроението :да:

Ей тука съм съгласен ама адски много с колегата.... всеки ден се убеждавам какви примати карат по улиците. Проблема е там обаче, че на вид сериозни и интелигентни хора с хубави коли свирят като идиоти и викат като изоглавени на селянина (т.е. аз) пред тях що не се тъпче в задръстеното кръстовище дето и куче не може да мине от коли, раиш ли щото треело 'а се движим и да ми обясняват по кои географски ширини да карам и де да не карам...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 18 юни 2009 22:48

theraven написа:
emo-gar написа:Значи аз мога да спазвам колегиалност и не навлизам защото няма да излезна до смяната,айде ще пропусна една светлина-голямо чудо,но пичовете и идея си нямат и ...свирките на 6 ..и те така го превземам почти всеки ден.Бахти тъпите ставаме от ден на ден,а знаете ли един добър жест как оправя настроението :да:

Ей тука съм съгласен ама адски много с колегата.... всеки ден се убеждавам какви примати карат по улиците. Проблема е там обаче, че на вид сериозни и интелигентни хора с хубави коли свирят като идиоти и викат като изоглавени на селянина (т.е. аз) пред тях що не се тъпче в задръстеното кръстовище дето и куче не може да мине от коли, раиш ли щото треело 'а се движим и да ми обясняват по кои географски ширини да карам и де да не карам...

Да определено жестът е много важно нещо но когато видиш че на тебе никой не ти прави този жест примерно говорим за най-малкото нещо да те пусне на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА да присечеш не за друго?! Пък за шофирането да не говорим там няма какво да се говори темата е неизчерпваема лошото е че и тези който са човечни и те се променят когато видят че всеки 2-ри ги ругае и не ги уважава на пътя това е една птичка не прави пролет!

п.п Едно съм разбрал от личен опит НИКОГА НЕ БЪРЗАМ НА СФЕТОФАР МЕН 2 МИНУТИ НЕ МЕ ОПРАВЯТ!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 20 юни 2009 11:02

theraven написа:

100% съм съгласен и аз - сигурно на фона на наш'те "шофери" маймуните ги е срам, че и те са примати. Примерите за безгранична простоия са безкрайни.. Даже в Италия не карат така - имам лични впечатления.. Там карат само газ и спирачка, вадят си душите на колите, но.. такива идиотизми като тука няма... и не си крещят постоянно по светофарите....

d00mEr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d00mEr » Пон 22 юни 2009 9:06

Откакто я прочетох тази тема и запонах да следя колко често минавам на жълто с никакъв шанс да спра на стоп линията .... долу горе 50/50. Не, че не искам да спазвам правилата ама просто понякога няма как...

Даже в събота водих спор с господата от КАТ на същата тема !
"Съобразяваш скоростта си така, че при смяна на сигнала на светофара да можеш да спреш"
(В крайна сметка проявиха разбиране де. Явно съм бил убедителен :))

А това, че трябва да пълзиш със 10-15км/ч преди светофа за да успееш да спреш като се смени цвета 1 метър преди линията и, че колегата зад теб може да ти залепи задния номер за гърба тях не ги интересува :)

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пон 22 юни 2009 11:03

да ама по-добре колегата отзад да ти залепи номера на гърба, от колкото колегата от другата улица да си залепи номера на челото ти

абе айде не е чак толкова голям проблем тва - ако можеш, винаги спираш, ако не можш, минаваш - кво толкова ;)

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Вто 30 юни 2009 18:01

Е то аз ако мога спирам ако не мога минавам, но тва е решение, което се взима за части от секундата. Притеснявам се само, че тези от сектор видеонаблюдение може да не са съгласни с това: Ако можеш спираш, ако не можеш МИНАВАШ.

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Сря 01 юли 2009 20:04

icefire, ти нали се притесняваше, че си минал някъде на жълто. Какво стана? Още нямаш честитка нали? А на кои кръстовища беше минал?

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Пон 03 авг 2009 9:11

Използвам старата тема, за да повдигна нов въпрос.
Ако аз съм примерно от Петрич, но съм бил на море във Варна или Бургас и ме снимат в някакво нарушение и ми пратят честитка, къде ще трябва да се явя? В съответното КАТ във Варна или Бургас, или просто ще е в областното ми КАТ по местоживеене?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 03 авг 2009 9:44

пращат ти го по регистрация/местожителство

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Пон 03 авг 2009 9:52

LILO&STICH написа:пращат ти го по регистрация/местожителство

Тоест, аз ако съм от Благоевград, ще трябва да си отида в КАТ в Благоевград, а не да се връщам пак във Бургас за да си видя снимките (филмчето)от нарушението заснето от камери в Бургас, така ли?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 31 авг 2009 5:29

Дали ще те снимат - мнооого зависи. Приятели са ги снимали за глупости. С трабантите на един събор минахме целия център по 3-4 коли на чисто червено и никой не получи снимка. Доколкото знам по закон като светне червеното ако вече си преминал стоп линията НЕ е нарушение. Абе...на късмет е.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”