Писта за Формула 1 в България

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Подписваме за Формула 1 в България в петък

Мнениеот morfei1 » Съб 11 юли 2009 19:55

Разликата между песимиста и оптимиста била в това, че единия смятал чашата за наполовина празна, а другия за наполовина пълна..... вие от кои сте?

Кой к'ви далавери ще си прави, въобще не ми дреме. Важното е че като ми кефне да отида на Ф1, ще мога да го направя и то в собствената си страна, останалото въобще не ме интересува.

Дано нещата се развият добре... :bowdown

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 11 юли 2009 23:42

Ако се съди по председателя на организационния комитет оптимистичният вариант е пистата да се построи между Дупница и село Ресилово и да се казва "Сашка Васева Ринг". Това при положение че междувременно не отстрелят частните инвеститори в проекта :lol:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 14 сеп 2009 12:35

България е получила предварителен договор за провеждането на състезания от Формула 1

14 септември 2009 | 11:51 | Агенция "Фокус"

София. България е получила предварителен договор за провеждането на състезания от Формула 1. Това съобщи за Агенция „Фокус” Богдан Николов, председател на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ). Предварителният договор е получен вчера и все още не е подписан. Вече има подписан предварителен договор за привеждането състезания за пистови мотори Мото Джи Пи от 2012 година.
По думите на Николов около 30 млн. евро са приходите от едно състезание на Формула 1 в Италия. От БФМ са заложили 100 евро средна цена на билетите за провеждането на състезания от Формула 1, което е и минимумът, тъй като под тази цена на световно равнище не може да се пада, обясни Николов.
На държавно ниво до този момент е получена подкрепата за изграждането на тази писта. Отреден е теренът на летище Доброславци край София, който е с площ от 3200 дка. От страна на държавата е предвидено и изграждането на подходяща инфраструктура в района на бъдещата писта.
От наша страна като федерация предварителният договор за Мото Джи Пи е подписан, договорът за Формула 1 също е готов. Остава да се създаде акционерно дружество с държавно участие, така че пистата да стане реалност, каза Николов.
Пред „Фокус” президентът на Европейския мотоциклетен съюз Винченцо Маци, каза, че провеждането на състезания от Формула 1 в България е реално и възможно. Според него най-близката писта в Югоизточна Европа е в Турция, но тя не е успешна защото е отдалечена и няма изградена подходяща инфраструктура около нея.
Едно от основните изисквания за провеждането на състезания от кръг на Формула 1 е в радиус от 2 километра да 2,5 млн. жители. Отреденият терен на летище Доброславци освен, че покрива това изискване, но и го надхвърля – толкова приблизително е населението на София. Освен това в близост има и други населени места.
Юлиан ХРИСТОВ
http://www.focus-news.net/?id=n1258400

metselder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот metselder » Пон 14 сеп 2009 12:44

Най накрая да видим нещо хубаво и в България... искрено се надявам да не са поредните слухове ... аз съм изключително запален фен на формулата ( а и съм нов във сайта на VW ) но дай Боже да има формула 1 на родна земя ще съм мн щастлив ако има и др като мен които искат да ходим заедно :)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 18 сеп 2009 15:28

Едно от основните изисквания за провеждането на състезания от кръг на Формула 1 е в радиус от 2 километра да 2,5 млн. жители. Отреденият терен на летище Доброславци освен, че покрива това изискване, но и го надхвърля – толкова приблизително е населението на София. Освен това в близост има и други населени места.
Е тва основно изискване ако може да ми го обясни някой че съм малко тъп и не схващам :screwy Ама чукча не читател,чукча писател...

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пет 18 сеп 2009 16:27

Така написано се разбира едва ли не че,в диаметър от 4 километра да има 2.5 милиона души,което означава че на един квадратен километър се падат 199000 жители,смешно и невъзможно.На мен не ми е ясно защо Истанбул с някъде 11-12 милиона души не успя да задържи Ф1 и се отказаха?Защо организаторите от българска страна нямат пари да направят това нещо а се натискат--факт е че желаният терен Доброславци е собственост на Министерство на Отбраната,тоест държавна собственост и се проси едва ли не държавата да участва като съпорт спонсор с даване на тази супер скъпа според пазарните цени площ,за осъществяване на частни амбиции?Представете си автопотока в дните на организиране на състезанията--та ние нямаме автомагистрали да поемат такъв наплив,всяко лято смешният ни КАТ призовава летовниците да използвали обходни маршрути,така ли ще се стига и до пистата за Ф1???Времето тече,а срокът за откриване на кръг от Ф1 за България е началото на 2011,за една година кой и как ще построи всичко???Не са един или два проектите за МОЛове,които са замразени,за какви пари трябва да си говорим тук??
Да не говорим,че антипатията към Бърни от страна на тимовете никак не е отшумяла,че той си гледа само и единствено неговия финансов интерес и договорите със страните домакини на Ф1 състезания са крайно некоректни.
И не на последно място,еуфорията е едно нещо,но колко човека от тоя форум могат да се бръкнат дори веднъж годишно няколко стотин лева за да посетят наживо Ф1,след като тук дори има теми за това колко е нисък данъка на автомобилите до 100 к.с.,как да караме с една винетка три автомобила,как си намираме нафта в туби,и какво ли още не.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 24 дек 2009 23:49

http://www.novinar.net/news/popariha-na ... 3OA==.html
"Това е спорт само за наистина богати държави - обясни Жан Тод. - Има два варианта да участвате във Формула 1 - или да си направите свой собствен отбор, или да построите писта и да домакинствате. При нас обаче официално писмо от България с желание за каквото и да било не е пристигало". И двата варианта обаче бяха отхвърлени от премиера Борисов, който не се изхвърли с обещания за държавна помощ. Преди срещата пък шефът на мотоциклетизма Богдан Николов, който е основен инициатор на българската кандидатура, продължи да настоява пред "Новинар", че до края на седмицата ще бъде изпратено въпросното писмо и след това ще се чака визита у нас на промоутъра Бърни Екълстоун.
И каква стана тя... :gruebel

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 25 дек 2009 9:44

Някъде четох, че средната цена която се плаща на писта за участието и в календара е 26 млн евро. Тука нема 2 млн за коледни добавки на пенсионерите, откъде ше намерат да плащата на дъртия Бърни 26 млн за всяко състезание!? И не ми казвайте че тия 26 млн се изкарват от билети и телевизионии права щото не е така. Пистата в Абу Даби им струваше на арабите 900 млн евро - наща държавица ако имаше толково пари в нея щеше да процъфтява. Ентусиазма е хубаво нещо - реализма съвсем друго.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 27 дек 2009 0:55

К.Одаджийски написа:Някъде четох, че средната цена която се плаща на писта за участието и в календара е 26 млн евро. Тука нема 2 млн за коледни добавки на пенсионерите, откъде ше намерат да плащата на дъртия Бърни 26 млн за всяко състезание!? И не ми казвайте че тия 26 млн се изкарват от билети и телевизионии права щото не е така. Пистата в Абу Даби им струваше на арабите 900 млн евро - наща държавица ако имаше толково пари в нея щеше да процъфтява. Ентусиазма е хубаво нещо - реализма съвсем друго.

Какви ти там милиони-в началото на месеца Богдан Николов обяви фалит на БФМ заради дългове от 600 000 лева...

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 28 дек 2009 15:55

Хич не ми требе писта за F1. На гол гъз, чифте пищови. На к'во се радват колегите тука, незнам. Да земат да направят магистралите, дето са ги почнали, писта за F1 ни е кусура. Със тез заплати , само за състезания от кръг на F1 сме.

desislav69
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шейхът на Абу Даби прави писта за Ф1 край София

Мнениеот desislav69 » Пон 30 авг 2010 17:34

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Шейхът на Абу Даби прави писта за Ф1 край София

Мнениеот mupk0 » Пон 30 авг 2010 17:44

Да е жив и здрав,но дано не е само за F1 :)

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 30 авг 2010 17:47

пак ли???
БСП не успяха да напълнят джобовете, да видим сега дали ще успее Бойко

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 30 авг 2010 18:25

Дреме ми кой ще си пълни джобовете, искам истинска писта до София където може да си караме колите.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 30 авг 2010 18:29

MK4 написа:Дреме ми кой ще си пълни джобовете, искам истинска писта до София където може да си караме колите.

това не става с искане приятелю.
става с много пари, и то не само за построяването, а за самото каране.
за да може тая писта да е рентабилна 1 обиколка на нея трябва да е поне 5-10 лева, според теб колко човека ще дадат 100 лева за такса? според мен не са много. осатава вариянт да е държавна, обаче не мисля че е нормално държавата да дава пари за подобни проекти, когата има други по-важни
не сме дорасли още за хубава писта.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”